X-Faktor 2013 - Alföldi odaszúr majd, ha valaki nem tetszik neki

A Nemzeti Színház leköszönő igazgatója sokfelé fog dolgozni itthon és külföldön. Szeptemberben a Vígszínházban a Danton halálát rendezi, utána pedig Újvidéken dolgozik. Alföldi Róbert a Heti Hetesre nemet mondott, az X-Faktorra azonban igent. Vajon mitől tartja érdekesnek a mentori szerepet? A szakmámba vág, és fiatalokkal dolgozhatok, amit eddig is fontosnak tartottam. Engem elsősorban az érdekel majd, hogyan hat rám a versenyző. Az a lényeg, hogy önazonos emberek álljanak előttünk. Bárkit lehet utánozni, de egy énekes is csak akkor tud személyiségként működni a színpadon, ha felvállalja önmagát - indokolta döntését Alföldi Róbert.
Felfokozott érdeklődés előzi meg az István, a király jubileumi előadását. Arra a kérdésre, hogy mit tekint a rockopera aktuális üzenetének, Alföldi Róbert a következőket válaszolta:
Egy ország szeretne boldogulni, egyfelé húzni, és kilábalni a nehéz helyzetből. Aztán mégis két részre szakad, képtelen megbékélni egymással, és a két rész képtelen meghallgatni a másikat. Látjuk, hova vezetnek ezek a történelmi pillanatok - mondta az RTL Klub leendő mentora.