X-Faktor 2013 - Vastag Csaba még mindig a legkelendőbb

Vastag Csaba (31) még mindig mindent visz! Az X-Faktor első szériájának nyertese, bár már nem keres annyit, mint közvetlenül a győzelme után -, még így, három évvel később is lepipálja a legújabb sztárokat. 
A Vasárnapi Blikk információja szerint ugyanis az énekes ma is többet kaszál egy fellépésért, mint a negyedik széria győztese, Danics Dóra (27). Vagyis hiába a hirtelen jött népszerűség, a hosszú hetekig tartó küzdelem a nézők kegyeiért, úgy tűnik, egyre kevesebb pénzért lehet eladni az újabbnál újabb felfedezetteket.
Ezt mutatja például az, hogy míg három évvel ezelőtt Vastag Csaba 250 ezer forint+áfa áron vállalt fellépést a műsor után, Danics Dóra beéri 195 ezer forint+áfával. És bár Vastag Csaba tarifája ma már  220 ezer forintra csökkent, mégis több üti a markát, mint a decemberi győztesnek.
Lapunk azt is megtudta, hogy a legutóbbi második helyezett, Krasznai Tünde (25) 175 ezer forintért jár fellépni, a ByTheWay fiúcsapat pedig 225 ezer forint plusz áfába kerül. Esetükben azonban osztozkodni kell a gázsin, így ők hiába kelendőbbek, mint a nyertes, Danics Dóra, anyagilag nem járnak olyan jól, mint Bach Szilvia lánya. Az idei x-faktorosok ezen az áron 30 perces félplaybacket vállalnak, ami azt jelenti, hogy viszik magukkal a zenei alapot valamilyen adathordozón, és a rendezvény helyszínén élőben énekelnek rá.
Szabó Patrícia rendezvényszervező szerint ennek az az oka, hogy a tehetségkutatók kezdenek halványulni, egyre kevesebb az érdeklődés irántuk. Mondhatni idejük sincs arra a felfedezetteknek, hogy kiforrjanak a versenyek után, és felépítsék az imázsukat, amelyből aztán később eléldegélnek, mert szinte azonnal jönnek a következő énekesek. Vastag Csaba a szerencsének és persze magának köszönheti azt, hogy még mindig ő kell az embereknek. Ő az első széria nyertese volt, akkor még új volt a műsor, beégett az emberek tudatába, és mindig jelen volt a sajtóban. Persze a sikerhez még az is kell, hogy valaki szimpatikus legyen, maximalista, és elégedett legyen vele a közönség - mondta el a rendezvényszervező, aki egyébként hívta már el fellépni Vastag Csabát.