X-Faktor 2012 - Wolf Kati zsűrizi az eurovíziós jelentkezőket

Többek között Csiszár Jenő és Wolf Kati X-Faktor elődöntőse zsűrizi az Eurovíziós Dalfesztiválra pályázó magyar számokat, sőt a grémiumnak egy izlandi indulót is meg kell majd hallgatnia. Már az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntője is nemzetközivé válhat. Információnk szerint ugyanis a versenyre az Egyesült Államokból és Izlandról is érkezett nevezés. Így – ha a magyar nézők úgy döntenek – akár Reykjavík pacsirtája is képviselheti Magyarországot a kontinens legjobbjai között.

Mintegy kétszáz magyar és külföldi dalszerző illetve előadó nyújtotta be a pályázatát a zsűrinek, közülük 20-at választanak be a legjobbak közé. A döntnökök között szerepel Rákay Phillip, az m1 intendánsa, Csiszár Jenő műsorvezető, a szakmát többek között Rakonczai Viktor zeneszerző és Wolf Kati képviseli. A legmeglepőbb név talán ez utóbbi. Tavaly Düsseldorfban ő képviselte hazánkat, most pedig a zsűriasztal mögül válogatja a jelentkezőket. Az MTVA szeretné, ha minden évben az előző verseny magyar indulója lenne az egyik zsűritag.  Hagyományt szeretne teremteni ezzel a köztévé. A tavalyi szereplésemkor rengeteg tapasztalatot szereztem a fesztiválon. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és annak is, hogy ilyen műsor keretében választjuk ki az indulót. Próbálok objektíven ítélni, olyan nótákra is voksolok, amelyek nem az én stílusomat képviselik, de sikeresek lehetnek Bakiban. A külföldi jelentkezőkről csak annyit, hogy én szeretném, ha magyar indulónk lenne – nyilatkozta lapunknak az énekesnő.
A január végén, az első élő elődöntővel kezdődő műsorsorozat egyébként a zenei tehetségkutatók szuperdöntőjének is tekinthető. Hivatalosan ugyan még nem tették közzé a jelentkezők névsorát, de a Megasztárosok, Caramel, Tóth Gabi, Kállay-Saunders András, Tolvai Renáta, a Compact Disco és Kökény Attila is pályázik a Bakiba szóló repülőjegyre.