X - Faktor 2012: Irány a Mentorok Háza!

De még nem most, előbb a Tábor harmadik kihívásával kell szembenézniük a továbbjutott produkcióknak. Egyéni énekesek és csapatok, ötvenen csak arra várnak, hogy egy hét múlva a Mentorok Házában bizonyíthassák: érdemesek a mentorok támogatására. Ma este kiderül, ki lesz a 24 szerencsés. Azt is megtudjuk, melyik mentor melyik csoportot „menedzseli” majd.
Mint a szombati adásból kiderült, a fiúk, a lányok és a csapatok mellett idén nem a 25, hanem a 28 év felettieké a negyedik csoport. De hogy ki vezeti majd őket, egyelőre nem publikus.
Az utolsó kihívás napján a versenyzőket már csak egyetlen lépés választja el a Mentorok Házától. Ez a lépés egy, az előadók által választott dal. Az a dal, amellyel a legmagabiztosabban állhatnak a színpadra. A produkciókat ezúttal nem csak a mentorok, de a családtagok is végighallgathatják. Az előadás után az eredményt azonban nem mondják meg az énekeseknek. Azzal meg kell várniuk a műsor végét.
Fehér Zolinak tavaly ezen a ponton ért véget a verseny. Számára ezért az idei megmérettetés különösen fontos. Ha most kiesik, többször nem próbálkozik az X-Faktorban. Akkor ugyanis nem látná értelmét a további küzdelmeknek. Zoli utolsó esélyeként Keresztes Ildikó és Balázs Fecó kettősét, A csönd éve volt címűt választotta. A tehetsége és fejlődése vitathatatlan, de mint Keresztes Ildikó rámutatott: tavaly óta jöttek új énekesek, akik legalább olyan jók, mint ő. A továbbjutása vagy bukása ezért lesz kérdéses.
Oláh Gergő családtagjai a lehetőség ellenére nem tudták elkísérni szerettüket a Tábor harmadik kihívására. Bár nyilvánvalóan jót tett volna a fiúnak a támogatás, a produkcióján ez semmit nem változtatott. Laza volt, természetes, profi. Kivívta a zsűri és a közönség állva tapsolását.
A Gubik Petra, Molnár Szulita és Barnicskó Valéria triója az utolsó kihívásban a bulira helyezte a hangsúlyt. Bár a zsűri nagy részét meggyőzték, Nagy Feró szerint produkciójuk kevés az élő show-hoz.
A 16 éves Pál Loretta előadásában Geszti Péter a drámaiságát értékelte, míg Kiss Ernő Zsolt produkciójában a vadságra helyezte a fókuszt. Bár a Proud Mary jó választásnak tűnt, Keresztest nem győzte meg.
Arustei Andrea zenésztársaival érkezett az X-Faktorba, a Tábor utolsó kihívását azonban már egyedül kell teljesítenie. Abban ugyan a zsűri egyetértett, hogy a lánynak dögös hangja van, de mint megállapították, csak „téblábol a színpadon”.
Antal Tímea a válogatók során lenyűgözte a zsűri tagjait. A fiatal lány ezúttal Celine Dion Surrender című dalát hozta el, és tökéletes választásnak bizonyult. Az előadás is tökéletes volt – ahogy a könnyeivel küzdő Keresztes Ildikó megfogalmazta. Az állva taps neki is járt.
Kibővült csapatverseny
A csapatok tegnap új riválisokat kaptak. A kiesésre ítélt egyéni előadók ugyanis új esélyhez jutottak: csapatokat alkotva folytathatják a versenyt, ha kívánják.
Galambos Péter, Kelemen Örs és Lőkös Kinga az „Abrosz Trióként” tért vissza a színpadra, és mindenkit levettek a lábukról. Hiába csak egy napjuk volt az összeszokásra, megoldották a feladatot.
Nem ők okozták az egyetlen pozitív meglepetést a zsűri számára, Gőbölös Krisztina, Balogh Fruzsina és Huczka Viktória is meglepően jól teljesítettek. A Wonderfools néven visszatérő srácok pedig akkorát énekeltek, hogy mindenkinek leesett az álla. Pimaszok voltak, szellemesek és rendkívül vonzóak.
Nem így Lajtavári Dóra és Szarvas Balázs kettőse, akik inkább el se indultak volna a csapatbéli megmérettetésen.
Nagy Szilárd a válogatón egy érzelmes dallal indult. Mint kiderült, nem csak a zenében érzelmes, a Táborban azonnal bedobta magát Csobot Adél meghódítására is. A srác lát rá esélyt, hogy mindketten tovább jussanak a Mentorok Házába, de addig mind a kettőjüknek jól kell teljesíteni a Tábor harmadik kihívásán is. Először Szilárd lépett színpadra Adam Lambert slágerével.
Őt követte Adél, akinek nem sokon múlt, hogy ma este a színpadon láthatjuk. A Tábor első kihívásán ugyanis csúnyán leszerepelt. És ezt tudta űberelni. Katy Perry nótáját kapásból rosszkor kezdte el, és időbe telt, mire zene és szöveg a megfelelő helyen találkozott. Kérdés, az utána következő produkció elég meggyőző volt-e, hogy bejuttassa a hiperaktív lányt a Mentorok házába is…
„Antiszínpad fazon” a színpadon
Horváth Sándor hangja a válogatón „simogatta” Keresztes Ildikó – és talán minden zeneszerető ember - lelkét. Sándor most is jól választott: Elton John dalával ismét megcirógatta az énekesnő lelkét, aki mint mondta: amint kinyitja a szemét, egy „antiszínpad fazont” lát a színpadon… Kérdés, az ellentmondásos kép mire lesz elég a 2012-es X-Faktorban.
Balla Réka Amy Winehouse-tól adta elő a Valerie-t, és kiderült: ő a legdögösebb szőke, akit Keresztes Ildikó valaha is látott. Nem csak külsőleg, de hangjában is benne van a dög.
Kovács László Stone félelemmel telve lépett a színpadra, de a Takács Nicholas dallal megérintette Keresztest.
A Soldiers úgy állt ki a zsűri elé, hogy leszakítja a színpadot. Talán sikerült is nekik.
Szabó Dávid a Molitvával talán mindent megmutatott magából, amit lehetett: egy igazi popsztár állt előttünk.
Lass Bea a verseny egyik legellentmondásosabb személyisége. Frusztrációkkal küzd, de lételeme a színpad. Megfejthetetlen az ő kisugárzása. Amivel ismét csodát tett a színpadon. Talán mondani sem kell, de Keresztes Ildikónak ismét könny szökött a szemébe. Ennek ellenére Geszti Péter és Malek Miklós határozottan rossznak értékelte a produkciót. Bár az érzelmi töltöttséget elismerték, a minőséggel elégedetlenek voltak. Malek szerint „lukat fúrt a dobhártyájába”.
A P.J.Z „laza és elegáns” produkciója felkavarta az állóvizet az X-Faktor stúdióban. Mint Malek fogalmazott: nehéz ellenállni annak, hogy élvezzék, amit a rapper srácok csinálnak, magával ragadó. Geszti Péter szerint a páros nem is tudja, hogy mitől jók, de éppen ettől jók.
Danics Dórára Keresztes Ildikó nem is emlékezett a válogatókról, bár mentortársai kezdettől fogva favorizálták. Most az énekesnő számára is világos lett, miért kedvelik annyira a 26 éves lányt, aki ezúttal Pink dalával készült a kihívásra.
Ekanem Bálint Emota ismét kitett magáért, Kovács Erika pedig a Tábor csoportos megmérettetése utánb különösen várta az egyéni szereplést. Ő volt ugyanis az a szőke lány, aki egyik társát hozta kellemetlen helyzetbe, mert elrontotta a szöveg felosztást…
A By The Way srácai vonzóak és édesek voltak, Fóris Ferenczi Gábornak pedig húga nélkül is sikerült levenni a lábáról a zsűri tagjait.
Gurnicz Mariann produkciójával ismételten kiverte a biztosítékot. Az 52 éves hölgy azonban most Tankcsapda-előadásával nem aratott osztatlan sikert. Sőt! Geszti feltette a kérdést: ki volt az, aki idáig is eljuttatta őt?
„Szuperjó ez a csaj”
Jáger Kinga – alias Pocahontas – ahogy a mentorok elnevezték - már bevonulásával is mosolyt csalt Geszti és Malek arcára, amikor pedig elkezdett énekelni, igazi bulihangulatot teremtett a stúdióban. Megérdemelte az állva tapsot.
Zámbó Krisztián eddig – a családi örökség ellenére – könnyen vette az akadályokat az X-Faktorban. Bár Jimmy fia régóta énekel, még csak rövid ideje érzi úgy, hogy van helye a popszakmában. Krisztián az utolsó megmérettetésre Robbie Williams Feel című dalát hozta. Érezd – szól a dal, de ezt most Krisztián valamiért nem érezte. Gyenge kezdés után erős visszaesés – értékelhetnénk a hallottakat. Hogy rossz volt, azt Krisztián is érezte. Azt, hogy mennyire, csak a zsűri tagjai tudhatják egyelőre.
Kvaka Andrea a Tábor utolsó fellépőjeként az érzelmeit kívánta megmutatni a zsűri tagjainak. A lány Avril Levigne egyik balladáját választotta utolsó esélyeként, és jól tette. Geszti Péter szerint a lány hangja és érzelme is testes volt, mint egy jó bor. „Jó volt kortyolgatni” – fogalmazott. Keresztest is könnyekig meghatotta a produkció, és ez nála mindig jót jelent. Malek Miklós állva tapssal jutalmazta a lány teljesítményét. „Szuperjó ez a csaj” – mondta.
Megvan a 24
Ezzel a harmadik kihívás is véget ért.  Rengeteg hiba, de legalább ugyanannyi meglepetés is született a színpadon. Most azonban Gesztinek, Keresztesnek, Ferónak és Malek Miklósnak szól a kihívás: kiválasztani a 24 továbbjutót, akik a Mentorházban bizonyíthatnak. A döntés van, hogy egyértelmű, és van, hogy küzdeniük kell a mentoroknak egy-egy énekesért. És akad, hogy észérvekkel nem lehet választani. Ilyenkor jön a kellemetlen „poszterteszt”: kinek a poszterét néznéd szívesebben?
A kiválasztás sokáig tartott, de megszületett a döntés. A Mentorházba 24 produkció jutott.
A továbbjutó csapatok: P.J.Z, Like (Molnár Szulita- Barnicskó Valéria-Gubik Petra ), By the Way, Soldiers, Wonderfool (Kolosai Ferenc Vilmos-Feng Ya Ou Ferenc-Szerémy Dániel), Spirit (Galambos Péter-Lőkös Kinga-Kelemen Örs). Mentoruk lesz: Nagy Feró!
A továbbjutó 28 év felettiek: Horváth Sándor, Kiss Ernő Zsolt, Kovács Erika, Lass Bea, Kovács László Stone, Zámbó Krisztián. Mentoruk lesz: Keresztes Ildikó!
A továbbjutó fiúk: Meggyes Csaba, Ekanem Bálint Emota, Oláh Gergő, Szabó Dávid, Nagy Szilárd, Fehér Zoltán. Mentoruk lesz: Geszti Péter!
A továbbjutó lányok: Danics Dóra, Kvaka Andrea, Jáger Kinga, Balla Réka, Pál Loretta, Antal Tímea. Mentoruk lesz: Malek Miklós!
A dráma azonban itt nem ér véget… A zsűri nem tudott dönteni, ezért idén a lányoknál heten küzdhetnek az élő adásba jutásért. A hetedik szerencsés: a megosztó Csobot Adél!
A legjobb 24 csapata tehát összeállt, ezzel már tényleg csak egy feladat áll az énekesek előtt: a Mentorok Házában bizonyítani, hogy érdemesek a továbbjutásra.
Az élő show-t megelőző utolsó megmérettetés jövő hétvégén következik, keressétek addig is legfrissebb X-Faktoros híreket.

X-Faktor 2012 - Egyszer már majdnem odaért az X-Faktor döntőjébe Gubik Petra

Gubik Petra nem az a lány, aki egykönnyen feladja. Az elmúlt években két Megasztárban, egy Csillag Születikben és a két korábbi X-Faktorban is indult. Most két másik lánnyal, egy csapatban próbáltak szerencsét az X-Faktor harmadik szériájának válogatóján - sikerrel.
Bizonyítanom kell magam előtt. Persze ha reménytelen eset lennék, egyszer sem próbálkoztam volna. Színésznőként a színművészetire is jelentkeztem, háromszor is, és kétszer el is mentem a felvételire. Aztán rájöttem, hogy igazán a színházban lehet megtanulni a szakmát, így kerültem a Békéscsabai Jókai Színházba. De az éneklés más, az X-Faktor óriásit lendíthetne a karrieremen. Hatalmas lehetőség. De történjen bármi, ez lesz az utolsó, tovább már nem próbálkozom. Most apait-anyait beleadunk! - ígéri Gubik Petra.

X - Faktor 2012 - X-Gála a Várban, sztárokkal

Igazi csemegét kínál az X-Faktor rajongóinak a budai várban a Főszezon turisztikai kiállítás és szállásbörze a hét végén, szombat este ugyanis egy színpadra invitálja az RTL Klub tehetségkutatójának legnagyobb sztárjait. A két nyertes, Vastag Csaba és Kocsis Tibor mellett Wolf Kati, Muri Enikő, Baricz Gergő és Takács Nicolas is szórakoztatja majd a közönséget. Lassan két éve vége van a műsornak, de még mindig nagy élmény ezekkel az emberekkel egy színpadon lenni. Eleinte nagyon sokszor fordult elő közös fellépés, de aztán szépen lassan mindenki a saját karrierjére koncentrált, így már csak nagyon ritkán, egy-egy fellépés alkalmával futottunk össze, így hatalmas öröm, hogy végre megint közös koncertet adunk. Az pedig különösen nagy ajándék, hogy végre megint elénekelhetem Nicolasszal a duettünket – árulta el Wolf Kati, aki a zenei pályafutása mellett arra is komolyan odafigyel, hogy népszerűségével segítségre ösztönözzön másokat. Az énekesnő nemrég a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtését is támogatta.

X - Faktor 2012 - Az év legnézettebb műsora lett az X-Faktor szombati adása

Már csak saját magát tudja legyőzni az X-Faktor, ami indulása óta vezeti a nézettségi listákat. A szombati adást 2 millió 313 ezren látták, a fiatalok 54,9 százalékát a képernyők elé szegezve. Az m1 viszont a szakadék szélére lavírozta magát, főműsoridős közönségaránya a fiatalok körében leesett 4 százalék alá, és a Hacktion sem ütötte ki az AGB nézettségmérő készülékeit.
Az RTL Klub tovább szárnyal, az X-Faktor negyedik válogatása az év legnézettebb műsora lett, a teljes népesség körében 2 millió 313 ezren látták (49,5 százalékos közönségarány), a fiatal korosztályban 982 ezren követték, az éppen tévé előtt ülők 54,9 százaléka.
A tehetségkutató harmadik évadának nézettsége folyamatosan emelkedik, míg az első adást még csak 1,8 millióan látták, a másodikat már 1,98 millióan, a harmadikat pedig 2,22 millióan. Az idei X-Faktor 4. adása csak 40 ezer nézővel marad el a második évad döntőjénél, amit 2 millió 353 ezren nézték végig.
Az RTL Klub azonban szokás szerint nemcsak a tehetségkutatóval uralja a toplistákat, a teljes népesség körében továbbra is az előkelő 2. helyet szerezte meg A gyanú árnyékában, a dokureality csütörtöki részét 1 millió 529 ezren látták (34,2 százalékos közönségarány), amivel überelte a két héttel ezelőtti legnagyobb nézőszámot elért rekordját is (1,462 millió). Az amatőr szereplős napi sorozat mind az öt epizódjával szerepel a Top10-ben, ezen kívül csak a Barátok közt egyes részeit találjuk meg az első tízben.

X - Faktor - Adele lett a mentorok mumusa

Szombat este tovább folytatódott az X-Faktor 2012 válogatója, hogy a mentorok újabb csiszolatlan gyémántokra találjanak. A korábbi válogatókhoz hasonlóan ezúttal sem volt hiány szívderítő pillanatokból. Sárközi József a telefonjáról hallgatott zenei alappal a fülében próbált szerencsét, ám produkciója nem győzte meg a mentorokat, akik mind nemet mondtak a férfi továbbjutására.
Ahogy a Wéber Dániel és Kito Canadey által nyújtott produkció sem nyerte el Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter és Malek Miklós tetszését. Az ítészek négy nemmel reagáltak a káromkodásokkal sűrűn tűzdelt Panjabi MC feldolgozásra. A négytagú szakértői csapat sorra nemet kényszerült mondani azoknak az énekes-jelölteknek, akik szerény énektudásuk ellenére egy-egy Adele dallal próbálták meggyőzni őket a továbbjutásukról. Így többek között Nagy Zsófiának, Probst Adriennek és Botos Líviának sem sikerült bejutni a következő fordulóba, a Táborba.
Az olykor fülsértő produkciók sorát egy-egy igazán lebilincselő is megtörte. Ilyen volt Danics Dóra produkciója, aki Tóth Gabi Elég volt című számával négy igent érdemelt ki a mentoroktól. Akárcsak Ekanem Bálint, aki zenei képzettségével, és egy rögtönzött operarészlettel azonnal belopta magát mindenki szívébe.
Bár Gurnicz Mariann hozzá képest egy teljesen más műfajjal állt az X-Faktor színpadára, a biológusnak így is sikerült bizonyítania. Az általa előadott Bon Jovi számmal ugyanis meggyőzte a mentorokat a továbbjutásáról.
Szintén elismerő szavakat kapott Borbély Richárd, aki egy Billy Jane feldolgozással indult a válogatón. Míg Kelemen Örs egy Michael Bublé számmal jutott tovább a Táborba, addig Oláh Gergő Stevie Wonder egyik dalának előadásával szerezte meg a továbbjutást érő igeneket.
Az est folyamán a csapatok is jeleskedtek. A Barna Béla és Lajos által alkotott duó az O sole mio című operarészlettel jutott tovább, kellemes perceket szerezve produkciójukkal a mentoroknak és a közönségnek egyaránt.
Minden évnek megvan a maga slágere, amelyet olykor több tucatszor kell az ítészeknek és a nézőknek is végighallgatniuk. 2012-ben a jelentkezők közül nagyon sokan Adele valamelyik dalát választották, hogy azzal bizonyítsanak. Kovács Adél produkcióját követően még Nagy Feró is felpattant a színpadra, hogy megmutassa, akár ő is elő tudja adni a híres brit énekesnő egyik slágerét úgy, ahogy azt az előtte lévők tették. Ezt követően jött azonban az igazi meglepetés.
A Molnár Szulita-Barnicskó Valéria-Gubik Petra által alkotott trió produkciója visszaadta az Adele-ba vetett hitet Nagy Ferónak is. A három lány előadását a közönség óriási tapssal, a négy mentor pedig négy igennel jutalmazta. A csapatban egyébként egy nagy visszatérő is található: Gubik Petra tavaly a Mentorok Házáig jutott, akkor Nagy Feró épp a cél előtt egy lépéssel küldte haza az ajaki lányt.
Jövő hétvégén szombaton és vasárnap kiderül, hogy kik azok az énekesjelöltek, akik a Táboron túljutva a Mentorok Házában bizonyíthatnak majd.

X - Faktor - Geszti: Suttyókból nem csinálok sztárt

Két suhanc okozott botrányt az X-Faktor utolsó válogatóján, s ezúttal a mentorok sem maradtak viszontválasz nélkül. Az RTL Klub képernyőjén látott Wéber Dániel és Kito Canaday megjelenésükkor még a Csillag születikből megismert Plazmát kezdték el szidni, majd miután az ítészek nem vették jó néven nyomdafestéket nem tűrő, káromkodásokkal teli "produkciójukat", ők is megkapták a magukét.
Mi az a Plazma? Nem tehetség, a skála alján van, aminek mi a tetején - indítottak a srácok, majd kiléptek a színpadra, és elkezdték szórni magukból a szitkokat rapszövegük közben. A mentorok rövid úton kiebrudalták őket, így jött is a riposzt a színfalak mögött - írta a Blikk.
Csinálunk egy lemezt, és leoltjuk ezeket a fa...t. Felfigyelnek ránk a producerek, ők értenek ehhez - vesztették el teljesen önuralmakat a vagány legények.
Mindebből a mentorok már mit sem láthattak, hiszen - ahogy az ilyenkor lenni szokott - nem a színpadon szidták őket, hanem amikor már nem voltak szem előtt. Amikor azonban megtudták, hogy Dániel és Kito milyen szavakkal illette őket, mind Geszti Péter, mind pedig Keresztes Ildikó felháborodott.
Suttyóságból nem lehet várat emelni. Nekünk az a felelősségünk, hogy valódi tehetségeket juttassunk tovább, és ne olyanokat, akik mondjuk csak ritmusra káromkodnak. Tudom, hogy bizonyos rapágazatokban ez bevett forma, de inkább maradjon ott, ahová való, a kocsmában - kezdte a szöveggyáros mentor.
Az ilyen tartalmatlan káromkodás rendszerint a mondanivaló hiányát és az ötlettelenséget próbálja pótolni. Akárcsak az, ha valaki vetkőzik, és így próbálja érdekessé tenni magát. Nemrég írtam is egy dalt, amely éppen az ilyen trollkodásról szól, amilyet ezek a fickók is toltak. Hozzáteszem: a mintákat a közéletből áradó bunkóságból is veszik. Nem csoda, hogy így adják ki a dühüket, verbális agresszióval dolgozva fel a frusztrációjukat. Amilyen pusztító a társadalomban, olyan lenne itt is, ha hagynánk. De nem! Indulat helyett gondolat kell. Káromkodásból csak putrit lehet építeni, nem katedrálist - tette hozzá Geszti.
Keresztes szerint nem tudják Wéberék, hogy hol is van a helyük igazából.
Egyáltalán nem érdekelnek általában az ilyen beszólások. Most viszont azt kell mondjam, ezek a fiúk szereptévesztésben vannak, nem tudják, hogy hányas a kabátjuk. Azt hiszem, a sors is bizonyítja, miért is kellett menniük egy pillanat alatt az X-Faktorból. A reakcióikból sok mindenre lehet következtetni, maradjunk annyiban, hogy nagyon jó, ha az embernek van gyerekszobája, még ha az néhány esetben kicsi is - mondta a mentornő.

X-Faktor 2012 - Kialakult a teljes mezőny! Íme valamennyi továbbjutó

Negyedik, egyben utolsó válogatójához érkezett Magyarország jelenleg egyetlen futó tehetségkutatója, az X-Faktor. Negyvennyolcan már biztosan ott lesznek a Táborban, ahonnan viszont már csak kevesek kerülhetnek be a Mentorok Házába. Lássuk tehát, hogyan alakul az utolsó válogatás, ki fogja megnevettetni, ki megríkatni, és ki igazán elhallgattatni tehetségével a zsűrit, és persze a nézőket!
És a nagy kérdés természetesen ezúttal is az, kiben van meg az a bizonyos x-faktor, az a bizonyos plusz képesség, ami valakit sztárrá tesz azokkal szemben, akik ugyanezzel a plusszal nem rendelkeznek. Az x-faktor nem tanulható… vagy van, vagy nincs. Ez különbözteti meg a jókat a kevésbé jóktól. Kevés, ha valaki tud énekelni. Ha megijed a színpadtól, nem bírja a nyomást, nem színpadra termett, semmit sem ér a tehetsége.
És persze ott van a másik oldal, aki úgy érzi, színpadra termett, csak épp egyvalami hiányzik belőle: a tehetség.
X-faktor 2012 továbbjutó:  Molnár Szulita, Barnicskó Valéria, Gubik Petra  
X-faktor 2012 továbbjutó: Danics Dóra
X-faktor 2012 továbbjutó: Horváth Sándor
X-faktor 2012 továbbjutó: Ekanem Bálint Emota
X-faktor 2012 továbbjutó: Szolga József
X-faktor 2012 továbbjutó: Kelemen Örs
X-faktor 2012 továbbjutó: Oláh Gergő
X-faktor 2012 továbbjutó: Balla Réka
X-faktor 2012 továbbjutó: Barna Lajos és Barna Béla
X-faktor 2012 továbbjutó: Borbély Richárd
X-faktor 2012 továbbjutó: Gurnicz Marianna

X-faktor 2012 továbbjutó: Jáger Kinga
X-faktor 2012 továbbjutó: Lass Bea
X-faktor 2012 továbbjutó:  Ónodi János
X-faktor 2012 továbbjutó: Antal Tímea
X-faktor 2012 továbbjutó: Nagy Szilárd
X-faktor 2012 továbbjutó: Fehér Zoltán
X-faktor 2012 továbbjutó: Mihálka György
X-faktor 2012 továbbjutó: Szabó Dávid
X-faktor 2012 továbbjutó: László Kata és László Attila
X-faktor 2012 továbbjutó: Feng Ya Ou Ferenc
X-faktor 2012 továbbjutó: Lőkös Kinga
X-faktor 2012 továbbjutó: Balogh Gábor
X-faktor 2012 továbbjutó: Fábián Nikolett
X-faktor 2012 továbbjutó: Seyfried Dániel Fred
X-faktor 2012 továbbjutó: Pál Loretta
X-faktor 2012 továbbjutó: Kiss Csaba
X-faktor 2012 továbbjutó: Göcsei Gergely István
X-faktor 2012 továbbjutó: Fóris-Ferenczi Gábor
X-faktor 2012 továbbjutó: Fóris-Ferenczi Johanna
X-faktor 2012 továbbjutó: Kovács László Stone
X-faktor 2012 továbbjutó: Katz Zsófia
X-faktor 2012 továbbjutó: Kiss Ernő Zsolt
X-faktor 2012 továbbjutó: Pádár Alexandra Dóra
X-faktor 2012 továbbjutó: Galambos Péter
X-faktor 2012 továbbjutó: Soldier Sisters
X-faktor 2012 továbbjutó: Oprea Alex Vilhelm
X-faktor 2012 továbbjutó: Szalma Annamária
X-faktor 2012 továbbjutó: Balogh Fruzsina
X-faktor 2012 továbbjutó: Megyeri Judit
X-faktor 2012 továbbjutó: Horváth Csaba
X-faktor 2012 továbbjutó: Szűcs István
X-faktor 2012 továbbjutó: Szmolicza Vivien
X-faktor 2012 továbbjutó: Dankó Laura
X-faktor 2012 továbbjutó: Meggyes Csaba
X-faktor 2012 továbbjutó: Kovács Erika Keri
X-faktor 2012 továbbjutó: P.J.Z.
X-faktor 2012 továbbjutó: Kvaka Andrea  
X-faktor 2012 továbbjutó: Csobot Adél
X-faktor 2012 továbbjutó: Haraszti Mátyás
X-faktor 2012 továbbjutó: Nagy Edina
X-faktor 2012 továbbjutó: Feltein Attila
X-faktor 2012 továbbjutó: Toriay Tihamér László
X-faktor 2012 továbbjutó: Baranyi Katalin
X-faktor 2012 továbbjutó: lllés Dóra
X-faktor 2012 továbbjutó: Katona Ervin "Chico"
X-faktor 2012 továbbjutó: Zámbó Krisztián(Bukott diák)
X-faktor 2012 továbbjutó: Szarvas Balázs (Rebel Yell)
X-faktor 2012 továbbjutó: Kátai Arustei (Moves Like Jagger)

X Faktor 2012 - Megasztár nem lett Antal Tímea, az X azonban megvan benne

Nem először próbálja ki magát tehetségkutatóban az X-Faktor szombati válogatóján feltűnt Antal Tímea (19). Az erdélyi Bánffyhunyadról származó lány igazi „veteránnak" számít a versenyzések tekintetében, hiszen nem csak Romániában, de Magyarországon is kipróbálta már magát, méghozzá többször is. Idehaza a Megasztár 2008-as és 2010-es szezonjában, vagyis a negyedik és ötödik szériában mutatta meg oroszlánkörmeit, de kevés sikerrel, ugyanis mindkét esetben a középdöntők során vérzett el. Nem volt acélos, ezt azért ki is fejeztük – kritizálta az akkor tizenhét esztendős tini produkcióját 2010 őszén a megazsűri megmondóembere, Friderikusz Sándor Közben Timi másfelé is próbálkozott. Erdélyben A lélek csillaga elnevezésű tehetségkutatóban próbált szerencsét, kétszer is, második alkalommal meg is nyerte ezt a versenyt. Magyarországon pedig a dömsödi Europop fesztiválon vett részt szintén kétszer, amelyben ugyanúgy másodjára lett sikeres. Az énekesnő a Blikk kérdésére a következőképpen emlékezett a TV2 egykori tehetségkutatójára, rendkívül szűkszavúan. Szerencsét próbáltam a Megasztárban, de nem értem el vele azt, amit szerettem volna. Remélem, hogy az X-Faktorban megmutathatom, mire vagyok képes, és minél jobban ki tudok bontakozni. Szeretném, ha megkapnám azt a lehetőséget, amelyről évek óta álmodozom és idővel énekesnőként is elismernek majd – magyarázta a tehetség, aki úgy érzi, az eltelt két év során sok tekintetben fejlődött. Az énektudásom és technikám sokat javult. Ettől függetlenül van még mit fejlődnöm, szeretném magam továbbképezni, és tanulni, amennyit csak lehet – gondolkodott el Timi, aki Magyarországon képzeli el a jövőjét, hiszen számára ez a lehetőségek hazája. Magyar az anyanyelvem, szeretek magyarul énekelni, így mindenképp ez az ország számomra az a hely, ahol szeretném a karrierem beindítani – tette hozzá. Antal Tímea a két mega­sztáros, csalódással végződő lehetőség után egy kicsit természetesen tart attól, hogy ismét megégeti magát. Mindenki fél a csalódástól, ez benne van a pakliban. Természetesen erre is felkészültem, de nem erre koncentrálok. A családom és a barátaim támogatásából merítek erőt, s bízom benne, hogy valóra tudom váltani az álmaim, az X-Faktorban – mesélte az RTL Klub felfedezettje.

X Faktor 3 - Jáger Kinga hangja, külseje, kisugárzása egyaránt elnyerte az ítészek tetszését

Jáger Kinga (17) elvarázsolta a mentorokat, amikor kilépett az X-Faktor színpadára. Hangja, külseje, kisugárzása egyaránt elnyerte az ítészek elismerését, akik alig tudták magukban tartani elismerő szavaikat. Minden megvan benned, amit keresünk – sommázta a többiek gondolatait is Geszti Péter.
Pedig ők még nem is tudták, hogy ez a fiatal, törékeny lány Janga művésznéven a Balkán Fanatik egyik slágerében, a Ha te tudnád, amit én című dalban már hírnevet szerzett magának. A legnagyobb ismertséget a Balkán Fanatiknak köszönhetem. Ráadásul a számnak köszönhetően a népzenei kötődéseim is megmutathattam, hiszen ezeken nőttem fel – tette hozzá Kinga.
De a tinédzser nem csak innen ismert, az Eurovíziós Dalfesztivál amatőr klipversenyén is neki ítélték a legjobbnak járó díjat 2008-ban, tizennégy esztendős korában. Éppen emiatt nagy szó, hogy ilyen sikereket a háta mögött tudva most az X-Faktorban próbálkozik. Úgy éreztem, hogy ki kell próbálnom magam, az a fontos, hogy bizonyítsak – gondolkodott el. – Az utolsó évem kezdtem meg az iskolában, így már a tanulásé a főszerep. Azonban az éneklés és a zene is az életem része. Nem szeretném feladni ezt a szenvedélyem soha. Ezért is jelentkeztem az X-Faktorba, hogy megméressem és kipróbáljam magam – mondta az énekesnő, akinek máris van egy drukkere, Galambos Lajos személyben.
Egy marcali fellépésen találkoztunk, ahol a produkcióm után nagyon elismerő szavakat mondott rólam a közönségnek. Azt mondta, hogy egyszer nagy sztár lesz még belőlem – emlékezett vissza.

X - faktor 2012 - Újabb tehetségek léptek tovább

Minden versenyző a továbbjutás reményében érkezett az X-Faktor Válogatására, de a Táborba csak azok juthattak tovább, akik lenyűgözték a mentorokat az első fordulóban. Szombaton kiderült, hogy kik álmodozhatnak tovább, vagyis kik csatlakoznak az első két Válogatás továbbjutóihoz.
Megrendítő pillanatok éppúgy voltak az X-Faktor 2012 harmadik válogatóján, mint meghökkentő, vagy akár mosolyfakasztó percek. Az újabb adás bizonyítja, vannak még olyan tehetségek, akik felfedezésre várnak. Seyfried Dániel Fred nevéhez fűződik a műsor első igazán nagy pillanata, hiszen barátnőjének címezve énekelt egy dalt, arra azonban senki nem számított, hogy a romantikát nélkülöző meghökkentő produkcióval rukkol elő. A dalszöveg ugyanis egy buli utáni másnap nehéz pillanatairól szólt. A barátnő színrelépése jelentette a legnagyobb meglepetést, a fiatal lány ugyanis a háttérben nézte szerelme produkcióját. Együtt fogadták a színpadon a mentorok engedélyét a folytatáshoz.
Jáger Kinga csupán 17 éves, de már jelentős zenei múlttal rendelkezik. A Böhönyéről érkező jelentkező három éve például a Balkán Fanatikkal dolgozott együtt, mégis úgy gondolja, az X-Faktor segítségével érheti el azokat a célokat, amelyeket kislány kora óta dédelget. Geszti Péter a produkció után megjegyezte, őt elnézve rájött, mennyire szeretne újra fiatal lenni. Nemcsak ő, hanem többek mellett Lökös Kinga, Feng Ya Ou Ferenc, Nagy Szilárd is továbbjutott. Szabó Dávid közönségkedvenc produkciója után Geszti azt mondta, ő a tökéletes X-Faktor jelölt, míg Keresztes Ildikó megígérte, ő lesz az első, aki jegyet vált az eddig színészként érvényesülő fiatalember első fellépésére.
Visszatért a tavaly a Táborban búcsúzó Fehér Zoltán. Akkor nagyon megviselte a 25 éves fiatalembert a búcsú, de az elmúlt egy évben mindent a visszatérésnek rendelt alá. Fogyott 27 kilót, fogszabályzót tetetett fel, változtatott az öltözködésén és azon, hogyan ad elő egy dalt. Nem véletlen, hogy sikerült meggyőznie a négy mentort, helye van a mezőnyben. Akárcsak Mihálka Györgynek, akinek szereplésére Nagy Feró csak annyit jegyzett meg, csodálatos volt. Szintén meggyőzte Malek Miklósékat Antal Tímea. Az Erdélyből érkező lány produkciójában nem volt hiba, épp azt tanácsolták neki, egy kis lazaság még nem ártana. Lazaságban azonban nem volt hiány Ónodi János számában. A kétegyházi fiú különleges hangjával nyűgözte le az ítészeket, és jutott tovább a Táborba. A harmadik válogatót Lass Bea előadása zárta. Keresztes Ildikó a könnyeivel küzdött, de mindenki meghatódott a 29 éves színésznő előadásán – ő maga is. Geszti Péter szerint ő volt 2012-ben az első olyan előadó, akinek éneklése alatt szinte megállt a kés a levegőben. Nem is volt kérdés, hogy ő is folytathatja a műsort.
Jövő szombaton 19.30-kor a negyedik válogatóval folytatódik az X-Faktor 2012, amely múlt heti adása az év második legnézettebb műsora volt.

X-Faktor - Kemény világban nőttek fel az X-faktorosok

Kemény világban, a VIII. kerületben kellett felnőnie az X-Faktor Táborába jutó P.J.Z. tagjainak, de mindig elkerülték a balhét, már amennyire ebben a közegben ez lehetséges.
Tomi (19) és Ricsi, vagyis ahogy magát hívja, Piros (19) – bár zűrös szituáció bőven akadt a múltjukban –, azért mindig próbáltak úgy viselkedni, hogy komolyabb probléma ne érje őket.
– Nincs olyan ember, aki ne került volna valaha zűrös helyzetbe, így mi sem vagyunk kivételek, annak ellenére, hogy szerencsére jó a családi hátterünk. Szeretnénk kitörni a szegénységből, mindkettőnk álma, hogy a zenéből élhessünk meg, egyelőre ezt a kiutat látjuk – kezdte a Blikknek Piros, aki arra is kitért, milyen veszélyek leselkednek rájuk nap, mint nap. Aki itt él, mindig találkozik olyan személyekkel, akik veszélyesek. Itt mindennapos, hogy valakit megtámadnak az utcán, megütik, nincs olyan ismerősöm, akivel ne történt volna ilyesmi. Velem is megesett, hogy beszóltak, szidták az anyámat, de én csak a végső esetben cselekszem, mert magam vagyok a ninja, a harcos, akit a legjobban tisztelek, és van önuralmam. Persze máshol is leselkedhet veszély az emberre – magyarázta a duó énekes tagja, aki egy időben olyan baráti társaságba keveredett, ahol nem volt kegyelem. Több régi barátomnak voltak piszkos ügyeik, olyanokhoz nyúltak, amikhez nem lett volna szabad. Szerencsére én időben távol maradtam tőlük, az utolsó pillanatban otthagytam őket. Ebben apáméknak is nagy szerepük van, akik mindig arra tanítottak, hogy nem szabad rossz emberek között lenni, és ki kell maradni a balhékból, csak így lehetünk igazán jó emberek – tette hozzá Piros, aki a shaolin kungfu egyik válfajának, a sáska kung funak jó ismerője.
Hozzá hasonlóan Tomi is meg tudja védeni magát, ha kell, mögötte egy egész edzőterem áll ki. Engem megtanítottak, hogyan védjem meg magam az utcán, méghozzá egy konditeremben, az ottani srácok. Másfél évig bokszoltam, így nincs félnivalóm. De verekedésig sosem fajul a dolog, ha be is szólnak az utcán. Én ugyanis mélyen vallásos vagyok, az egész családommal együtt egy felekezet tagjai vagyunk. Nem hiszek az erőszakban – engedett betekintést az életébe a páros szövegdarálója, aki társával együtt nagyon bízik abban, hogy messzire jut az RTL Klub tehetségkutatójában. Nagy vágyuk, hogy egyszer a rap őshazájában, New York legdurvább részén, Bronxban mutathassák be tudásukat.

X-Faktor - Pál Loretta: "Küszködnöm kell néha a könnyeimmel"

Pál Loretta sérült testvérének ajánlotta Zorán Kell ott fenn egy ország című számát. A tizenhat éves lány nagyon várja már, hogy bátyja felépüljön. ,,Nagyon bízok benne, hogy Márió meggyógyul, és én erre gondolok, nagyon szeretném, ha itt lenne velem és fogná a kezemet és küszködnöm kell néha a könnyeimmel, de abban bízok, hogy nem kell sokáig így látnom.’’ A tizenhat éves lány annyira meghatóan adta elő a dalt, hogy a színpad mögött várakozó édesanyja, Ördög Nóra és Keresztes Ildikó is szinte végigsírta a produkciót. Bár a férfi mentorok legyőzték könnyeiket, ők is átszellemülten hallgatták Lorettát, így nem is volt kérdés, hogy a jászárokszállási lány négy igen után ölelhette át újra, addig neki szorító édesanyját. A jászárokszállási lány megható produkcióját négy igennel díjazták a mentorok.
 "Négy évvel ezelőtt a testvérem, Márió balesetet szenvedett. Elesett a konyhában, beütötte a fejét, és olyan agysérülést szenvedett, hogy azóta beszéd- és mozgásképtelen. Állandó felügyeletre szorul, így a szüleimnek mindig mellette kell lennie, hiszen alig tud kommunikálni a világgal, ahogy magát sem tudja ellátni. Máriót több orvos is látta már. Egy külföldi rehabilitáció valószínűleg javítana az állapotán. Még nagyon fiatal, így mindenképp javulást hozna ez a kezelés. Azonban ennek összegét nem tudjuk összespórolni. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy Márió életét jobbá tegyük" – nyilatkozta a Blikknek a tizenéves lány, aki nemcsak tehetséges, de az iskolában is kiválóan teljesít.

X-Faktor 2012 - Soha nem volt még ilyen nehéz az X-Faktor

Idén is több ezer jelentkező érkezett az X-Faktor válogatására, és a többség életének gyökeres megváltozását remélte a műsortól. Ez persze csak keveseknek sikerülhet, csak azoknak, akikben valóban megvan az a bizonyos X-faktor. A mentorok az X című műsorban elmondták, hogy szerintük mi kell ahhoz, hogy egy versenyző valóban felkeltse az érdeklődésüket.
Geszti Péternél egy technikai szűrőn kell átmennie a jelentkezőnek, majd csak ezt követően teszi fel magának a végső kérdést.
Én, mint dalszerző, akarok-e neki dalt írni? Hogyha igen, akkor szeretnék a mentora lenni - nyilatkozta Geszti.
Keresztes Ildikó számára a legjobb érzés, amikor egy igazi tehetséget lát a színpadon, aki arra sarkallja őt, "hogy mindenét bedobja és mindenét odaadja". - Tessék, vigyed, oszd be és repülj fel iszonyú magasra - nyilatkozta a csapat egyetlen női mentora.
Nagy Feró egy olyan előadásra, előadóra vár, aki elfeledteti vele, hogy hol van, hogy mentorként van jelen a műsorban. Ebben a varázslatban látja a művészet lényegét.
Malek Miklós meglepődni szeretne, hogy valami olyat lásson, amit korábban még nem.

X-Faktor - Kiugró nézettségi mutatókat produkált az X-Faktor 2012 második adása.

Kiugró nézettségi mutatókat produkált az X-Faktor 3 2012 második adása. A tehetségkutató mellett a megszokott műsorokat is sokan nézték.
Töretlen a népszerűsége az X-Faktor 2012-es, harmadik szériájának. Már az első adás is remek nézettségi mutatókkal zárt, ám a második adásnak ezt is sikerült túlszárnyalnia. A szombati, második válogató adását a tévénézők 53,9 százaléka követte nyomon a 18-49-es korcsoportban, mely mutató igazán kiemelkedőnek mondható. Ezzel az X-Faktor 2012 második adása az idei év legnézettebb műsora lett. A teljes lakosságban majdnem kétmillióan, pontosan 1981057-en (45,4% SHR) döntöttek úgy, hogy a piacvezető kereskedelmi csatorna tehetségkutatóját választják, míg a 18-49-es korosztályban 840593-an követték figyelemmel a tehetségek színpadra lépését.

X-Faktor 2012 - Színvonalas és vicces produkciók a 2. válogatón

Természetesen a második Válogatásból sem maradhattak ki a megmosolyogtató, inkább csak önjelölt, mint valódi tehetségek, de rengeteg jó hangú indulóval is megismerkedhetünk. Van aki úgy gondolta, énekhang nélkül is rá tudja beszélni a mentorokat, hogy továbbjutassák, akadnak olyanok, akik annyit tudnak beszélni, hogy az éneklésre már nem marad energiájuk, de van olyan versenyző, aki halott édesapja álmát teljesítve jött el az X-Faktorba és olyan is, aki beteg testvérének ajánlotta produkcióját.

X-Faktor 2012 - Geszti Péter: jól érzem magam a másik oldalon

Geszti Péter jól érzi magát az X-Faktor mentorszékben, ahol számtalan élménnyel gazdagodott már az évek során. A Gringo Sztár dalszövegírója és előadója bevallotta: komoly érzelmi hullámhegyeket élt meg az X-Faktorban, ahová idén is örömmel tért vissza.
Geszti Pétert mostanság nemcsak a Nemzeti Vágta kreatív igazgatása köti le, az RTL Klub tehetségkutatójának harmadik szériája is elindult, ahol mentorként találkozhatunk vele ismét.
Komoly érzelmi hullámhegyeken megyünk át, mert rengeteget nevetünk, de közben néha teljesen megrázó történetek is szembejönnek velünk. Az első válogatási napon nem nagyon voltunk elégedettek, egy kicsit elgondolkodtunk: vajon lesz-e elég tehetséges ember. A következő napok viszont megnyugtattak minket. Azt érzem, hogy jól összeszokott csapat lettünk, megtanultuk elviselni és kiegészíteni egymást a mentorokkal. Jól érzem magam ebben a székben, noha most másik oldalon ülök, mint eddig. Ha úgy tetszik: szétültettek minket egy kicsit - mosolygott Geszti Péter, aki szórakoztatónak és érdekesnek tartja feladatát. Az X-Faktor mentorának a visszatérő énekesekről is megvan a véleménye és azt ígéri: izgalmas kifejletben bízhatnak a nézők idén is. Visszatérni dupla vagy semmi. Az első találkozáskor ránk robban az ismeretlen újszerűsége, frissessége, tehetsége, aminek nagy a hőfoka. Ha ez azonban elmúlik, és a versenyző nem tudja újra megteremteni, nehezebben tudjuk értékelni, mint azokat, akikkel még soha nem találkoztunk. Örülnék, ha idén számomra kicsit szerencsésebben alakulna majd a verseny, remélem, hogy a versenyzőim továbbjutnak. Az igazi elvárás pedig az, hogy megtaláljuk azt az embert, akire 2012-ben azt mondhatjuk: megvan benne az X-Faktor. Remélem, ezzel az eredménnyel idén én is elégedett leszek - tette hozzá Geszti Péter.

X - Faktor 2012 - Malek írta Zámbó Krisztián első dalát!

Amikor Zámbó Krisztián (32) az X-Faktor válogatóján kilépett a mentorok elé, és bemutatkozott, egyik ítész sem viselkedett úgy, mintha ismerné valahonnan a tragikusan elhunyt Zámbó Jimmy (†42) elsőszülött fiát. Geszti Péter még azt is megkérdezte, a fiatalember vajon valóban abból a Zámbó famíliából származik-e, ahonnan a „Király”, mire az énekes természetesen igennel felelt. A Blikk azonban rábukkant egy furcsa tényre a nem is olyan távoli múltból. Ifjabb Malek Miklósnak pontosan tudnia kellett, ki ez a srác, hiszen már akkor is részese volt a kar­rierjének, amikor az ifjú tehetség még csak az első lépéseket tette meg az érvényesülés felé a zeneiparban.

X-FAKTOR 2012 - Félti édesanyja Zámbó Krisztiánt

Hazajött az Egyesült Államokból Zámbó Krisztián (33) édesanyja, hogy fia mellett lehessen, amikor gyermeke próbára teszi képességeit az X-Faktorban. Csoma Vera pontosan látja a felnőtté váló fiatalember tehetségét, ugyanakkor azt is, a sztárvilág nemcsak csúcsokkal, hanem hullámvölgyekkel is bőven tele van. Pontosan tudom, hogy Krisztián nagyon tehetséges, pici kora óta tisztában vagyok ezzel. Mégis nagyon sokáig kellett győzködnöm őt, mert épp az édesapja miatti tisztelet okán nem akart énekelni. Aztán amiatt is a lelkére kellett beszélni, hogy most jelentkezzen. Tartott ő is, mint ahogy én is az előítéletektől, hogy bántják az édesapja miatt, hiszen annyi rosszindulatú ember van... Rá kellett ébreszteni, hogy bízzon önmagában, mert ilyen apa mellett ez bizony nehéz – kezdte a Blikknek nyilatkozva az édesanya, aki rettenetesen félti Jimmytől (†42) született fiát.
Sosem volt titok, hogy a „Királyt", bár legendásan jószívű volt, beszippantotta a sztárvilág. Sokszor került depresszióba, az éjszakázás volt az igazi élettere, nem vetette meg a bulikat, és az ezzel járó összes földi jóval szívesen élt. Még pisztolyt is vett, amely később a vesztét okozta.
Természetesen Krisztiánt is anyai szeretettel félti édesanyja, nehogy ő is szembesüljön az egyszer már megtapasztalt problémákkal. Krisztiánnak sok mindenben követnie kell királyként istenített apja, Jimmy példáját. Ugyanakkor azt is láthatta, milyen veszélyei vannak a népszerűségnek, mire kell vigyázni, milyen hibákat nem szabad elkövetni, megismételni.
– Most itt vagyok mellette, hazajöttem Amerikából. Nagyon féltem őt, remélem, ha úgy alakulnak az események, ahogy ő szeretné, és sokáig eljut az X-Faktorban, tudja majd kezelni azokat a dolgokat, amelyek a művészvilággal együtt járnak. A volt férjem sok mindent a szívére, a lelkére vett. Krisztián is nagyon érzékeny, de talán nem annyira, mint ő volt. Sokat beszélgetek vele emiatt, de talán már tudja, mit nem szabad megtenni. Mindig azt mondom neki, maradjon olyan, mint amilyen most – tette hozzá Vera.
A féltő anyuka mindig baráti kapcsolatot ápolt fiával, aki emlékei szerint jó gyerek volt.
– Mind a három gyermekemmel baráti a kapcsolatom, persze mint minden kamasszal, Krisztiánnal is voltak problémák, ezért is költözött tinédzserkorában az apjához. Kellett az apai szigor. Igaz, sosem éltünk különösebben nagy lábon, de nélkülözni sosem kellett, az édesapja mindig támogatott minket – mesélte Vera, aki szerint ha fia ugyanannyit küzd, mint Jimmy, akkor fényes jövő állhat előtte.
Krisztián úgy emlékszik, sokáig szinte senkinek sem mondta el, hogy anyukája sikerrel beszélte rá a jelentkezésre.
– Nem akartam mindenkivel megosztani a tervemet. Talán ha nagyon rákészültem volna, nem egyik pillanatról a másikra döntök úgy, hogy kipróbálom magam, nem is mertem volna színpadra állni. Sokáig képtelen voltam énekelni apám miatt. Ő mindig mondta, soha ne legyek megelégedve magammal, ezt mindig be is tartom. Küzdök, amíg az erőmből telik – gondolkodott el az RTL Klub tehetségkutatójából a táborba jutó fiú.

X-Faktor 2012 - A Megasztárból kiesett, az X-Faktor-ban favorit lehet

Az X-Faktor válogatásán elbűvölte a közönséget és a zsűrit is egy nagykárolyi diáklány produkciója, kedves csacsogása és vidám öltözéke.
Nem mondhatnánk, hogy meg volt illetődve az ifjú hölgy: személyiségével már az első percekben lenyűgözte a zsűrit, pedig még egy hangot nem énekelt! Caro Emerald: That man című számával jutott tovább Csobot Adél, aki bemutatkozásakor vette a bátorságot és megdorgálta Malek Miklóst, aki nem tudta, hol van Nagykároly.
A kedvesen csacsogó kislány produkciója után a következőket nyilatkozta: "Nem voltam jobb, mint a többi versenyző, csak majdnem". Csobot Adél egyébként korábban már részt vett a Megasztár meghallgatásán, de nem sikerült tovább jutnia, idén pedig szerepelt Erdélyben a Médiabefutón.

X-Faktor 2012 - Zámbó Krisztián méltó volt apja emlékézéhez, négy igennel jutott tovább

Nagy volt a meglepetés az X-Faktor 2012 első válogatóján, amikor megjelent Zámbó Krisztián a mentorok előtt. Nagy kérdés volt, hogy Krisztián ki tud-e lépni apja, Zámbó Jimmy árnyékából?!
Zámbó Krisztián nagy izgalommal lépett a mentorok elé az X-Faktor 2012 első válogatón és ezt nem is titkolta. Geszti Péter maga is megvallotta, hogy most már Ő is izgul a srácért. Nagy bátorság volt elindulni egy ilyen névvel és háttérrel az X-Faktor műsorában.
Bár Krisztián saját bevallása szerint szeretné megmutatni saját magát és nem az apja emlékéből szeretne megélni, mégis édesapjának Bukott diák dalát mutatta be saját feldolgozásban.
Hangjában felfedezhető volt édesapja hangzásvilága, dinamikájával és tisztaságával a közönségből is azonnal elismerést varázsolt elő taps formájában.
Krisztián előadásának értékelését Geszti Péter kezdte: “Na hogy vagy? Tényleg ilyen soikat jelent neked az X-Faktor. Megidézted apád szellemét, de találtam belőled valamit.” Keresztes Ildikó szerint óriási hangi adottságaid vannak. “Én akkor is elismernélek, ha nem ismernélek.” mondta neki.
“Akard felülmúlni édesapádat!” javasolta neki Feró. “Sok gondolat van a fejemben, mert én tudom milyen egy híres hozzátartozó árnyékában. Találd meg a saját utadat és az teljesen rendben lesz!” biztatta Malek Miklós is! 4 igennel jutott tovább Zámbó Krisztián az X-Faktor 2012 első válogatóján!

X - FAKTOR - Mind a négy mentort sikerült lenyűgöznie Zámbó Krisztiánnak

Könnybe lábadt szemekkel jutatták tovább a mentorok Zámbó Jimmy fiát, aki méltóképpen emlékezett édesapjára az X-Faktor színpadán. Krisztiánon kívül lehengerlő rapper duó, cserfes jazzénekes lány és őrült rocker csaj is van a továbbjutók között. Az X-Faktornak Magyarországon már történelme van, kezdte a 2012-es széria konferálását Ördög Nóra, az okokról pedig már Nagy Feró beszélt. Szerinte az X-Faktor a magyar könnyűzenei életet erőteljesen befolyásolja, erre mi sem jobb példa, mint az eddigi versenyzők hihetetlen sikerei. 2010 és 2011 nyertesét, Vastag Csabát, valamint Kocsi Tibort rengeteg helyre hívják koncertezni országszerte, de nem csak a győzteseknek jár ki a dicsőség, aki bekerül az élő showba, annak biztosan megváltozik az élete, viszont odáig még hosszú út vár az idei versenyzőkre.
Rögtön az első színpadra lépő párosnak sikerült meglepnie a mentorokat, ugyanis a P.J.Z. nevű formációtól első ránézésre nem vártak túl sokat az ítészek, aztán viszont lenyűgözte őket a két énekes-rapper fiú. Ritkán látjuk a Keresztes Ildikó, Nagy Feró párost ütemesen bólogatni egy hip-hop alapra, de a P.J.Z.-nek ezt is sikerült elérnie. A produkció után Geszti Péter foglalta össze legjobban a látottakat és hallottakat: „Tuti, hogy másik bolygón lakunk, de ez így jó.” A P.J.Z. magabiztosan, négy igennel jutott tovább.
Természetesen idén is volt sok olyan induló, akik az összes bátorságukat magukkal hozták a válogatásra, viszont az önkritikájukat otthon felejtették. A mentorok kíméletlenül megmondták, hogyha valakiben nem láttak tehetséget. Szalai Virágot hazaküldték, mondván továbbra is csak otthon énekeljen, Tripolszky Annának pedig az előadott dalból idéztek egy rövid részletet, „nem hallod a valóság zaját”.
Boda Ákos barátnője már szerepelt élő showban az RTL Klub képernyőjén, Misik Reni ugyanis a legjobb hét közé jutott a 2010-es Királynőben, párjának azonban még ő sem hozott szerencsét. Ákos külsőre hiába hasonlít Axl Rose-ra, a hangja sajnos nem ugyanolyan, így a mentorok négy nemmel küldték haza.
A versenyzők idén kaptak egy lehetőséget arra, hogy közvetlenül a színpadra lépés előtt még rendbe tegyék a hajukat, sminkjüket. Talán nem meglepő, hogy ebben a sminkszobában is akadtak azért kamerák, amelyek nem mindennapi dolgokat örökítettek meg. Volt itt rúzsozás közben elbizonytalanodott fiú, aki kissé eredménytelenül próbált megválni szája új színétől, éneklésre fekvőtámaszokkal melegítő versenyző, de akadt olyan jelentkező is, aki legérzékenyebb testrészét igazgatta gondosan mielőtt a mentorok elé állt volna.
A kicsit már unottá váló ítészeket Kvaka Andrea ébresztette fel újra. A szerény, törékeny lány egy zúzós ACDC számmal vette le a lábáról mind a négy mentort, így négy igennel jutott tovább.
Tomor György egy egészen elképesztő sztriptíz koreográfiát is kitalált választott dala mellé, de még ezzel az extrém, első sorban persze Keresztes Ildikónak szánt előadásmóddal sem győzött meg elég mentort a továbbjutáshoz. A keményszívű Geszti, Malek páros két nemmel kiejtette Gyurit a versenyből.
Barna Gergő a tavalyi kiesése után saját bevallása szerint megerősödve tért vissza az X-Faktor színpadára. Keresztes Ildikó nagyon nagy örömmel fogadta egykori mentoráltját, de Gergő előadása után már ő sem volt ilyen jókedvű. Három mentortársa egyetértett abban, hogy a produkció unalmas volt, és egy visszatérőnek még többet kell nyújtania, mint egy frissen érkezett versenyzőnek, ez pedig a Feró által sírós fiúnak hívott Gergőnek nem sikerült. Bár Ildikó adott volna még egy lehetőséget a fiúnak a három férfi mentor könyörtelen volt, így Gergő kiesett az X-Faktorból.
Csobot Adélnak már éneklés nélkül is sikerült lenyűgöznie a mentorokat, de aztán a produkciójával rátett még egy lapáttal így nem volt kérdés a továbbjutása, a tizennyolc éves lány négy igennel jutott tovább.
Az idei mezőny talán legidősebb indulója, a 79 éves Johnny Dee is lenyűgözte a mentorokat, de egy kicsit máshogy, mint ahogy egy potenciális továbbjutónak kell. Geszti Péter megköszönte Johnnynak, hogy megmutatta egy egész országnak, hogy ha az ember a zenében éli végig az életét, akkor ennyire jókedvű idős ember lesz belőle, mert szerinte ennek a produkciónak ez volt a legfontosabb üzenete. Johnny szavazás nélkül, de kiesőként távozott a színpadról, rengeteg jókedvű embert hagyva maga után a közönség soraiban.
A vidám percek után nagyon meghatóak következtek. Zámbó Jimmy fia, Krisztián édesapja dalával, a Bukott diákkal készült a Válogatásra. Krisztián nagyon tiszteli Jimmy munkásságát, saját bevallása szerint akár apja árnyékában is szívesen élne tovább, az X-Faktorba mégis azért jelentkezett, hogy ne a neve, hanem a teljesítménye alapján ítéljék meg. Ha tényleg csak ezért jött, akkor elérte a célját, ugyanis mind a négy mentor meghatottan ismerte el Krisztián képességeit, és négy igennel jutatták tovább a Táborba.

X - Faktor - Ördög Nóra nem félti az X-Faktor 2012-t a Voice-tól

2012 szeptember 1-én indul az X-Faktor 2012 a válogatókkal, melyet követ majd a tábor és a mentorok háza. Ördög Nóra nem tart a TV2 The Voice műsorától, hogy elvinné a nézőket!
Nagy kérdés, hogy mennyi van még az X-Faktorban? Kérdés, hogy meg tud-e újulni úgy, hogy közben egy új konkurenciát kapott a nyakába a TV2-től. Ördög Nóra szerint idén is sikerült egyéniségeket találniuk a válogatókon és már van kedvence is! Azt viszont elismerte, hogy egyre kevésbé elég az, ha valakinek jó hangja van. A nézőknek sztárokra, egyéniségekre van szüksége, akik nem mellesleg jól is énekelnek.
Igyekszik az RTL Klub megújítani az X-Faktor 2012-t, de a műsor licencének kötött a struktúrája! Idén sokkal több kamerával dolgoztak és igyekeznek minél többet megmutatni az énekesek családi hátteréből, gondolataiból, érzéseiből. Ördög Nóra reméli, hogy a nézők az X-Faktort választják és ezért Ők mindent megtesznek. Az X-Faktor 2012-t egyszemélyes műsorvezetőként  viszi végig, így nagy feladat hárul rá is, de élvezi a műsor adta felhajtást és a hatalmas érdeklődést.
Az X-Faktor 2012 első válogatója 2012 szeptember 1-n kerül bemutatásra 19:30-tól!

X-Faktor 2012 - Keresztes Ildikó felvétel közben otthagyta az X-Faktort

Sosem látott drámát hozott egy versenyző szereplése az X-Faktor első válogatóján. Keresztes Ildikó ugyanis úgy összekapott mentortársaival az egyik jelentkező produkciója kapcsán, hogy faképnél hagyta őket, hosszú percekre leállítva ezzel a meghallgatást. Az RTL Klub tehetségkutatójának egyetlen női mentora ugyanis se szó, se beszéd felállt az asztaltól, és azonnal elhagyta a stúdiót. Már az előző két szériában is előfordult, hogy Keresztes Ildikó rendkívüli módon szívére vette az eseményeket vagy komoly nézeteltérése volt mentortársaival. Azonban ilyenre, hogy se szó, se beszéd eltűnik, nem került sor. A közönség értetlenül állt az események előtt, megfagyott a levegő a stúdióban, mindenki megdöbbent, hiszen Ildikóra nem jellemző, hogy félretéve mindent távozik a stúdióból. Ráadásul többször is elmondta, imádja ezt a műsort, az életének egy rendkívül fontos részévé vált. Informátorunk szerint a mentorok egy versenyző produkcióján vesztek össze annyira, hogy Ildikó azonnal faképnél hagyott mindenkit. Malek láthatóan alig várta, hogy legyen vége a dalnak, Geszti azt hajtogatta, hogy nem volt jó, de Feró sem maradt adós, ő azzal jött, hogy unta az öncélú művészkedést. Aztán ki is szórták a jelentkezőt, csak Ildi szavazott rá, aki ezután elviharzott, miközben odavetette, hogy haragszik társaira – beszélt a bennfentes, aki szerint hihetetlen látvány volt, ahogy a mentor felugrik a székéből, majd gyors léptekkel a legközelebbi ajtó felé siet bosszúsan. Hosszú időre leállt a meghallgatás, senki nem tudta, hogy éppen mi történik. Úrrá lett a tanácstalanság, hiszen nélküle a másik három mentor tehetetlenül ült székében. Aztán, némi idő elteltével egyszer csak újra megjelent az ajtóban Ildi, akin látszott, hogy már valamennyire lehiggadt. Talán kellett neki egy kis idő ahhoz, hogy megnyugodjon – tette hozzá az informátor.
Keresztes Ildikó nem tagadta, hogy jobban felhúzta magát, mint amennyire szokta.
Mindig is rengeteg érzelmet tettem abba, amit csinálok. Félig semmit nem tudok… Valóban volt egy olyan versenyző, aki miatt eléggé kiakadtam. Bár én is láttam, hogy elmarad a teljesítménye attól, amire talán szükség van a továbbjutáshoz, de igenis láttam benne fantáziát, hiszen a hangi adottságai megvannak az X-Faktorhoz, a belső tartalékait pedig elő lehet hozni. Én hittem a tehetségében! Mi mind a négyen különböző stílust, lelkületet képviselünk, és ugyan tiszteljük egymást, de vannak olyan pillanatok, amelyek óhatatlanul feszültséget szülnek, mindannyiunk között volt már kemény, parázs vita, és biztos vagyok benne, hogy még lesz is bőven! – magyarázta lapunknak az énekesnő, akinek a hangján hallatszott, hogy a sebek még nem gyógyultak be teljesen. Geszti Péter szerint nem is igazán rájuk haragudott Ildikó, hiába vonult ki a stúdióból.
Szerintem a helyzetre haragudott Ildi, hogy nem azt gondoltuk, amit ő. Sarkosan megmondtuk az igazságot, ez pedig fájt neki. Keményen reagáltunk, de ez azért van, mert a műsor véresen komoly, és egyikőnk sem engedheti meg, hogy egy olyan énekest engedjen tovább, akiben nem hisz. Csak olyanokkal dolgozom együtt, akikben százszázalékosan hiszek, ebben az évben én szeretném átérezni, milyen győztes mentornak lenni az X-Faktorban!

X - Faktor 2012 - Indul a harmadik X-Faktor

Szeptember 1-én útjára indul az RTL Klub tehetségkutatója, az X-Faktor 2012-es, harmadik évadja.
Az X-Faktor harmadik körének első adása szeptember 1-én szombaton 19.30-kor kezdődik az RTL Klubon, a műsor két háttérműsora a Coolon lesz látható Istenes Bence műsorvezetésével: az After X szombatonként késő este, az X pedig minden hétköznap este jelentkezik. 
Ördög Nóra műsorvezető mellett a mentorok is ugyanazok maradnak, a jelentkezők sorsáról idén is Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós és Nagy Feró fog dönteni. Az X-Faktor első, 2010-es adását Vastag Csaba, a X-Faktor második  2011 szezont Kocsis Tibor nyerte, a mostani 2012 széria győztese hozzájuk csatlakozhat majd.

X-Faktor 2012 - Üzentek az x-faktorosok a mentoroknak

Pár kisebb változtatást vezetett be az X-Faktor, derült ki a Fókusz című magazinműsorból. Az egyik, hogy kandikamerával, néha tükör mögül is vették a sminkelő, felkészülő énekesjelölteket, ami azért lehet mókás, mert sokan grimaszolnak vagy vágnak csábítónak szánt arcot a tükörbe, ha azt hiszik, nem látja őket senki. Eddig nem lehetett üzenni a mentoroknak, de a harmadik évadban erre is lehetősége volt a válogatón megjelent próbálkozóknak.

Az újabb X-Faktor vasárnap kezdődik, felvételről, castingadással.