X-Faktor 2014 - Szinetár is mentor lesz?

Két női zsűritagja is lehet az X-Faktor ötödik szériájának. A Blikk értesülései szerint ugyanis Szinetár Dóra az, aki Tóth Gabi mellett mentorként szóba jött az RTL Klub tehetségkutatójában. Mivel Geszti Péter, aki négy versenyt élt végig, visszavonulót fújt a műsortól, a producereknek új ember után kell nézniük. Ugyan eddig az egy nő három férfi felállás volt a jellemző a magyar X-Faktorra, külföldön bevett gyakorlat, hogy akár két nő is szerepel a zsűriben, Nagy-Britanniában például Cheryl Cole és Dannii Minogue, Amerikában Paula Abdul és Nicole Scherzinger voltak egyszerre mentorok. Ezek után nem lenne meglepő, ha az RTL Klub is újítana, ráadásul a folyosói pletykák szerint az egyre több külföldi felkérést kapó Alföldi Róbert és a sorból kissé kilógó Szikora Róbert helyére is keresik az újakat. Dóra szerepeltetését támasztja alá az az információnk is, hogy a musicalszínésznőként hatalmas sikereket elért és jelenleg új könnyűzenei albumán dolgozó Szinetár menedzsere a minap részt vett egy olyan megbeszélésen a székházban, amely kifejezetten az X-Faktor műsoráról szólt. Dóra ráadásul most éppen a csatorna húzóműsorában, a Szombat esti lázban bizonyít. Nem szeretnék ebben a témában nyilatkozni, hárította a kérdésünket a menedzser, de az RTL Klub sajtóosztálya is egy rövid választ küldött megkeresésünkre.
Ahogyan eddig, ezután sem kommentálunk semmilyen találgatást, állt a levélben. Tagadni senki nem tagadta az információinkat, ráadásul a döntés nem is lenne meglepő, hiszen az énekesnő-színésznő gyerekkora óta színpadon áll és énekel, de nem csak a musical világában sikeres, hiszen a TV2 Sztárban sztár című műsorában a döntőig jutott, nemrég pedig Müller Péter Sziámi zenekarával lépett fel, akivel közös dalokon is dolgoznak. A műsor szempontból is jó megoldás lehet Szinetár, hiszen határozottan képviseli szakmai véleményét, és mivel Tóth Gabi ellentéte, komoly harcok várhatóak a két énekesnő között.

X Faktor 2014 - Szikora Robi százezrekért ránctalanít

Ultrahangos arcplasztikával ránctalanítja magát az X-Faktor mentora. Szikora Róbert nem szégyelli a hiúságát, úgy döntött, lefarag a a ráncaiból. Az X-Faktor mentora azonban fél a szikétől, ezért egy különleges módszerrel fiatalítja magát.
Egyáltalán nem zavar a korom, ha belenézek a tükörbe, akkor ugyanazt az arcot látom, mint 18 évesen. Azt a pozitív, életigenlő fickót, aki rá tud csodálkozni a világra, csak egy kicsit több ránccal.  Nem tartom magam önzőnek azért, mert belevágtam, hiszen a rajongóim, akik eljönnek a koncertemre, vagy megnéznek a tévében, azt szeretnék látni, hogy mindig jókedvű vagyok, hogy jól érzem magam a bőrömben, és ehhez bizony hozzá tud járulni egy kis esztétikai segítség, mondta a Blikknek Szikora, aki plasztikai sebész kése alá nem akar feküdni, de hiú férfi lévén úgy döntött, vállalja a hollywoodi sztárok bevált praktikáját, az ultrahangos arcplasztikát. Egy ilyen kezelés egyébként a területtől függően 180-590 ezer forint is lehet.

X Faktor 2014 - Csordás Ákos felnőtt

Soha nem töltött még ennyi időt külön szüleitől Csordás Ákos az X-Faktor felfedezettje. Az énekes több mint két hónap után tudott csak hazalátogatni vidékre, a tehetségkutatónak köszönhetően ugyanis nagyon elfoglalt. A munka mellett azért marad ideje a kikapcsolódásra is; mivel egy hónapja egyedülálló, szívesen kacsintgat a gyengébbik nemre. Most már mondhatom azt, hogy beállt az életem, és a legénylakásban is feltalálom magam. Nem okoz gondot a mosás vagy éppen a mosogatás, meg kell csinálni. Hatalmas bulikat nem tartok, de a barátok rendszeresen jönnek hozzám. Azt hittem, nehezebb lesz az élet a szüleim nélkül, kellemesen csalódtam. Én persze jól érzem magam a fővárosban, anyukám viszont sokat pityereg, amiért ritkán lát. Több mint két hónapja nem láttam, soha nem voltunk még ennyi időt távol egymástól,  mondta el Ákos, aki úgy érzi, már túl van már a szakításon, új kapcsolata azonban egyelőre nincs. Öt évig voltam együtt a volt párommal. Talán abban a szempontból könnyebb volt a helyzetem, hogy én mondtam ki azt, legyen vége. Jóban vagyunk most is, de biztos, hogy nem lesz békülés. Érzem a tavaszt, a lányok is beindultak, rengetegen ajánlkoznak fel nekem! - nevetett Ákos.

X Faktor 2014 - Már a gyerekek kellenek az X-Faktornak

Valahol az RTL Klubnál is érezhetik, hogy lassan mindenki az év legnagyobb tehetsége lett már pár percre, aki csak néha énekelhetett a helyi kocsmában, ezért kicsit megvariálták az X-Faktor szabályait. A legfontosabb az, hogy most már az épp csak pubertáló gyerekekre is számítanak – írja a Bors. Idén a korhatár 14 év, így azok a fiatal tehetségek is jelentkezhetnek, akiknek eddig nem volt lehetőségük. Ez a generáció már szinte felnőttként gondolkodik, és önálló elképzeléseik vannak a jövőről. Gyakran tapasztalom, hogy aki már gimnazistaként elhatározza, milyen karriert szeretne befutni, annak sikerül,  mondta a műsor kreatív főszerkesztője, Schiwert-Takács László, fellebegtetve a lehetőségét annak, hogy aki már 14 évesen eldönti, hogy falunapokon akar énekelni, az megtehesse. A műsor egyébként a határon túli magyarokra is jobban épít mostantól.

X-Faktor 2014 - Gyurcsik a szlovák X-Faktorban

Megint X-Faktor-döntős lehet Gyurcsík Tibi! A 2011-ben Magyarországon csak az első élő show-ig jutott fiatalember ugyanis Szlovákiában továbbjutott a versenyben, egyes hírek szerint még a mentorok házába is bejutott. Utóbbit Tibi tagadta, de talán csak azért, mert a ottani műsorban is szigorú szerződésben rögzítik a titoktartást. Mindenesetre nagyon nagy esély van arra, hogy Gyurcsík bekerül a szlovák show élő adásaiba. Az énekes elárulta, igazán nagy kihívás neki ez a verseny, hiszen ugyan dunaszerdahelyi magyarként jól beszéli a szlovákot, mégsem az anyanyelvén kell megmérettetnie magát. Emellett persze az is fontos számára, hogy a magyarországi sikerek után ne bőgjön le Szlovákiában. Persze ettől a mentorok első reakció alapján nem kell tartania, azok ugyanis állva tapsoltak neki a válogatón. Sok szempontból ugyanaz a verseny, de mégis teljesen más, hiszen újak az arcok, újak a mentorok, senkit nem ismerek – árulta el a fiatalember, aki azért jelentkezett még egyszer a versenybe, mert ki akarta próbálni magát.

X-Faktor 2014 - Változást ígér Tóth Gabi

Majd ki csattan a boldogságtól Tóth Gabi, akit idén ismét jelöltek a VIVA Comet legjobb énekesnői között. Az X-Faktor mentora azonban egyáltalán nem tekint ellenfelekként a többiekre a gömbért folytatott küzdelemben.
Nagyon boldog vagyok! Tavaly kihagytunk egy évet, mert nem jelöltek. Akkor kicsit szomorú voltam, de az X-Faktor annyira lekötött, hogy ebből a szempontból nem is bántam. Most nagyon erős a mezőny! Az összes előadót szeretem és egyáltalán nem érzem őket ellenfeleknek. Bármelyikük is kapja a gömböt, akkor is örülnék, mindegyikük egy külön tehetség - magyarázta a STOPnak Tóth Gabi, aki elárulta: Dér Heninek például azért is szurkol, mert őt most jelölték először az énekesnői kategóriában.

A legjobb énekesnők között azonban ott van Cserpes Laura, Hien és Radics Gigi is.
Gabit egyébként idén is láthatjuk az X-Faktorban, ami pedig a zenét illeti, újításokat ígért az énekesnő, de hozzátette: nem stílusváltásról van szó. A haját például nyár óta növeszti és most lett olyan, amilyenre régóta vágyott. Maximum még növesztem egy kicsit, de színében, fazonjában is tetszik így. Két éve ilyen barna hajjal tolom, úgyhogy nem nagyon változtatok rajta. De igen, ez is jele annak, hogy valóban lesz változás a zenémben, erre viszont nem túl jó szó a stílusváltás. Én ugyanis nem váltok új stílusra, hanem minden, ami bennem van, testet ölt rajtam valamilyen formában. Madonna sem stílusokat váltott, hanem mindegyik korszakát kifejezte valahogyan. Ha egy énekesnő meg tud újulni, akkor azt ki kell használni - vélekedett Gabi, akinek a VIVA gömb sem eggyel több díszt jelent. Ez egy visszaigazolás számomra, a Comet-gömbön belül van az emberek szeretete, amit azért kaptál, mert szeretnek - tette hozzá az énekesnő.

X-Faktor 2014 - Megharcol a tehetségekért az RTL Klub és a TV2

Megindult a harc a két legnézettebb hazai kereskedelmi csatorna tehetségkutatói között! A Blikk információja szerint a TV2-n az ősszel induló Rising Star nevű produkció olyan énekeseket szerezhet meg, akik előzőleg már leszerződtek a konkurens RTL Klub show-jával, az X-Faktorral. A lapunk birtokába jutott körlevélen egy a TV2-vel kapcsolatban álló énekstúdió arra kéri tanítványait, hogy aki szeretne jelentkezni a Rising Starba, még ha az X-Faktorral már szerződése is van, jelentkezzen a megadott kontakton. A törekvéssel tulajdonképpen nincs baj, hiszen a legjobb énekeseket érthető módon magánál akarja tudni mindkét produkció, a kérdés csak az, hogy lesz-e bármiféle következménye az akciónak azokra nézve, akik valóban kacérkodnak az átállással, vagy netán el is csábulnak a konkurenciának. Az RTL Klubnál mindenesetre nem aggódnak a Rising Star miatt (mindkét műsor ősztől látható majd a képernyőkön), hiszen – mint mondják – az X-Faktor az eddig lement négy szériájával már bizonyított, míg a TV2 produkciója újfajta kísérlet lesz a magyar tévés piacon. Nem hiszem, hogy elcsábítanák az énekeseinket, ez nem volna illő! Nem emlékszem olyan esetre, hogy mi megállapodtunk volna egy előadóval, aki fontos volt számunkra és ő átment volna egy másik tévéműsorba. Az X-faktor már bizonyított, négy éve a legnézettebb, legsikeresebb műsor Magyarországon – mondta tárgyilagosan a Blikknek Schiwert-Takács László, az X-Faktor kreatív szerkesztője. Mindenkit tárt karokkal várunk, aki meg akarja méretni magát a Rising Starban. Nagyon jó castingcsapattal dolgozunk, ami már eddig is kiváló énekesek sorát találta meg a számunkra. Nem véletlen ez, hiszen a Rising Star a XXI. század énekes show-műsora – fogalmazott Koltay Tamás, a TV2 szóvivője. A Voice-ot az idén „helyettesítő" vadonatúj formátum merőben más lesz, mint az eddig megszokott tehetségkutatók. A Rising Starban nem a zsűri dönt a tehetségek bejutásáról, hanem maguk a nézők. A képernyő előtt ülők egy ingyenes mobiltelefonos applikáció segítségével döntik el, ki tetszik nekik igazán. Az énekes és a zsűri között lévő hatalmas LED-fal csak akkor húzódik majd fel, ha a nézők többsége támogatja a versenyzőt.

X Faktor 2014 - Pornós lányokon segít Krasznai Tünde

Stohl Andráshoz hasonlóan Krasznai Tünde is prevenciós programokkal akarja jóvá tenni múltbéli hibáját. Az X-Faktor felfedezettje, akiről a tehetségkutató alatt kiderült, hogy korábban pornófilmesként kereste a kenyerét, az országot járva fiataloknak mesélne saját tapasztalatairól ezzel a világgal kapcsolatban. A szakember szerint ezzel nemcsak másokat, de saját magát is megmentené. Az emberek nem mernek beszélni arról, hogy számtalan lányt kényszerítenek szexmunkára, vagy a fiatalok gyakran elcsábulnak a könnyebb pénzkereseti lehetőség miatt. Pedig erről muszáj beszélni, mert sokakat érint; nehéz szabadulni a múlttól, és új életet kezdeni – jelentette ki Tünde, aki már nem sajnálja, hogy feltárta sötét múltját, mert azóta rengeteg segítségkérő levelet kap.
Sok olyan lánytól kaptam e-mailt, akik hasonló helyzetből szeretnének szabadulni, mint a pornózás. Azt mesélik, erőt adtam nekik a saját élettörténetemmel. Vannak, akik arra kérnek, meséljem el nekik, hogyan lehet nemet mondani az ilyesfajta lehetőségre, a sok-sok pénzre, vagy kilépni az egészből – magyarázta az énekesnő, aki éppen ezért érzi úgy, hogy szükség lenne prevenciós programra ezen a területen is. Stohl András is járta az országot, és előadást tartott a drogmegelőzésről a balesete után. Ha szükség van rám, én is szívesen mesélek fiataloknak, iskolásoknak egy-egy előadás keretein belül, hogy az én történetemen keresztül okuljanak, hogy miért nem szabad bedőlni a szexmunkának és az azzal járó, de csak a felszínen csillogó világnak – tette hozzá Tünde. A pszichológus szerint Tündének is jót tesz, ha nyíltan mesél a múltjáról, és feltárja, kibeszéli magából a keserűséget. Ez egyfajta terápia, hiszen azzal, hogy elárulja a múltjának nem éppen szalonképes részét, fölszabadul a lelke, és helyre teszi magában is a dolgokat. Az pedig külön értékelendő, hogy fiatal lányokon szeretne segíteni, és az őszinteségével őszinte szeretetet fog kapni, miközben megszabadul a lelki tehertől – tette hozzá dr. Rusz Edit.