X-Faktor - Egy nappal a finálé előtt esett ki Csobot Adél

Tizenketten kezdték az élő adásokat az X-Faktor-ban, de szombatra már csak hárman maradtak versenyben: Antal Timi, Csobot Adél és Oláh Gergő. A finálé előtti utolsó show-ban mindenki háromszor lépett színpadra, a mentorok pedig azon versengtek, ki tud több felsőfokú jelzőt kiötleni - egyetlen negatív kritika sem hangzott el egész este. Tíz óra után kiderült, hogy hármuk közül a legkevesebb voksot Csobot Adél kapta, ő búcsúzott.
A héten kiderült, hogy előbbi élőben is pont olyan fülig érő szájú, csacsogós fruska, mint tévéképernyőn keresztül, de az is, hogy valaki jelentősen elhúzott a többiektől: hétfőn már 47%-nál járt, ezt csütörtökre már 51%-ra növelte. Ez valójában egyfajta rokonszenv-index volt, az eddigi produkciók jutalma, a voksok jelentős része a show alatt jön, különösen a műsor végén aktívak a szavazók. A szombati adásban a mentori vélemény már nem számított, az esett ki, aki a legkevesebb szavazatot kapta. Élőben követtük a szombat esi műsor eseményeit: Bejelentkezett Bánffyhunyad, Nagykároly és Salgótarján, a három versenyző városa, de előtte bevonult a színpadra néhány táncosnő riói, karneváli hangulatban, pár zsonglőr, birodalmi rohamosztagos és fénykardozó jedi, utóbbiak nyilván a harcot, kitartást szimbolizálták. A közös produkció után Ördög Nóra (aki nem merte bevállalni Leia hercegnő legendás aranybikinijét) volt adakozó kedvében, kiosztott pár cédét. 47%-on áll épp valaki a versenyben.
Malek Miklós lenyom egy néptáncot, ha mindkét versenyzője bejut a vasárnapi fináléba. Keresztes Ildikó nem akarja, hogy véget érjen a műsor, annyira szereti, hogy jövőre versenyzőként jelentkezik - tréfálkozott.
Bánffyhunyadon kirendelték a helyi óvodát, hogy támogassák Antal Timit, utána Nagykárolyba kapcsolt az RTL, ott a mámoros sikítástól nem sokat lehetett hallani, de egy parányi kislány spárgázott egyet a biztonság kedvéért. Oláh Gergőnek lecsós nokedlit meg ezer literes bográcsot ígért a lufikkal felszerelkezett népe Salgótarjánban, verset is írtak neki.
Geszti szerint Antal Timi egy kis gömbvillám, Malek szerint egy csiszolatlan gyémántból drágakő lett, azaz nem mondhatni, hogy durván kritizálták volna őt első dala után.
Stevie Wonder Part Time Lover című dalával másodikként Oláh Gergő volt a színpadon. Feró szerint irigylésre méltó paliról van szó, aki természetesen mozog és énekel (pedig a dal eleje bizonytalan volt, de efölött gálánsan szemet hunytak a mentorok). Geszti professzionális körülményrendszerről beszélt, de Feró nem hallgatta sokáig az értelmiségi szöveget: "Így, ahogy van, kurva jó" - zárta le az elemzést. Akárcsak versenytársai, Csobot Adél is régi számmal jött, azzal, amivel bekerült egyáltalán a műsorba. Keresztes Ildikó tíz másodperc alatt négyszer elmondta, hogy megzabálja, majd ötödjére már pontosította, hogy egy vajas kenyérrel együtt fogja belakmározni. Feri szerint szeretnivaló kislány, Geszti a csipőmozgást emelte ki és Ginger Rogers táncához hasonlította a látottakat.
Antal Timi Kasza Tiborral együtt lépett színpadra, persze a Crystal együttes Amíg csak élek című, kissé nyálkás számát adták elő, többször hangzott el benne a "szív" szó, mint egy Modern Talking-lemezen vagy egy háromnapos, nemzetközi szívsebészeti konferencián. Bebe szállt be Oláh Gergő mellé a Tevagyazakitalegjobban című Back II Black dallal. A produkció fényét nyolc táncol szépség emelte: a végső győzelemre is esélyes srác élete valami egészen más szintre jutott, hiszen egy éve még közmunka programban vett részt, egy lemaradozó régióban élve.
Bery és Váczi Eszter dala, az Egyedül nagy sláger volt itthon jó pár éve, ebbe szállt be Csobot Adél Váczi helyett. A duett után Nagykárolyt kapcsolták, ott a magyar Marilyn Monroe-t éltették hosszan. Keresztes elmondta, hogy büszke a versenyzőkre, Feró szerint legalább olyan jók voltak, mint a profik. "Mindenki átment a vizsgán" - summázta Geszti. Antal Timi megint lassúval jött, a mentorok továbbra sem fukarkodtak a dicséretekkel. Geszti kis pacsirtámnak és édesemnek nevezte, Malek pedig megvallotta, hogy ő az egyetlen versenyző a mezőnyben, akitől libabőrös lesz. A harmadik körben a versenyzők olyan párbajdallal jönnek, amelyet már begyakoroltak korábbi show-k előtt, de nem volt rájuk szükség.
"Égett a tűz, engem meg rázott a hideg. Iszonyúan tetszett" - kommentálta Keresztes Oláh újabb fellépést, aki a Billie Jean-t adta elő, másféle felfogásban. "Geri, velem nem történhetett volna sokkal jobb dolog ebben az évben, mint te" - támogatta verbálisan mentoráltját Geszti, az énekes pedig mindet elkövetett a szavazatmaximalizálásért, mert bedobta az érzelgős figurát, és jelezte, hogy nagyon jó volt a gyerekeiért énekelni. Mindjárt jön egy lógó nyelvű, bolyhos kiskutya is, ha így megy tovább.
A mentorok szent esküvel megfogadták a show előtt, hogy rosszat ma nem mondanak. A What a Wonderful World-öt - tényleg jól eléneklő - Csobot Adél mindenkit ajnározta, Keresztes szerint végleg énekesnővé vált, Feró szerelmes lett, Malek szerint pedig nem díva volt a színpadon, hanem egy angyal. Lassan tényleg ki kéne tenni az aranyozott masnival felcicomázott kis porcelánkutyákat a színpad két szélére. Keresztes jelezte, hogy sajnálja a nézőket, mert nincsenek könnyű helyzetben (hiszen mindenki parádézott). Feró jövőre jelentkezik versenyzőnek, ha őt nem hívják vissza zsűritagnak, közölte, majd kacagva ölelgette az egyetlen női mentort. Kapcsolták a helyszíneket, Nagykárolyban egy szomorú, megtört, pórázra kötött malacot mutattak, aki nem értette, miért ordibál körülött kétszáz ember - kiderült, hogy ő lenne a szerencsemalac. A jószág a lábak erdejébe menekült. Közel a vége. Antal Timi már bejutott. Oláh Gergő is versenyben van, kiesett Csobot Adél. A megfelelő hallással rendelkező tévézők nagyrészt megnyugodhattak, mert sok-sok keserves megpróbáltatás után (a nehéz pillanatok felidézésekor vegyük elő Feró egykori csapatát, a PJZ-t, vagy épp Zámbó "Bond" Krisztiánt) a fináléba jutott két énekes nem érdemtelenül van ott: az már hetek óta látszott, hogy ők ketten a nagy esélyesek. Vasárnap finálé, este nyolctól.
A két vasárnapi döntős Antal Timi és Oláh Gergő X-Faktor 2012