X Faktor 2012 - Csobot Adél az X-Faktor igazi nyertese

A műsor óta pihenni sem volt ideje Csobot Adélnak, annyi munkája van. Hiába lett harmadik helyezett az X-Faktor 2012-es versenyében Csobot Adél (18), a jelek szerint ez a tehetségkutató utóélete szempontjából cseppet sem számít. A nagykárolyi lány ugyan lemaradt a győzelemről a műsorban, Oláh Gergő (24) szavazói erősebbnek bizonyultak, mint ahogy Antal Timi (19) is megelőzte őt, így még a legjobb énekesnő megtisztelő pozícióját sem zsebelhette be. Ennek ellenére boldog lehet, hiszen amellett, hogy körbeveszik a rajongók, százezreket keres hetente. A fiatal sztárnak ugyanis, aki újra divatba hozta Magyarországon a szvinget, annyi fellépése van, hogy annak alig lehet eleget tenni, míg a dobogó első fokáról épphogy lemaradó Antal Timinek szinte semmi munkája nincs, emiatt az elmúlt napokat nem is töltötte Magyarországon. 
Adél körül éppen olyan felhajtás van, mintha ő diadalmaskodott volna, ő vitte volna haza a tizenkétmilliós főnyereményt, az autót és a mesés álomutazásra jogosító kupont. Mindezt pedig úgy, hogy Zámbó Krisztián (32) mellett ő kapta a legtöbb kritikát a hónapokig tartó megmérettetés során.
– Hatalmas hendikeppel indultam a műsorban. Sok kritikát kaptam az elején, rengetegen támadtak, de arra vagyok a legbüszkébb, hogy ezt megfordítottam. Sikerült! – mondta lelkendezve a Blikknek Adél. Az énekesnőt meglepte az a mérhetetlen szeretet, ami felé irányult az elmúlt hetekben. Menedzsere csak kapkodja a telefont, hogy minden felkérésre reagálni tudjon. Hihetetlen számomra a felkérések száma. Az is meglepett, hogy még december 26-án is volt fellépésem – örvendett a tehetség. – Bíztam benne, hogy annak ellenére, hogy „csak" harmadik lettem az X-Faktorban, sokan lesznek olyanok, akik kíváncsiak rám, és meg akarnak nézni élőben is. De mégis meglepett, hogy mennyire szeretnek, akárhová megyek, akkora szeretettel fogadnak, hogy az hihetetlen – magyarázta Adél, akinek nagyon új ez a felhajtás, ami körülveszi őt. – A koromnak köszönhetően sem lehet sok tapasztalatom, nem is vagyok hozzászokva az ilyesmihez. De annyira beleélem magam, annyira imádom, hogy mindig mást kell mutatnom magamból, hogy egyáltalán nem érzem azt, hogy elfáradnék – tette hozzá Csobot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Oláh Gergőnek is közel annyi fellépése van, mint Adélnak, de mégis, mintha körülötte nem lenne akkora a felhajtás. A salgótarjáni híresség mégis nagyon boldog, hiszen azt csinálhatja, amit szeret, és kielégíti a munkája.
– Mindig is erre vágytam, amit most csinálhatok, ez volt a legnagyobb álmom. Nagyon élvezem, hogy énekelhetek – nyilatkozta Gergő.
És hogy Antal Timivel mi a helyzet? A második helyezett lány ugyan nem tűnt el, de alig néhány helyre hívják.
Az elmúlt napokat nem töltöttem itthon, szerettem volna egy kicsit pihenni, de jövőre már biztosan több fellépést vállalok – mondta Timi, aki közben lakást is keres, hiszen Adéllal szeretnének összeköltözni.