Az X-faktor volt műsorvezetője Sebestyén Balázs direkt keresi a veszélyt

Class FM üvegstúdiója
Fizikai és szellemi leterheltségre hivatkozva leadta az X-Faktor műsorvezetői posztját, ezzel szemben nagy adag adrenalinbombával járó, extrém szituációkat vállal be a Class FM-nél Sebestyén Balázs. Most épp azt találta ki, hogy a Morning Showt 50 méteres magasságból lelógatott üvegstúdióban közvetítsék országos turnéjuk során. A műsorvezetőnek a csúcs a Nemzetközi Űrállomás lenne.
Fizikai és szellemi leterheltségben nyilvánult meg Sebestyén Balázsnál a túlterheltség, többek között emiatt adta le az X-Faktor műsorvezetői posztját. A rádiós-televíziós a Velvetnek elmondta, nem áll tőle távol a műsor, de a sok dolog mellett ez már nem fért bele az idejébe.
„Nem akartam túlvállalni magam, és azt sem, hogy sok legyek a nézőknek, ezért is döntöttem úgy, hogy nem vállalom az X-Faktort” – magyarázta Sebestyén. A ValóVilágot nem adhattam le, hiszen ott ketten maradtunk Liluval, azt egy ember pedig nem bírná. A rádió nem mehet nélkülem, a legújabb műsoromban (1 perc és nyersz!) pedig egyedül leszek, így az is maradt. De drukkolok Nórinak, tudom, hogy nélkülem is ügyes lesz."
A Class FM Morning Show-ja most országjáró turnéra indul – osztotta meg Sebestyén, és terveik szerint valamelyik állomáson 50 méter magasságban felhúzzák az üvegstúdiót a levegőbe egy daru segítségével, ami több ponton is rögzítve lesz. A stáb korábban már kétszer is közvetítette extrém helyzetben az adást, egyszer vízen, egyszer pedig egy száguldó kamionban. „A legnagyobb vállalkozás, szakmai és technikai szempontból is a Budapestről Alsóörsre való lejutás volt, ahol az üvegstúdiót egy kamionra rögzítettük. Száguldottunk adás közben az M7-esen, ahol végig motorosok követtek minket” – mesélte a műsorvezető, aki nem tartja magát adrenalinfüggőnek, egyszerűen csak keresik az olyan helyzeteket, amiket még senki nem csinált.
Mindhárman elég bátrak vagyunk. Nekem mondjuk a levegőben műsort vezetni nagyobb kihívás, mint a többieknek, mivel tériszonyom van. De tudom, hogy az üvegstúdió  több pontos is rögzítve lesz, és nem eshet bajom." Az ötlet amúgy Sebetyéntől származik, aki felvetette, hogy mi lenne, ha a magasból jelentkezne a Morning Show adása, a többiek pedig egyből belementek, sőt tovább is fejlesztették a műsorvezető alapkoncepcióját: Vadon János kitalálta, hogy ha megcsinálják, akkor ő az adás végén bungee jumpingol a stúdióból.
Sebestyén feleségére még ezzel a húzással sem lehetett a szívbajt hozni: „Ismer engem, tudja, hogy szeretem a kihívásokat. Sőt mivel ő is a Class FM-nél dolgozik, lehet, hogy neki is fel kell jönnie majd a stúdióba” – magyarázta a műsorvezető, akinek álmai közvetítésének legextrémebb helyszíne és körülménye a Nemzetközi Űrállomás lenne, ahonnan napi tizenhatszor látni a napfelkeltét. „Persze ez csak álom, de azért nem adom fel, lehet, hogy egyszer még sikerül” – jegyezte meg. Hozzátette, eddigi élete során elég sok mindent bevállalt: „Még a Zene TV-n vezettem egy műsort ahol, amit csak szerettem volna kipróbálhattam. A hőlégballonból való bungee jumpingtól kezdve a jég alatti búvárkodásig.”