X-Faktor 2011 - Orbán Viktornál jártak az énekesek

Dolgozószobájában fogadta az X-Faktor sztárjait a miniszterelnök, akik szerint Orbán Viktor sokkal „lazább" ember, mint azt gondolták. Kocsis Tibor (30), Muri Enikő (21), Baricz Gergő (21) és Tarány Tamás (25) először megilletődve lépett be a miniszterelnök „birodalmába" az X-Faktor két mentora Keresztes Ildikó és Nagy Feró társaságában, de hamar rájöttek, nincs miért feszengeniük. Orbán Viktor Ildikót és Ferót régi ismerősként üdvözölte, de a fiatalokkal is nagyon közvetlen volt. Muri Enikő, Nagy Feró, Orbán Viktor, Tarány Tamás, Baricz Gergő, keresztes Ildikó és Kocsis Tibor kedélyesen beszélgettek.
Elmondta nekik, hogy családjának hölgy tagjai miatt néha ő is belenézett a tehetségkutató műsorba, de azért bevallotta: lányai az igazán nagy rajongók. Neki is volt kedvence, de jó politikusként csak annyit árult el, hogy az illető a jelenlévők között van, és legnagyobb sajnálatára nem ő lett a győztes. Mindegyikőjüket kifaggatta a versenyről és karrierjük várható folytatásáról, majd egy kis beszélgetés után megjegyezte, hogy bár egy egészen másfajta világban nőttek fel, egyáltalán nem érzi a köztük lévő korkülönbséget. Baricz Gergővel Erdélyről beszélgetett, Tarány Tamást pedig arról kérdezte, hogyan jut eszébe egy biztonsági őrnek az éneklés. A fiúk és lányok saját dedikált CD-jükkel lepték meg a miniszterelnököt, aki pedig a Parlamentről szóló könyvvel lepte meg őket.
– Nem gondoltam volna, hogy ennyire laza lesz a miniszterelnök – mondta Muri Enikő. – Pont olyan volt, mint az Igazából szerelem című filmben Hugh Grant!

X-Faktor 2011 - Muri Enikő szerencsésnek tartja magát

Gyökeresen átalakult Muri Enikő élete az elmúlt hónapokban, és a jövő is tartogat változásokat. Nem keseredett el a finálé végeredményén sem. Muri Enikő a X-Faktor eddig legsikeresebb női versenyzője nagyon szerencsésnek tartja magát, majdnem mindent elért, amit szeretett volna.  Alulmaradt ugyan Tibóval szemben a végső döntőben, de emiatt nincs benne keserűség.  A tehetségkutatóban elért sikerek mellett Enikő még a Madách Színházban is főszerepet kapott, februártól az Én, József Attila című musicalben szerepel. Enikő most mégis attól a legboldogabb, hogy Budapestre saját albérletbe költözhet. Enikő másfél éve kinézte már magának a lakást a Hősök tere közelében, ahová most egyedül költözik.

Tomboltak az X-Faktor döntősök szuperkoncertjén!

Szinte zsúfolásig megtelt a Budapest Sportaréna szerda este az idei X-Faktor 12 döntősének szuperkoncertjén. Rengetegen voltak kíváncsiak az RTL Klub tehetségkutatójának énekeseire. Malek Miklós mentoráltjai, a 2011-es X-Faktor győztese, Kocsis Tibor, Tarány Tamás és Gyurcsík Tibor, valamint Geszti Péter csapatai, az Apollo23, a Rocktenors és az Ikrek, Nagy Feró lányai, a döntős Muri Enikő, Bagosi Alexa és Kováts Vera, valamint Keresztes Ildikó fiai, Baricz Gergő, Demes Tamás és Lil. C fergeteges hangulatot varázsolt a színpadra az ünnepi készülődésben, főleg, hogy néhányan igazi karácsonyi meglepetéssel is kedveskedtek rajongóiknak.
Míg az Apollo23 egy igazi bulizós feldolgozással pörgette fel a hangulatot DJ Dominique-kal karöltve, addig a Hajdu ikrek, a Rocktenors és Gyurcsík Tibor előadta élete első slágerét, amit eddig csakis az Aréna-koncerten hallhattak a rajongók. A fergeteges koncerttel az egyik legnagyobb álma vált valóra a 12 döntősnek, akikre pénteken újabb megpróbáltatások várnak, hiszen több mint két hónap után búcsút kell venniük az X-Faktor háztól, amelyhez annyi közös emlék köti őket.

X-Faktor 2011 - Féltik a rajongók Kocsis Tibort

Családjával is csak karácsonykor találkozhat az X-Faktor győztese. Kocsis Tibor mióta megnyerte a tehetségkutatót, szinte csak perceket aludt, hiszen annyira be vannak táblázva a napjai. Pihenésre csupán az ünnepek alatt jut majd ideje, addig viszont feszített időbeosztás szerint kell élnie. "A vasárnap esti döntő után azonnal a stábbuliba siettem, majd az egyik napilap szerkesztőségébe vártak. Onnan a lemezkiadóba rohantam egy megbeszélésre (...), amelyet egy magazinfotózás követett, majd kezdetét vette a táncpróba" - mesélte el a hétfői napját Tibó, aki ahelyett hogy aznap éjjel aludt volna, inkább az x-faktoros barátaival bulizott. A kedd is hasonlóképpen telt 2011 legjobb hangja számára: hajnaltól már talpon volt, reggelizni is csak útközben, a limuzinban tudott, ugyanis gőzerővel készül a szerda esti Aréna-koncertre. Az énekest máris sokan féltik, nehogy túlhajtsa magát és a vesztébe rohanjon.

X-faktor 2011 - Luxuslimóban dorbézolt a három dötős

Luxusautóban költötte el tegnapi reggelijét az X-Faktor három döntőse. Kocsis Tibor, a tehetségkutató győztese, Muri Enikő és Baricz Gergő ezután begördült a limuzinnal a Hősök terére, ahol rajongók hada várta őket. Hősiesen állták a hideget, miközben dedikáltak, igaz, nem kellett sokáig fagyoskodniuk, híveik ugyanis ajándékok mellett forró teával fogadták kedvenceiket.
A félórás autogramosztás után a trió városnézésen vett részt, mert Gergőnek még nem volt módja feltérképezni Budapestet. Erre azonban most is kevés idő maradt, mert a ma esti szuperkoncertjük próbájára kellett sietniük.

X-Faktor 2011 - Összeköti karrierjét Nagy Feró és Muri Enikő

Nagy Feró tovább hajszolja Enikőt. A mentor producerré válik, így egyengetve tovább az X-Faktor legjobb női énekesnőjének útját. Nagy Feró nem hagyja, hogy tehetségtelen producerek aprópénzre váltsák Muri Enikő X-faktoros sikerét. A mentor úgy döntött, maga veszi kézbe tanítványa sorsát, legalábbis addig, amíg az énekesnő első lemeze megjelenik. Az effajta, közös haszonnal is kecsegtető együttműködés példátlan az X-Faktor eddigi történetében. Féltem Enikőt a popipartól, de soha nem fogok tolakodni. A tanácsadója, producere lennék, aki elég kíméletlen ahhoz, hogy megmondja, ha egy rakás szar egy nóta, ha nincs egy jó hang benne. Piszkálja a csőrömet, hogy miért nem kérdeznek meg sosem. A szöveget a saját bandámnak írom, de máséról is meg tudom mondani, hogy jó-e, így Enikőéről is – mondta el a Beatrice vezére. A mentor elégedetlen a tavalyi tehetségkutatóból kikerült sztárjelöltek albumaival, és nem akarja, hogy Enci is ilyen koronggal mutatkozzon be. Nagyon szeretném, ha a készülő lemez közelébe engedne. A tavalyiakat hallgatva ugyanis csak csóváltam a fejem. Egy lemez nem egyetlen dalból áll, hanem fel kell építeni az elejétől a végéig. Az kevés, hogy odaszórunk egy csomó dalt, és az egyik majd csak összejön. Ma úgy történik a zene- és szövegírás, hogy megrendelnek egy dalt, és másnap reggelre el is készül. És, ha van neved, nem merik megmondani, hogy rossz lett – magyarázta lapunknak az X-Faktor legsikeresebb mentora. Muri Enikő természetesen örül Feró segítségének. Remélem, Feró a jövőben is támogatni fog a pályámon – mondta a nyíregyházi énekesnő, aki tudja jól, sokat köszönhet mentorának.

X-Faktor 2011 - Muri Enikő szerint Nagy Feró kemény mentor volt,

Az X-Faktor másodikja szerint Nagy Feró kemény mentor volt, de mindig sikerült felvidítania őt. Adásban Geszti Péter észrevételeit érezte néha túl rövidnek vagy furcsának. Úgy látja, az elmúlt hónapokban iszonyú nagy hajtás volt, a koncertezős időszak lazább lesz, mert már nem kell senkivel versengenie. Az X-Faktor második helyezettje az [origo] megkeresésére elmondta, hogy nem omlott össze, amikor kiderült, hogy Kocsis Tiboré a fődíj. "Nem volt megrázó, nem vagyok szomorú: sok célom volt ezzel a műsorral, egy részüket meg is valósítottam. Álmomban nem gondoltam volna az elején, hogy ott lehetek a legvégén, és ilyen szép párbaj, küzdelem lesz Tibóval. Ez a műsor már nem arról szólt, hogy ki lesz az első, ez egy jutalomjáték volt. Igaz, hogy ő vitt mindent, de a dicsőség járt nekem is, így irtó büszke vagyok arra, amit itt végigcsináltunk. Nagyon sok remek emberrel ismerkedtünk meg, az extra fellépőkkel tök jó kapcsolat alakult ki" - mesélte.
A vasárnap éjszakai bulin, Kocsis Tiborral ellentétben, nem maradt ott reggelig. "Jól éreztem magam, ünnepeltem, ráadásul ott volt a legjobb barátnőm is Nyíregyházáról. A tévében is jólesett látni a hazaiakat, anyukám vendégeit felfedeztem a képernyőn, akadtak ott jó páran, akiket ismerek" - emlékezett. December 23-án utazik haza, ha nem jön közbe semmi. Fellépés előtt szokott még lámpaláza lenni, pedig már van elég rutinja: "Ha már kimentem a színpadra, akkor rövid idő alatt felszabadulok. Mondjuk, ha a refrénnél tapsot hallok, az egyfajta megerősítés, hogy jó, amit csinálok. A szombati elődöntő előtt izgultam jobban, mert a fináléban mindenképp ott akartam lenni. Persze az is nagyon szép eredmény lett volna, ha harmadikként esek ki, de úgy voltam vele, hogy akkor aztán mindent bele kell adni." Úgy látja, egyértelműen Feró volt a legkeményebb vele, de nagyon kitartó is volt, bízott benne, nem hagyta, hogy összezuhanjon: "Volt olyan, hogy öt percet adott, hogy kisírjam magam. Ha leguggoltam, sírtam, ő is odaguggolt, és énekelt valamit, hogy felvidítson. Adásban már Geszti volt a legkeményebb velem, sokszor nem is tudtam hova rakni kritikáit. Egyszer csak annyit mondott, hogy 'korrekt', oda is mentem hozzá a szünetben, hogy ennél többet is lehetett volna. Amúgy soha nem csináltam problémát abból, amit mondtak, nem ezen rágódtam." Muri Enikőre is tengernyi fellépés vár, hónapokra tervezhet. "Még ugyan nincs tele a naptársam, de remélem, hogy bírni fogom fizikailag is... el kell járnom kondizni. Igazából ez a pár hónap iszonyú kemény volt, türelemjáték is egyben. Filóztunk is sokat, kijött a lelki és fizikai fájdalom, miközben küzdöttünk magukkal, a képességeinkkel, és másokkal is. Egy koncert az már picit más, sokkal nyugodtabb, ott már nincs ez a versenyhelyzet, így nagyon várom ezt a részét" - jelezte.

X-Faktor 2011 - Muri Enikő még nem tudja, hogyan tovább

Véget ért a 2011-es X-Faktor, amelyben Muri Enikő kiérdemelte a tehetségkutató legjobb női előadója címet. Az elmúlt hetekben az énekesnő előtt azonban két út is kibontakozott, ahol tovább bizonyíthat. Az idei tehetségkutató győztese Kocsis Tibor lett, amihez Enikő szívből gratulált. Az énekesek kiváló formában voltak. Enikő nem riválisként, hanem barátként tekintett Tiborra, akivel azonos céljaik voltak, megnyerni a versenyt. A két énekes bizonyította, hogy a korábbi bukások után fel tudtak állni és továbbmenni.
Enikő számára álmok váltak valóra, a sikerhez azonban hosszú út vezetett. Az elmúlt évben kőkeményen dolgozott, és idén felkészültebben, tudatosabban állt ki a színpadra. Szerinte a siker nagy felelősség, amit tudni kell kezelni és megfelelni az elvárásoknak.
Muri Enikő előtt az elmúlt hetekben egy új lehetőség is megnyílt. Tehetségét a jövőben nem csak az énekesi pályán, hanem a színházi életben is kamatoztathatja. Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója, egy főszerepet kínált Enikőnek. Az Én, József Attila című darabban a költő szerelmét, Vágó Mártát alakítja majd a színpadon. Azonban a színház világa sem új számára, hisz korábban már játszott a József Attila Színházban. Hogy melyik út áll Enikőhöz igazán közel, és hogy hogyan képzeli el a jövőt, arról a Cool TV After X műsorában beszélt.
- Huszonegy évesen nem nagyon tudom még ezt eldönteni. Mindig is az éneklés volt az életem, bármilyen formában is. A színház egy iszonyú nagy szerelem, folyamatos megpróbáltatás, ami azt jelenti, hogy belebújhatsz más karakterbe és megtudhatod más embernek az életét. Nem tudom, keresem még, melyik az igazi utam - mondta el a tehetséges énekesnő.
Enikő elárulta azt is, hogy januártól a színházi próbákra koncentrál majd. Februártól már a színház pódiumán lesz látható, hiszen a musical premierjét február 10-én tartják.

X-Faktor-finálé: Kocsis Tibor lett az X-Faktor második győztese.

Az RTL-es tehetségkutató második szezonjának nagydöntőjében a legtöbb voksot Kocsis Tibor kapta, ő lett az X-Faktor második győztese. Az RTL Klubon továbbra sem tud nyerni nő, a négy Való Világ-ban, az első X-Faktor-ban és a három Csillag születik-ben egyaránt férfi (vagy kisfiú) lett az első.
19.13. Egy Takács Nikolas-dallal elindult a második X-Faktor fináléja, a két döntős adta elő, látszólag vidáman, kéz a kézben. Az RTL kiküldte embereit Lajosmizsére és Nyíregyházára, Kocsis Tibor és Muri Enikő városába, előbbi bejelentkezésnél Janicsák Veca egy tevén ülve Tibor mellett lobbizott. Feró kedélyesen beszólt Keresztes Ildikónak, Ördög Nóra szerint pedig nincs ember az országban, aki ne tudná fejből a kódokat.
19.21. Muri Enikő egy Beyoncé-számmal kezdett: az első körben saját kedvenceiket adják elő a döntősök. Keresztes szerint pimasz volt és szexi, mentora, a Beatrice frontembere a lány külsejét és hangi adottságait dicsérte, nem meglepő módon. A nyíregyházi lány elmesélte, hogy Vastag Csaba ébresztette reggel, ezzel keltett némi derültséget.
19.30. Geszti szerint Kocsis épp a nagydöntőben, a Feeling Good előadása közben lett sztár. Feró nem szereti, hogy a kopaszra nyírt énekes veszélyes a lányára, Malek is dicsérte mentoráltját. Lajosmizse kedvence elmondta, hogy őt is Vastag Csaba ébresztette (ezzel bezsebelt némi nevetést), majd hozzátette: "de akkor már öltönyben voltam".
19.44. Karácsonyi hangulatú, Puskás Peti-dallal a színpadra vonult a tizenkét döntős produkció. Őszinte, csillogó tekintetek, kedves mosolyok, ölelések, végtelen báj, stúdiót ellepő harmónia - most biztos sok nagymama törölgeti szemét a pongyola zsebéből előcibált kockás zsebkendővel. Az ikrek változatlanul hasonlítanak egymásra.
19.54. "Jó volt, Irénke" - dicsérte Keresztes Ildikó Muri lassú, karácsonyi dalát, hozzátéve, hogy ők egy ideje irénkézik egymást. Istenes Bence egy jó hangulatú nyíregyházi kocsma ordibálós közegéből jelentkezett be, ahol a nép spontán elénekelte a Kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű dalt.
20.04. "Én elhittem neked, hogy egy angyal szállt le" - hüppögte meghatottan Keresztes, Kocsis érzelgős karácsonyi dala után. A mentorok az öltözőben megfogadhatták, hogy csak jót mondanak, miközben az egész estét nyakon öntötték egy karácsonyi mázzal, amitől a döntő gejl lett. A reklám így jókor is jött, Malek Miklós pedig zakóban, nyakkendőben (de zokniban) nekiállt fekvőtámaszokat nyomni, szakszerű mozdulatokkal.
20.22. "Mégiscsak rocker vagyok, nekem kemény í szívem, de ezt megkönnyeztem... Muri Enikő most már az ország első számú sztárja lesz" - lobbizott mentoráltjáért Nagy Feró. Geszti szerint az, hogy Enikő elsőre nem jutott be, de másodjára a fináléig menetelt, azt jelzi, hogy megéri küzdeni az álmokért.
20.41. A mentorok Kocsis utolsó dala (You Raise Me Up) után sem fukarkodtak a dicsérő jelzőkkel, meglepetést legfeljebb Feró hozott, aki azt mondta, ahogy akkor sem lesz szomorú, ha nem az ő versenyzője nyer. Felvételről a Vastag-fivérek dalolnak (Tomi változatlanul álmos tekintetű legényke), az RTL pedig valamilyen különös okból felvonultatta a színpadon Erős Antóniát, Csonka Picit, Szily Nórát, Kovács Ágit, az MTV-től egy estére átszökött Kokót, Endrei Juditot, Hajas Lászlót, Szirtes Tamást.
21.00. Színpadon az összes döntős, a változatosság kedvéért egy újabb lassúval, miközben a kivetítőn korábbi felvételek mennek, a válogatóról, a tábor nevű etapból, az énekesek szállásáról. "Nagyon köszönöm a sorsnak, hogy részese lehettem ennek a csodának" - kezdte az értékelést Keresztes, Geszti szintén boldogságának adott hangot. Malek szerint mindenkiből sikerült kihozni a legjobbat, Feró pedig elrepülő, féltenivaló fiókákról elmélkedett.
21.16. Nincs vége, még húzza az RTL Klub, szavazatmaximalizálás miatt - állást egész este nem mutattak, csak Ördög Nóra jelentette be, hogy nagyon szoros. Felvételről az Omega zenél, Kóbor János vörös-fekete ruhájával, köpenyével, bőrnadrágjával egy fantasy-film vagy vámpíros horror castingjáról érkezhetett.
21.32. Újabb reklám, még egy Keresztes Ildikó-nóta, még egy kis Ördög Nóra kiabálás, szavazásra való felszólítás. A műsor várhatóan az ősz csúcsnézettségét hozza majd, 2,3, 2,5 millió körüli számmal, az RTL-nek egyáltalán nem sürgős befejezni.
21.42. Drámai aláfestő zene, rettentő hosszú hatásszünet után kiderült, hogy a legtöbb voksot Kocsis Tibor kapta, ő lett az X-Faktor második győztese. Az RTL Klubon továbbra sem tud diadalmaskodni nő, a négy Való Világ-ot és a három Csillag születik-et egyaránt férfi (vagy kisfiú) nyerte.
21.45. Lajosmizsén örömittas pogózás vette kezdetét, Nyíregyházán pedig a mostani bosszúságot újabb keserűség követi majd, ha megjönnek a telefonszámlák.

X-Faktor 2011 - Baricz Gergő kiesett, Muri Enikő és Kocsis Tibor került a döntőbe

Vasárnap este Muri Enikő és Kocsis Tibor között dől el, ki lesz a 2011-es X-Faktor győztese, miután szombaton Baricz Gergő kapta a legkevesebb szavazatot. Geszti Péternek igaza volt, amikor a szombat esti műsor során úgy értékelte Baricz Gergő teljesítményét, miszerint az erdélyi fiú megosztja az országot. Megosztotta, hiszen nem kapott elég szavazatot ahhoz, hogy ott lehessen a vasárnapi döntőben, ahol kiderül, ki lesz a 2011-es X-Faktor győztese.
Nem kizárt, hogy Baricz Gergőnek is igaza lesz abban, hogy Kocsis Tibor lesz a befutó… vagy Muri Enikő…

Ki lesz az X-Faktor 2011 énekhangja?


A múlt heti adásban Tarány Tamás esett ki, versenyben van még Kocsis Tibor, Baricz Gergő, és Muri Enikő.

X-Faktor 2011 - Ki nyeri az X-Faktort?

Kétnapos döntővel folytatódik hétvégén az X-Faktor 2011. A tehetségkutató a tavalyihoz hasonlóan idén is úgy ér véget, hogy szombaton még hárman lesznek versenyben, vasárnap este pedig eldől, ki a legjobb énekes. A végső győzelemért Baricz Gergő, Kocsis Tibor és Muri Enikő indul harcba.
A borzonti énekes, Baricz Gergő a tinilányok szavazataiban bízhat. A lassú, andalító nóták állnak neki jól, azok a számok, amelyekben meghódíthatja a nők szívét. Kocsis Tibor előnye az lehet, hogy a versengés számára már rutin, egykor a Csillag születikben pallérozódott. A korábbi sorsolási menedzser hangja mindig tisztán cseng, a mentorok is folyamatosan dicsérik, ahogyan a profizmusát is. Muri Enikő egyetlen hölgyként a férfiakban reménykedhet. A nyíregyházi tehetség csinos is, szépen is énekel, ráadásul már másodszor próbálkozhat.

X-Faktor 2011 - Baricz Gergő: Kérlek, ne bántsatok!

Az érzékeny lelkű Baricz Gergő egyelőre nem tudja feldolgozni, hogy saját rajongói oldalán alázzák szombati szereplése miatt. A fejéhez vágják, hogy nem neki kellett volna bejutni a döntőbe. A székelyföldi fiú minden álma teljesült, mégsem tud most felhőtlenül ürülni a sikerének. A versenyből távozó Tarány Tamás rajongói egyértelműen Baricz Gergőt hibáztatják kedvencük kieséséért. Az erdélyi kis faluból érkezett Gergő nagyon a lelkére veszi a dolgot.
Kavarognak az érzéseim, még nem tudom elhinni, hogy bekerültem a hármas döntőbe. Az is foglalkoztat, hogy felháborodást váltott ki a továbbjutásom. Nagyon rosszul esik, hogy a saját rajongói oldalamon gyaláznak. Miért nyomja meg valaki a like gombot, ha csak negatív dolgokat tud írni?– tette fel a kérdést munkatársunknak Baricz Gergő, amikor vasárnap este betoppant a már kiesett versenyzők koncertjére. – Sokan engem hibáztatnak, amiért Tarány Tamás elbukott, de ha belegondolunk: ha több szavazatot küldtek volna rá a rajongói, akkor nem esett volna ki, mégis engem tartanak felelősnek.
Gergő a koncert utáni, a rajongóknak rendezett partin lelkesen osztogatta az autogramokat, de látszott rajta, hogy feszült a kialakult helyzet miatt. Nekem az első hatba kerülés volt az álmom. Innentől bármelyik helyezéssel elégedett lennék. De az is igaz, hogy Ildikó nagyon szerette volna, hogy bejussak a háromba. Ráadásul nemvoltam magammal elégedett. Történt valami, amit nem tudok megfogalmazni, de nem sikerült úgy előadni a dalokat, ahogy akartam. A próbákon sokkal jobban énekeltem. Nem tudtam átugrani a saját magam által felállított lécet, a rajongóim juttattak tovább. Az, hogy elsőkéntmondták a nevem, csak a drámai hatás miatt volt.
A vasárnapi koncerten kiesése után először lépett színpadra Tarány Tamás. A mackós énekes így nyilatkozott lapunknak érzéseiről:
Már örülök, hogy így történt! Nincs bennem ellenérzés amiatt, hogy egy színvonalas párbaj után nekem kellet hazamennem. Nagyon megerőltettem a hangomat, mindent megtettem, mégsem tudtam százszázalékos teljesítmény nyújtani. Ráadásulmost két élő show is lesz, így megterhelő lenne a felkészülés, nem bírnám. Bekerültem a legjobb négy közé, az emberek megismertek, s lehetőségem lesz a zenével foglalkozni. Már nem megyek vissza biztonsági őrnek. A döntős énekesek közül egyértelműen Kocsis Tibornak fogok drukkolni.

X-Faktor 2011 - Így is befutó lesz Tarány Tamás

Egyre több ismert ember kérdőjelezi meg a szombat esti X-Faktor szavazásának tisztaságát. De vajon mi az igazság?
Szombat este Muri Enikő és Tarány Tamás Párbajával, majd utóbbi kiesésével kialakult az X-Faktor 2011 hármas mezőnye. Már az, hogy ez a két énekes párbajozott is sokaknál kiverte a biztosítékot. A rajongókat természetesen megérti mindenki, de ha már a szakma is zúgolódni kezd, arra érdemes odafigyelni. Sokan arccal és névvel is vállalják a véleményüket, miszerint Baricz Gergőnek kellett volna kiesnie, mert ő sokkal gyengébb énekes, mint Tarány Tamás. Sokak szerint valószínűleg a szavazásnál lehetett valami nagy hiba, és mindenki reméli, hogy ez nem szándékos volt.  Az RTL Klub  határozottan cáfolta és egyenesen rágalomnak nevezte az egész  balhét.
Tarány Tamás vigasztalására azonban több zenész is leszögezte, nem feltétlenül az fog nagyobb karriert befutni, aki a legjobb három közé jutott.

X-Faktor nézők: Ez nem tehetségkutató, ez pénzgyár!

Dühöngenek a nézők az RTL Klub közösségi oldalán, és haragjuk elsősorban Baricz Gergőre irányul. Az internetezők sérelmezik, hogy Tarány Tamás esett ki, pedig sokkal tisztábban énekel, mint a székely versenyző, mindemellett pedig úgy vélik, a magyarországi X-Faktor - szemben a külföldi műsorokkal - nem a tehetségkutatásról szól, hanem a pénzről. A többségnek az sem tetszik, hogy bár a jogtulajdonossal történt megállapodás alapján az RTL Klub nem tudta megoldani a határon túli szavazás kérdését, egy Facebookos csoport erre is talált megoldást.
Nagy port kavart Tarány Tamás szombat esti kiesése az internetezők körében - ami akár általános is lehetne, ha a nézők haragja szinte kivétel nélkül nem Baricz Gergőre irányulna (pedig rajta kívül még Muri Enikő és Kocsis Tibor is a döntőbe jutott). A közönség szerint ugyanis ha a mentorok elfogulatlanok lennének, és a hangi adottságokra helyeznék a hangsúlyt, akkor Baricznak nem lenne helye a legjobbak között, nem úgy, mint Taránynak, aki sokkal tisztábban énekel.
Baricz csak keresi a hangokat
"Az RTL Klub megfosztotta a nézőket az X-Faktor következő heti szuperdöntőjétől, amelyben Muri Enikőnek, Kocsis Tibornak és Tarány Tamásnak kellett volna részt vennie!!!" - írta a csatorna közösségi oldalán az egyik kommentelő. "Benn tartottak a döntőben egy középszerű, nyikhaj énekest, aki mióta bent van az élő show-ban, egy dalt nem tudott rendesen végigénekelni. Baricz Gergő keresi a hangokat, mint vaktyúk a szemet."
Magyarország az X-Faktort is elcseszte
Egy másik néző szerint az X-Faktor a legszínvonalasabb tehetségkutató a világon, csak Magyarország ezt is elcseszték: "Nézzétek meg, hogy sehol nem csinálják azt, mint itt. Például a mentorok nem elfogultak a versenyzőiket illetően. És a többi versenyzővel szemben is őszinték. A mentor pedig nem kezd el hisztizni, és lehordani a többieket mindennek, ha negatív kritikát mondanak a versenyzőjének. A párbajon a tehetségesebbet jutattják tovább. Nem küldik haza a jobbat, csak azért, mert riválist látnak benne. És ami a legfontosabb: olyanokkal nyeretik meg, akik tényleg tehetségesek".
Ez már nem tehetségkutató
A legtöbb hozzászóló szerint már világos, hogy a műsor már nem a tehetségkutatásról, hanem a pénzről szól, ennek pedig a legegyértelműbb jele, hogy nem a szakmai zsűri dönt a versenyzők sorsáról, hanem a nézők szavazatai alapján jutnak tovább az énekesek - vagyis nem a tehetség a lényeg, hanem, hogy kinek mekkora a rajongótábora, és azoknak mennyire vastag a pénztárcája.
"Nem tehetségkutató ez, hanem rajongótábor-gyűjtő verseny! Ha lenne egy többtagú zsűri, és ők döntenének, akkor tehetségkutató lenne! Abban az emberben van az X, akinek nagyobb a rajongótábora??? HÁ HÁ HÁ! Ez csak egy pénzgyár, semmi más! Ezzel remélem tisztában van mindenki!" - fakadt ki ezzel kapcsolatban valaki.
Szerencsétlen Baricz Gergő időközben már azzal is kicsapta a biztosítékot a kommentelőknél, hogy határon túli magyar - bár többnyire románozzák a fórumon. A nézők ezen csoportja azt sérelmezi, hogy az utóbbi időben a tehetségkutató műsorokban feszt határon túliak nyernek. Szintén éles vita kerekedett abból is, hogy - bár a jogtulajdonossal történt megállapodás alapján az RTL Klub nem tudta megoldani a határon túli szavazás kérdését - a külföldön élők ezt is megoldották, a részletes információkat pedig egy erre a célra létrehozott Facebookos oldalon tették közzé. Természetesen ebben az esetben sem maradt el a csalás kiáltása, amire az oldal szerkesztője így reagált:
"Nincs határon túlról szavazás. Pénzgyűjtés van. A többi versenyzőt támogatja a a szülővárosa/szülőfaluja, barátok, iskolatársak, munkatársak, stb. Gergőt pedig nem, mert Erdélyből nem lehet szavazni. Ez az oldal ezt pótolja. Az RTL Klub a legtöbb környező ország kábeltévé-szolgáltatóinak csatornakiosztásában szerepel, számtalan határon túli magyar nézi, mindegyik versenyzőnek vannak külföldi szurkolói, ezen kívül pedig sok magyarországi él külföldön. Bármelyik versenyző rajongótáborának adott volt ez a lehetőség, arról, hogy nem éltek vele, ki tehet?"
Pécsi Norbert, az RTL Klub sajtósa a Velvetnek így nyilatkozott erről: "Az X-Faktorra csak magyarországi telefonszámokról lehet leadni szavazatokat. A közösségi oldalon megjelölt három lehetséges mód közül a harmadik teljes egészében legális feltöltési metódus a mobiltelefonoknál, ezt a számot rendszeresen ellenőrizzük is. A másik két szavazatgyűjtési módról nincs pontos információnk."
Tarány saját maga tett rá egy lapáttal
A Bors információi szerint egyébként nemcsak a mentorokon és a közönségen múlt Tarány Tamás veszte, az énekes ugyanis az aznapi próbán annyira túlerőltette a hangszálait, hogy utána órákig nem volt képes énekelni. Ettől pedig bepánikolt. "Az adás előtti utolsó próbán a két versenydalomat még tökéletesen elénekeltem, aztán nekiálltam a párbajdalnak, és ott megbicsaklott a hangom. Az utolsó kitartott hosszú hangot csak másodszorra tudtam kiénekelni" - nyilatkozta a lapnak Tarány.

X-Faktor 2011 - Tarány Tamás érezte, hogy párbajozni fog, mégsem kímélte hangját a próbán.

Óriási vihart kavart a rajongók körében Tarány Tamás szombati kiesése az X-Faktorból. A Bors utánajárt, hogy mi okozta az énekes vesztét, és hogy miért csuklott el a hanga a párbaj közben. Az internet tele van a felháborodott rajongók méltatlankodásával, sokan ugyanis igazságtalannak tartják, hogy a kiváló adottságokkal megáldott Tarány Tamás nem jutott be az X-Faktor döntőjébe. Lapunk azonban megtudta: nem csak a mentorok és a közönség szavazatain múlott, hogy az acélos hangú biztonsági őr esett ki a szombati élő show-ban. Kiderült, Tamás az aznapi próba során annyira túlerőltette a hangszálait a párbajdalát gyakorolva, hogy utána órákig nem volt képes énekelni. Ettől pánikba esett, ami rányomta bélyegét a szereplésére. Az adás előtti utolsó próbán a két versenydalomat még tökéletesen elénekeltem, aztán nekiálltam a párbajdalnak, és ott megbicsaklott a hangom. Az utolsó kitartott hosszú hangot csak másodszorra tudtam kiénekelni. Amolyan „kakasjellegű” gyarázta Tamás, majd azt is elárulta: előre rettegett a párbajtól, s úgy érezte, ha sor kerül rá, biztosan alulmarad. Alaposan be is rekedt az adás végére. Három nagyon kemény nótát énekeltem el, és elfáradt a hangom – kommentálta. Malek Miklós azt is elárulta, Tamás képtelen visszafogni magát a próbák során. Tamásnak olyan óriási a szíve, hogy amikor énekel, akkor nincs fék: ami a csövön kifér. Csak teljes erőbedobással képes énekelni. Ez azonban nem mindig jó a torkának. Elôfordult, hogy a próbák után aznapra már elfogyott az energiája– fejtette meg a huszonöt év felettiekmentora a rejtélyt, hogy miért csuklott el tanítványa hangja Cserháti Zsuzsa Egy elfelejtett dal című számának előadása közben. Tamást nemlepte meg, hogy harmadszor is színpadra kellett lépnie szombaton. Egész héten valami azt súgta: párbajozni fogok. Egyszerűen megéreztem. Ráadásul úgy vélem, hogy a másik három versenyző az emberek szemében színpadképesebb, mint én – tette hozzá keserűen a kiesett énekes, aki másnap vízzel kúrálta hangszálait. Hogy van a hangom? Hát... még telefonon is hallható, hogy nagyon kikészült tegnap...kikiabáltam magamból a párbajdal alatt mindent, ami bennem volt, és ez alaposan megtépte a hangom. Alig tudok énekelni, de tengeri sós vízzel gargarizálok – mondta el megkeresésünkre Tamás vasárnap délután.

X Faktor 2011 - Malek Miklós a "gyerekét" gyászolja

Nem sokszor láttuk könnybe lábadt szemmel az X-Faktor mentorát, de amikor kiderült, hogy elveszíti a fiát, alig tudott uralkodni magán.Gyászolja a fiát Malek Miklós. A mentort soha nem láttuk ennyire szomorúnak, mint szombaton, amikor kiderült: a párbaj után Tarány Tamásnak kell haza mennie. "Ő az én gyerekem" - mondta Malek, aki hiába próbált erősnek mutatkozni, amikor végül  búcsúznia kellett a mentoráltjától. Miközben Tamást a többi versenyző körbe állta, Miklós kicsit háttérbe húzódott, és törölgette a könnyeit, végül a kisesett versenyző ment oda megölelni a mentort.
"Büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhattam együtt. Szerintem nemcsak a mentorom, de a barátom is lett az elmúlt hónapokban." - mondta Tamás a Cool Tv adásában a kiesés után. A riport alatt Miklós még mindig alig tudott megszólalni, de ekkor már biztatta a mentoráltját. "Tamás egy igazi versenyló, és az is csodálatos teljesítmény, hogy több ezer jelentkező közül most ő itt van az utolsó négyben. Fantasztikus tanítvány volt, az ő nagyszerűsége abban rejlik, hogy nincs számára lehetetlen."

Az X-Faktorból kiesett Tarány Tamást siratták

Malek Miklós hiába reménykedett, csak egy tanítványa maradt a döntőre. Meglepetésre Muri Enikő és Tarány Tamás állt ugyanis a „páston”, amikor Ördög Nóra megnevezte a párbajozókat. A verseny tán két legjobb énekesének sorsáról újra a közönség szavazatai döntöttek: a show-ból Tarány Tamást küldték haza. A szombati döntő három résztvevője Muri Enikő, Baricz Gergő és Kocsis Tibor lesz. A „nagy döntőt” két énekessel vasárnap rendezik.

X-Faktor 2011 - Kováts Verával tervezi a jövőjét Baricz Gergő

A 2011-es X-Faktor egyik legnépszerűbb figurája kétségtelenül Baricz Gergő. A huszonegy éves fiút gyengéd érzelmek kötik egyik versenytársához. A Borsnak most elárulta, ha véget ér az X-Faktor, szorosabbra fűzik a szálakat Kováts Verával.
Öreg zenészek gyakran mondják a tehetségkutatók felfedezettjeiről, hogy túl könnyen kapják kézhez a sikert és a hírnevet.Persze, nekünk sokkal könnyebb így. De mindez meddig tart? Ezt majd meg is kell tartani. Nekünk ott jön a neheze. Ők megmásztak egy hegyet, minket meg felvittek, s egy ugródeszkáról bedobnak az óceánba. Ebben a pillanatban még irigylésreméltó a helyzetünk, de később már nem lesz az.
A mentorához közismerten szoros viszony fűzi. Hogyan jellemezné a kapcsolatát Keresztes Ildikóval?
Nem szereti, ha ezt mondom, de ő olyan számomra, mint a pótanyukám. A gondomat viseli, amióta itt vagyok. Akkor is látott bennemvalamit, amikor én nem. Talán egy ideig többet is, mint én magamban. Amikor először szembesültem vele, hogy milyen versenyzők vannak itt, egy kicsit elbátortalanodtam. De ő mindig csak azt mondta nekem, hogy „benned is megvan, és csináljad, és csináljad”. És én csináltam. Ez a csoda...
Miben szeretne még fejlődni?
Azt tervezem, hogy mindenekelőtt zeneelméleti leckéket veszek, mert szeretnék saját dalokat írni, ehhez pedig még szükségem van tanulásra. Nagyon fontosnak tartom, hogy rengeteg önálló szerzeményem legyen. Azt akarom, hogy magamért ismerjenek el, ne pedig azért, mert más szerzők számaival állok fel a színpadra. Mindenképpen szeretnék még énektanárhoz járni, és emellett megtanulni zongorázni is.
Most huszonegy esztendős. Hogyan képzeli el magát tíz év múlva?
Huszonöt éves korom körül már szeretnék megházasodni, ha leszek olyan szerencsés, hogy találok egy lányt, aki elég hű tud maradni hozzám. Harmincévesen pedig majd egy kicsit visszaveszek az aktivitásból, és szeretnék visszatérni Székelyföldre. Építek egy saját kis házat, és berendezem saját kézzel. Majd otthonról járnék fellépni, hiszen már abban a világban élünk, hogy a távolságok könynyedén leküzdhetők. Borzontról autóval és repülővel együttesen körülbelül öt óra alatt Pesten lehetek.
Ha már a házasságot említette, volt már korábban komolyabb kapcsolata?
Volt több kapcsolatom is, de csak egy volt közülük igazán komoly. Ettől függetlenül, úgy érzem, hogy mindegyik jó volt valamire, és mindegyikből épültem. Egyébiránt mindegyik barátnőmhöz úgy álltam, hogy ő lesz a gyermekeim anyja.
És mi újság Kováts Verával?
Verával tök jól vagyunk. Nagyon megkedveltük és mélyen megismertük egymást, de egyelőre még csak kóstolgattuk ezt az egészet. Most, hogy kiesett, és már nincs benne a versenyben, minden könnyebb. Nemsokára pedig vége lesz az X-Faktornak, és szorosabbra fűzzük a szálakat. Nagyon tetszik az a nevelés, amit otthonról hoz, különleges lány. Van néhány elviselhetetlen tulajdonsága is, de minden nőben van legalább ennyi. (nevet) S ennyi kell is,mert így legalább van egy kis fűszer az életben.
A szüleinek komoly gazdasága van Borzonton. Nem várják el, hogy továbbvigye a családi hagyományt?
Mielőtt idejöttem, átbeszéltem ezt édesapámmal. Ő egy ideig még tudja művelni a gazdálkodást, és mint mondtam, előbb vagy utóbb vissza akarok térni Erdélybe. Ha nem is tudok majd aktívan részt venni a földünk fenntartásában, mindenképp gondoskodni akarok róla, és kivenni édesapámék kezéből a munkát. A családom egyébként is nagyon megbecsüli a földet, amit kapott. Nem szabad hagyni, hogy elromoljon, s ugarrá váljon.
A hazai társadalom egy része ferde szemmel néz a határon túlról érkező magyarokra. Tapasztalta ezt magán?
Találkoztam már ilyesmivel az internetes fórumokon, de ezen csak nevetni lehet. Aki így vélekedik, az saját magát minősíti vele. Nem értem, miért van az, hogy ha jön egy határon túli magyar, akkor azt egyesek lerománozzák vagy leszlovákozzák. Ezek a vélemények zavarnak. Azonban épp az ilyen a negatív kritikáknak az árnyékában látjuk meg a minket érő pozitív kritikáknak a fényét. Ez ilyen egyszerű, és erre szükség is van. Így van meg az egyensúly.
BARICZ GERGŐSzületett: 1990. június 26.
Foglalkozása: énekes, tanuló
Testvérei: Annamária és Magdolna
Családi állapot: szülei boldog
gyermeke
Hobbi: pizzasütés, zenélés

X-Faktor - A párbaján Muri Enikő győzött, Tarány Tamás kiesett

A négy legjobb csapott ma össze az X-Faktor 2 finálé előtti utolsó műsorában. A tét a legjobb háromba és a fináléba kerülés volt. A nézők döntése alapján Tarány Tamásnak és Muri Enikőnek kellett párbajoznia.
Tarány Tamás Cserháti Zsuzsa -Elfelejtett dal számát választotta párbajdalnak. Dala borzasztóan erőteljes volt most is. Muri Enikő Christina Aguilera – Voice Within dalát énekelte el.
A mentorok eldönthették, hogy legyen-e lány a döntőben.
  • Tomikám szíved kiöntötted. Megmutattad, hogy lehet valaki egy biztonsági őrből egy sztár. Nehéz a választás, de természetesen Muri Enikő menjen haza. – Malek Miklós
  • Nehéz a párbaj. Még a baki is tetszett Tamás. A líra győzött a rock felett. Tamásnak kell hazamenni. – Feró
  • Egyikőtöknek sem tetszett a dala. Enikő tele voltál manírral. Tamás kicsit megroppantál miközben kiszakadt a lelked is. Enikőnek nagy rajongója vagyok és sokszor állt itt. Tamás téged nagyon tisztellek, mert a semmiből jöttél. Holnap inkább Enikő van kész egy koncertre. Tamásnak kell hazamennie. – Keresztes Ildikó
  • Enikő elképesztő és Tamás szintén. Enikő szexibb, Tamás szeretetreméltóbb. Engem Tamás szíven rúgott ezzel a produkciójával. Enikőnek kell hazamennie. – Geszti Péter
Így a nézők dönthettek arról, hogy ki menjen haza. A nézők úgy döntöttek, hogy Tarány Tamásnak kellett hazamennie és Muri Enikő a döntőbe jutott.
Kocsis Tibor, Muri Enikő, Baricz Gergő, Tarány Tamás

X-Faktor 2011 - Baricz a bacikkal harcol

Ismét betegen áll színpadra Baricz Gergő. Az X-Faktor sztárja már a pénteki főpróbán se tudott százszázalékosan részt venni. Kicsit köhögök, szerintem járvány van, az utcán rengeteg köhögő embert látni. Remélem, hamar meggyógyulok – írta a legnagyobb közösségi portálon Gergő.
Rajongói természetesen most sem hagyták cserben, jobbnál-jobb javaslatokat tettek az énekesnek.
Volt aki a nyers citromra szavazott, de a javaslatok között volt sós vizes párologtatást, 100%-os gyümölcslé, lilahagyma és fokhagymás pirítós is.

X-Faktor 2011 - Baricz Gergő összeomlott, miután szakított szerelmével

Az összeomlás határára került az X-Faktor sztárja, Baricz Gergő, amikor élete legnagyobb szerelmével szakított. Az ifjú tehetség minden idegszálával próbálta megmenteni a helyzetet, de a lány nem törődött vele. Gergő a mai napig azon őrlődik, hogyan lehetett volna megmenteni a kapcsolatot.
Nagyon szerelmes voltam Noémibe. Ragaszkodó típus vagyok, és borzasztóan rosszul érintett, hogy Noémi egyre több időt töltött a barátnőivel. Egy idő után teljesen háttérbe szorultam, elhanyagolt - mesélte Gergő, akit a mai napig megvisel a visszaemlékezés.
Sokszor próbáltam vele megbeszélni, hogy több törődésre van szükségem, de nem változott a helyzet. Odáig jutottunk, hogy már nem is akart látni. Mindezt pusztán azzal indokolta, hogy fiatal, és nem akar kimaradni a bulikból. Én pedig úgy éreztem, hogy ezzel megsértette férfiúi büszkeségemet - nyilatkozta az Új Ásznak a fiatal tehetség. A pár ezek után többször is kibékült egymással, legutóbb azonban sikertelenül.
Azonnal tudtam, hogy szükségem van egy új kapcsolatra, másképpen összeomlok - mesélte az énekes, aki mindenáron el akarta hitetni magával, hogy szerelmes lehet egy másik lányba. Persze hasztalan volt minden próbálkozása, a kényszeredett új románcnak pedig hamar vége lett. A fiatal tehetség hosszú ideig "gyászolta" Noémivel véget ért kapcsolatát, sőt ma sem közömbös a lány iránt.

X Faktor 2011 - Egykori Csillag születik-szereplő megy az X-Faktorba

Két extra produkció is lesz az X-Faktor 2011 szombati adásában: Szabó Ádám harmonikás és az Anti Fitness Club lép színpadra. Két extra produkció lesz az X-Faktor következő adásában, amelyben már csak négy énekes küzd a győzelméért. Az Anti Fitness Club tavaly ősszel már színpadra lépett a show-ban, akkor a Sohase mondd! című dalt dolgozták fel - idén újra produkálhatja magát a csapat. A másik meghívott az idei Csillag Születik-ben feltűnt Szabó Ádám harmonikás lesz, aki egy különleges számmal készül szombat estére.
Bár sokan azt gondolják, hogy a régmúltat idézem ezzel a hangszerrel, pedig többnyire mai dalokat szólaltatok meg új köntösben. Más lesz most ezen a színpadon állni, hiszen legutóbb, a Csillag Születik döntőjében még túl nagy volt számomra a tét" - mondta az RTL-nek Szabó Ádám.

X Faktor RTL KLUB - Télapónak és Télanyónak álltak az X-Faktor énekesei

Télapónak és Télanyónak álltak az X-Faktor énekesei és megleptek egy csapat kisgyermeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új terminálépületében. Wolf Kati, Vastag Csaba és a Non Stop zenekar tagjai rendhagyó módon ünnepelték idén a Mikulás érkezését. A 18. kerületi Attika Lakásotthonban és a Gyöngyház Lakásotthonban élő hátrányos helyzetű gyermekeknek szerették volna szebbé tenni az ünnepet. Az énekesek kis ajándékokkal kedveskedtek nekik, amelyet egy szerencsekerék segítségével együtt pörgettek ki, majd egy közös dallal is megörvendeztették az apróságokat. A különleges este egy közös vacsorával zárult a terminálon, ahol a Non Stop tagjai is csatlakoztak a gyerekekhez. Az X-Faktor tavalyi győztese szívesen öltötte magára a Télapó piros kabátját a rendhagyó Mikulás ünnepségen.
Amikor megtudtam, hogy Katival Mikulás apuka és anyuka szerepre kértek fel minket, nagyon megörültem. Jó volt látni, hogy a kis lurkók mennyire vidámak voltak és önfeledten élvezték a karácsonyi dalt, amelyet a Non Stoppal közösen adtunk elő. Remélem az ő ünnepük is szép lesz. Ha ezzel a dallal és a velünk való találkozással egy kicsit boldogabbá tudtuk őket tenni, az számomra is nagy ajándék - mesélte Vastag Csaba, aki igazán otthonosan mozgott a kicsik között. Wolf Kati édesanyaként különösen meghatódott egy-egy kisgyermek történetén. Édesanyaként különösen megérint, ha nehéz sorsú gyermekekkel találkozom. Karácsony felé közeledve pedig biztosan még nehezebb napokat élnek meg ezek a gyerekek. Ezért is voltam nagyon boldog, hogy egy kicsit tudtunk segíteni azzal, hogy néhány órán át felhőtlenül érezhették magukat - tette hozzá az énekesnő.

X-Faktor 2011 - Kibújt belőle a díva! Muri Enikő nem rejtegeti hosszú lábait a színpadon

Muri Enikő az X-Faktor adásaiban hétről hétre megmutatja, milyen dögös csaj - viseljen bármit is, minden jól áll neki. A nézők nagy örömére gyakran láthatjuk őt rövid, vagány szettekben, melyek remekül mutatnak karcsú alakján, kihangsúlyozzák szép, hosszú lábait.

X Faktor 2011 - Nézz be az X-Faktor kulisszái mögé!

Már péntek délután megkezdődik a sürgés-forgás az X-Faktor stúdiójában, a versenyzőknek ugyanis a főpróbán a produkcióik bemutatása mellett a fellépőruháikat is ki kell választani. Ebben négy stylist siet a mentoráltak segítségére, míg Ördög Nóri, a mentorok és a vendégfellépőik ruháiról Náray Tamás gondoskodik.
A műsorvezetőnek és a versenyzőknek több mint két órával az adás előtt már a sminkes és a fodrász székében kell ülnie, hogy mire a stúdióban található 13 kamera elkezd forogni, mindenki kész legyen. A stúdióban szuperkoncertekhez mérhető hangosítással dolgoznak, több kilométernyi kábel van beépítve, 140 négyzetméternyi LED-kijelző van a színpadon, és rengeteg lámpa.

X-Faktor - Közös darabban fog Muri Enikő és Gallusz Niki szerepelni a a Madách Színházban

Ugyanabban a színházban, közös darabban fog Muri Enikő és Gallusz Niki szerepelni, miután a színház igazgató Szirtes Tamás bizalmat szavazott az X-Faktor tehetségének. Muri Enikő múlt héten még hitetlenkedve állt fel a Madách Színház színpadára, pár hét múlva azonban már lázasan próbál az Én, József című darabban, ahol főszerepet kapott. Az énekesnő egyike lesz József Attila szerelmeinek, mint ahogy Gallusz Niki is, így a két hölgy hamarosan együtt dolgozik majd. A két lányban tehetségükön kívül még az is közös, hogy korábban nagyon sok fájdalom és csalódás érte őket párkapcsolataik terén.

x Faktor 2011 - Gergő miatt adta fel Vera az X-Faktort

Vera feláldozta magát szombat este Gergőért. Ez Nagy Feró véleménye, és ezt mondja az énektanár is: ezerszer jobban is elő tudta volna adni párbajdalát. Pedig Gergő azt szerette volna, ha Vera jut tovább, és ezt a fülébe is súgta. Mi ez, ha nem szerelem? ÉRZELMEK Az X-Faktor idei évada legdrámaibb pillanatainak lehettek tanúi a nézők szombat éjszaka. Olyan párbajra került sor a tehetségkutatóban, amire kevesen számíthattak, az a két fiatal küzdött egymás ellen a továbbjutásért, akiket hónapok óta erős érzelmi szál köt egymáshoz. Kováts Vera és Baricz Gergő már akkor a könnyeivel küzdött, amikor kiderült: meg kell harcolniuk a másikkal. A párbajdal talán ennek köszönhetően mindkettejük számára gyengén sikerült. A tizenhat éves tinilány mentora, Nagy Feró szerint nem véletlenül.
Vera rájátszott arra, hogy Gergő jusson tovább. Ez az önfeláldozás! Egész héten készültem erre, volt egy olyan érzésem, hogy ők kapják a legkevesebb szavazatot, így lelkileg felkészítettem. Gyanakszom arra, hogy feladta, mert ezt a nótát ezerszer jobban el tudja énekelni, viszont most csapnivaló volt – magyarázta mérgesen Feró, akinek szavaihoz csatlakozott a sztárpalánta énektanára, Szatmári Orsi. Vera feladta Gergő kedvéért, ő egy nagyon intelligens lány, és nagyon tiszteli és szereti Gergőt. Két olyan jólelkű ember talált egymásra, hogy egymást segítették. Gergőn is azt láttam, hogy Verát támogatja. Ami furcsa volt, hogy Vera ezt a dalt általában jobban énekli, mint Miley Cyrus. Aki pedig hallotta, hogy azt mondta nekem, ne haragudjak, az tudja, miről beszélek – utalt arra Orsi, hogy a verseny utáni percekben Vera sírva borult a nyakába.
A lány az After X-ben azt mondta: lehet benne valami, hogy feladta, de később tagadott.
Úgy éreztem, kilógok a korom és a képzetlenségem miatt a többiek közül. Még nem tudom úgy használni a hangom, ahogy szeretném. Sokan mondják, hogy feladtam, de ezt nem jól látják. Nehéz volt egymás ellen versenyezni Gergővel, mégis örülök, hogy Gergő továbbment. Azt üzenem neki, hogy ha nem nyeri meg, akkor nagyon kikap tőlem – üzent lapunkon keresztül Vera. De nem csak a dunakeszi tehetség gondolta úgy, hogy nála előrébbvaló partnere, ugyanis Gergő is azt gondolta, a másik jut tovább.
Tudtam, hogy így lesz. Úgy éreztem, a legrosszabb dolog, ami megtörténhetett ma este, az ez. Amikor megtudtam, hogy ő lesz az ellenfelem, azt súgtam neki: ő megy tovább. Ezt szerettem volna. Nem is nagyon tudok örülni most, de muszáj lesz feldolgoznom, anynyian számítanak rám, hogy nem hagyhatom őket cserben. Ki tudja, hány SMS-t küldtek rám, elköltöttek egy rakás pénzt. Inkább essek ki azért, mert valaki jobb volt nálam, mint hogy feladjam – gondolkodott hangosan a borzonti fiatal.
Vera szülei úgy látták: nagyon megviselte lányukat, hogy meg kellett küzdenie Gergővel.
Nagy trauma volt neki a párbaj. Nem tudom, mi fájt volna jobban neki, ha ő jut tovább és Gergő esik ki, vagy így. Érzelmi szálak fűzik Gergőhöz, ezt csak a hülye nem látja. Nem tudom, hogy szerelem vagy mély érzelem, vagy amiatt, hogy egyforma az ért.krendjük – mondta Kováts Zsolt, Vera édesapja

X Faktor - Kováts Vera kiesett, Baricz Gergely továbbjutott

A mai 16. adásban már csak öten versenyeztek az X-Faktor 2-ben a továbbjutásért. Végül a szerelmespárnak Kováts Verának és Baritz Gergőnek kellett párbajoznia.
A párbaj során a mentorok nem jutottak döntésre. Természetesen Feró és Keresztes Ildikó a saját versenyzőjére szavazott. Malek Miklós Vera lemezét venné meg szívesebben, ezért Gergőt küldte volna haza.
Gesztire maradt a döntés, aki inkább a nézőkre bízta. Úgy gondolta, hogy Vera a holnap tehetsége, Gergő pedig a máé, ezért Verát küldte haza.
A nézők szavazatai alapján pedig Baricz Gergő jutott a legjobb négy közé. Kováts Vera kiesett. Miután megtudták a döntést még hosszasan álltak a színpadon egymást ölelve.

X Faktor 2011 - Így szépül Muri Enikő

Muri Enikő az X-Faktor tehetséges énekesnője látványos változásokon ment keresztül az elmúlt évi felbukkanása óta. Nem tagadja, sokat tett annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából a színpadon.
Igazán nőies jelenséggé lett Muri Enikő. Nagyon hálás stylistjának, aki frizurája és sminkje mellett az öltözködésben is hasznos tanácsokkal látta el őt.
Enikő úgy érzi nagyon előnyös számára a változás, melyet rajongói és ismerősei is pozitívan fogadnak.
Jelenlegi helyzete gondolkodás módját is átformálta, így egykori énjéhez képest egy valóságos díva lép hétről hétre a színpadra. Ma már a hétköznapokban is figyel arra, hogy stílusosan lépjen ki a lakásából és étrendjén is jelentős változásokat eszközölt a siker érdekében.
Dietetikusa tanácsát megfogadva a két étkezés közti időt víz fogyasztásával teszi elviselhetőbbé és arra is nagyon ügyel, hogy a szilárd ételek fogyasztása között legalább négy óra teljen el.
Mint látható Enikőn, a befektetett energia már meg is hozta gyümölcsét, hiszen ragyogó megjelenésével egyre több szimpatizáns gyűjt maga mellé.