X Faktor 2012 - Megvan az X-faktor 2012-es zsűrije

Az RTL Klub május elejei előválogatójára több ezren jelentkeztek. 
Az ifjú tehetségeket pedig ismét Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós és Nagy Feró formálja és bírálja. Míg a Csillag Születikben idén Hernádi Judit kivételével lecserélték az ítészeket, addig a kereskedelmi csatorna másik tehetségkutatójában továbbra is számítanak az eddig bevált arcokra.
A zenei élet négy jeles képviselője harmadszorra fog az X-Faktorban mentoroknak nevezett, ámde zsűritagként is funkcionálók székébe ülni, hisz véleményt is mondanak a produkciókról, sőt, a párbajoknál számít a szavazatuk is, tőlük függhet, ki marad versenyben. 2010-ben Nagy Feró tanítványa, Vastag Csaba vihette el a fődíjat, Keresztes Ildikónak pedig két énekese állt a döntőben, Király L. Norbi harmadik, Takács Nikolas pedig második helyezett lett.
2011-ben Malek Miklós mentoráltja, Kocsis Tibor utasított mindenkit maga mögé. Nagy Feró a 25 év alatt lányok mentoraként újra döntős lett a második helyezett Muri Enikővel, míg Keresztes Ildikó ismét a 25 év alatti fiúk útját egyengetve Baricz Gergőt juttatta a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.
Az RTL Klub május elejei előválogatójára több ezren jelentkeztek, mutatva, még mindig sokan bíznak abban, hogy a műsor sztárrá teheti őket.