X-Faktor 2013 - Dől a pénz a ByTheWayhez

A ByTheWay tagjai biztosak benne, hogy király­ságuk nem lesz pünkösdi. Az X-Faktor második helyezettjeinek egyelőre nincs is okuk panaszra. A közönség rájuk kíváncsi a leginkább. Tarolnak Úgy tűnik, hogy az X-Faktorban korábban le­adott SMS-ek tucatjai mit sem számítanak, ha véget ér a show. A verseny után az énekesek már csak önmagukra és kiharcolt népszerűségükre számíthatnak. A tehetségkutató december 15-én fejeződött be, és a ByTheWay úgy érzi, nincs oka panaszra.
A megrendelők kézről kézre adják a négy srácot. A hazai popéletben a kilencvenes években élték fénykorukat a fiúcsapatok, az elmúlt évtizedben egy for­má­ció­nak sem sikerült tartósan fennmaradnia. Ám elképzelhető, hogy a Szikora Robi által mentorált együttessel visszatérnek a régi szép idők a honi zenei életbe.
Nem túlzás azt állítani, hogy a ByTheWay az X-Faktor igazi nyertese. Nekik volt a legtöbb fellépésük az elmúlt hetekben. Eddig nyolcszor álltak színpadra, pedig közben jöttek az ünnepek is, ennek ellenére a naptár folyamatosan telik az új felkérésekkel. Főleg diszkókban várják őket, de számos más tervük is van. Új dalokkal jelentkeznek majd, és a külföldi piac felé is nyitni fogunk, árulta el a csapat me­ne­dzsere, Pusztai Olivér. Mindenféle korosztálynak játszhattunk már most is, és ez nagyon jó érzés. Ráadásul Gönczi Gábor minket kért meg, hogy lépjünk fel egy év végi koncertjén, büszkélkedett Patocska Olivér, aki azt is elárulta, annyira bíznak a sikerükben, hogy nem is vállalnak más munkát, csak a zenekarra koncentrálnak. Mi nemcsak szerencsét próbáló személyek, hanem zenészek szeretnénk lenni, ez visz előre minket. A sztárság sem vonz bennünket. Az őszinteség, az egység, a zene tisztelete és az alázat, ezek az alapelveink.

A csapat üzleti titokként kezeli a bevételét. A ByTheWay helyzetét kissé nehezíti ugyan, hogy négyen osztoznak a gázsin, plusz fizetniük kell a technikust és a menedzsert, de így is jól járnak.
Információink szerint az egykori x-faktoros fiúcsapat, a Non Stop például áfával együtt közel háromszázezret kért egy műsorért a show után, ha ezt vesszük alapul a ByTheWay esetében is, akkor valóban nincs okuk panaszra a srácoknak. Hiszen egy hétvégén minimum három fellépéssel számolhatnak.