X-Faktor 2012 - Az RTL úgy döntött, hogy nem változtat a mentorain

2012 ősszén újra összecsap a két nagy kereskedelmi csatorna a TV2 és az RTL Klub a zenei tehetségkutató kategóriában. A The Voice (Magyarország hangja) és az X-Faktor is gyűjti az újabb tehetségeket és a mentorokat is.
Mint megírtuk a The Voice TV2 produkcióhoz a mentorok (itt Mestereknek fogják hívni) összegyűjtése nem könnyű feladat. Ismert, elismert és szakmai embernek kell lennie, hiszen vakon kell magának kiválasztania az igazi tehetségeket.
Az RTL úgy döntött, hogy nem változtat a sikeres csapaton! Továbbra is Keresztes Ildikó, Malek Miklós, Geszti Péter és Nagy Feró lesznek a mentorok. Most az RTL került hasonló helyzetbe, mint amikor a Megasztárral indult az X-Faktor.
Kérdés mennyire fogja elvinni az új tehetségkutató széria a The Voice a nézőket egy már megszokott show-tól.
Mindenesetre a válogatás már zajlik és hamarosan megláthatjuk kik azok akik a válogatón és az X-Faktor táboron túljutva az X-Faktor döntőben megmutathatják magukat!

X Faktor 2012 - Megvan az X-faktor 2012-es zsűrije

Az RTL Klub május elejei előválogatójára több ezren jelentkeztek. 
Az ifjú tehetségeket pedig ismét Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós és Nagy Feró formálja és bírálja. Míg a Csillag Születikben idén Hernádi Judit kivételével lecserélték az ítészeket, addig a kereskedelmi csatorna másik tehetségkutatójában továbbra is számítanak az eddig bevált arcokra.
A zenei élet négy jeles képviselője harmadszorra fog az X-Faktorban mentoroknak nevezett, ámde zsűritagként is funkcionálók székébe ülni, hisz véleményt is mondanak a produkciókról, sőt, a párbajoknál számít a szavazatuk is, tőlük függhet, ki marad versenyben. 2010-ben Nagy Feró tanítványa, Vastag Csaba vihette el a fődíjat, Keresztes Ildikónak pedig két énekese állt a döntőben, Király L. Norbi harmadik, Takács Nikolas pedig második helyezett lett.
2011-ben Malek Miklós mentoráltja, Kocsis Tibor utasított mindenkit maga mögé. Nagy Feró a 25 év alatt lányok mentoraként újra döntős lett a második helyezett Muri Enikővel, míg Keresztes Ildikó ismét a 25 év alatti fiúk útját egyengetve Baricz Gergőt juttatta a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.
Az RTL Klub május elejei előválogatójára több ezren jelentkeztek, mutatva, még mindig sokan bíznak abban, hogy a műsor sztárrá teheti őket.