X-Faktor 2012 - Oláh Gergő nyerte a harmadik X-Faktort

Az RTL Klubon a korábbi hat tehetségkutatót férfi nyerte, itt szoros befutó volt várható: délután még majdnem egál volt az állás. Végül Oláh Gergő nyert, sírva térdelt a színpadon, egy túl lelkes rajongót pedig ki kellett vezetni. Malek Miklós versenyzőjével második lett, kiszáll a show-ból, jövőre már nem lesz mentor.
A Gangnam Style-lal kezdett a műsor, majd bejelentkezett az Antal Timi-szavazó Bánffyhunyad, és az Oláh Gergőnek drukkoló Salgótarján (ahol sajnálatos módon az ismert népdalt, az Erdő, erdő, erdő, marosszéki kerek erdő-t átírták Gergőre). Geszti huncut módon kacsintott egyet a nagyjából két és fél milliós nézőtábornak. Változott az eredmény, 42-58 százalék az állás, holott két órával korábban még 50-50 százalék volt.
Oláh Gergő kezdte az It's Man's World-del szólóban az estét, Keresztes egyszerűen nagyszerűnek találta, dögös volt és alázatos - vélte. Malek szerint mindképp nyertes, Geszti szerint ő, mármint Oláh maga a zene, azaz elhalmozták bókokkal.
Feró a mesék birodalmáról és egy csodálatos tündérről beszélt Antal Timi előadása után, Keresztest kirázta a hideg a boldogságtól, Malek szerint pedig egy picike énekesmadár dalolt a színpadon, de óriási szívvel. Ez sem lesz a kőkemény kritikák és frappáns beszólások estéje. Geszti egy korábbi ígérete miatt járt egy kis Gangnam Style-táncot a színpadon Ördög Nóra nagy örömére, majd pironkodva vonult le.
A Vastag testvérek Őrizd az álmod című számával volt színpadon Oláh Gergő, akit duettben az első hazai X-Faktor-győztes segített. A piros köténykében feszítő Mártika egy gereblyével a kezében ordibált valamit a salgótarjáni bejelentkezés során, alighanem arra tett célzásokat, hogy már nem kell visszamennie a közmunkaprogramba Oláh Gergőnek (mert a show után százezret kasszíroz majd egy-egy hakni után).
Kocsis Tiborral lépett fel duettben Antal Timi, Tibó slágerét, a Lásd a csodát című dalt énekelték, persze a megfelelő ováció fogadta őket. A lány közölte, hogy felnéz a kopasz énekesre (ami nem csoda, hiszen egy fejjel magasabb), eztán a bánffyhunyadi terembe kapcsoltak, és Timi legnagyobb rajongóját mutatták, egy transzban lévő, fehér kutyát. Mint megtudta a tévéző, az eb neve Zeusz, és Timi testérével él - reméljük, még sokáig, és nem kap sokkot a sikítozó tinikkel telizsúfolt objektumban. Egy szupersztár született Magyarországra - lelkendezett a Ricse frontembere Oláh Gergő újabb fellépése után, de ennél is jobban tetszett egy nézőnek, aki a dal végén olyan őrült módon sikítozott, mintha szellemet látott volna egy holdfényes éjszakán egy elmegyógyintézet romjai között. Mint kiderült kisfilmjéből, Antal Timinek minden nagyon fog hiányozni a show után, így az is, hogy lemegy paradicsomot kérni a fiúktól a bérleményben. Ugyanazzal az új dallal lépett színpadra, mint vetélytársa. "Amikor fellépsz, itt hagyod a lelked egy darabját, és ezt érzik a nézők is" - kommentálta a fellépést Malek, akadozó, elhaló hangon, a végére pityergett is egy sort, de addigra már Keresztes Ildikó is sírt, Antal Timi szeme is tele volt könnyel. Ördög Nóra piros ruháján nincs zseb, így nem tudta kisegíteni zsebkendővel a három meghatott szereplőt. 45-55 százalék most az állás. Eddig ragyogó volt a nézettség, nyilván a finálé sem megy kétmillió alá, úgyhogy biztosan lesz negyedik széria is (erősen reméljük, hogy indul Zámbó Árpy és Zámbó Szebasztián is). A szavazás időközben 49-51-re ugrott, amit inkább nem kommentálnánk.
Közös produkcióval volt színpadon az összes 2012-es, élő show-ba bekerült fellépő, egyedül a Spirit énekesnője hiányzott, betegség miatt. Keresztes Simon Cowellnek üzent (ő a formátum tulajdonosa), követelte, hogy a műsor történetében most legyen végre holtverseny. Itt már Ördög Nóra is könnyezett egy picinyt, és persze megfordult az állás, 51-49 százalék lett. A biztonság kedvéért újabb reklámblokk jön, hadd szavazzon újra az, aki egyszer már biztonságban hitte kedvencét. A TV2 épp egy csoki- és kávéreklámmal próbálja átcsábítani azt, aki nem akarja megnézni újra a ma esti fellépések esszenciáját.
Az indokolatlanul kékre festett arcú Barabás Éva szerint Oláh Gergő megvalósította a csodát (ha picit várunk még, vízen fog járni), és hősiesen harcolt a gyerekiért. Ha erre nem szavaznak a meghatott nagy- és kismamák, akkor semmire. Barabás Éva egy Avatar-szereplő akart lenni, de inkább hupikék törpikének nézett ki. Tóth Gabi és Presser Pici közös produkcióját úgy konferálta fel Ördög Nóra, mint "felejthetetlent". Honnan tudta? Ez olyasmi, mint Koós János esete, amikor valami fellépését úgy reklámozták régen, talán a hetvenes években, hogy "nagy sikerű szovjetunióbeli koncertturnéja ELŐTT utoljára Magyarországon".
2012-ben az X-Faktor győztese Oláh Gergő lett. Egy őrült rajongó ugrott a színpadra, egy biztonsági ember gyorsan kivitte, a győztes a földön térdepelve sír. (Hogy ki ugrott a színpadra, innen kiderül.)
Geszti és csapata, a három fiú boldogan ugrált. Vége a show-nak, jóformán mindenki pityereg a stúdióban, a lányok mellett Zámbó is elmorzsolt egy könnycseppet - csak Stone-t nem láttuk sírni.
Oláh Gergő X-Faktor 2012