X-Faktor 2012 - Teljes lista, ki hány százalékot kapott

Az első élő adásban már elhúzott Oláh Gergő, minden héten ő kapta a legtöbb voksot, úgyhogy azon kevesek, akik látták az arányokat, már tíz hete sejthették, hogy ki nyer a végén - hacsak nem ront sorozatosan.
Az alábbi táblázat szerint már az első élő adástól kezdve lehetett sejteni, hogy Oláh Gergő nyeri az X-Faktor harmadik szériáját, hangi adottságok tekintetében a mezőny fölé nőtt, megvolt nála a tehetség, de a sanyarú szociális háttér is, ami sok tévézőt szavazásra ösztökél, és közben szerényen, szorgosan, rokonszenvesen csinálta végig a tíz hetet, tizenegy élő adást. Ő már az első élő show alatt 30 százalék fölött volt, miközben a riválisok java tíz alatt maradt - ekkor már sejthette a szűk vezetés, hogy számolni kell vele a fináléban. Ott, ahol majdnem beérte őt Antal Timi, aki közel 12 százalékkal kezdett, a 4. és 5. adásban gyengébben szerepelt, de aztán fokozatosan javult.
Tanulságos megnézni a legtöbbet vitatott, legtöbbet kritizált énekes számait is. Zámbó Krisztián bő 10 százalékkal nyitott, ezt közel 12-re tornázta fel a második élő show-ban, a negyedik adásnál már 14 alatt járt valamivel, utána azonban esni kezdett. Mivel minden héten egyre kevesebben voltak versenyben, már csak pozíciója, népszerűsége megtartásához is növelnie kellett volna százalékos arányát. Nem tette, így bő 9 százalékkal esett ki - a mentorok azon a héten a nála kevesebb voksot kapott Stone-nak adtak még egy kis időt.
Csobot Adél volt még az, aki hatalmas sajtómegjelenést kapott, sokat fotózták, írtak róla, megosztotta a tévézőket. Ő 12 százalékkal, kicsit jobban nyitott, mint Antal Timi, később néha meg is verte szavazatszámban. Az ötödik show-ban úgy tűnt, ő lehet Oláh ellenfele a végén, azonban a hatodik adásra csökkent a szavazati aránya (miközben kevesebben voltak a száz százalékra), a vége felé pedig azok, akik látták a számokat, azzal is tisztában voltak, hogy a bronzérem Szabó Dávid és közte fog eldőlni.
A számokat elnézve figyelemre méltó még, hogy Stone milyen messzire jutott, meglehetősen szerény százalékokkal (még akkor sem volt tíz fölött, amikor csak öten versengtek), illetve érdemes megnézni Lass Bea sorát is. A lány a második show-ból akár ki is hullhatott volna, 1,5 alatt maradt (ez volt a leggyengébb százalékos arány a harmadik szezonban), majd magához tért, feljött a mélyből, és a következő adásra már 7 fölött szállított. Utána azonban megint nézői közönnyel találkozott, ez jelentette kiesését is.