Ördög Nóra: Sok mindenen finomítunk az X-Faktorban

Az RTL Klub egyik legismertebb műsorvezetője egyedül vezeti a második X-Faktor-t, holott előtte a csatona minden nagyobb show-jában kapott maga mellé férfi műsorvezető-társat, hol Sebestyén Balázst, hol Csonka Andrást, hol Stohl Andrást. Utóbbinak igazságos ítéletet kíván, és reméli, dolgoznak még együtt az RTL-nél. Akárcsak Lilu a VV5 miatt, a tehetségkutató élő adásai kezdetével Ördög Nóra is otthagyja a Reggeli-t.
Szeptember 3-án indul az X-Faktor. Miben lesz új? Mennyire lehet eltérni egy nemzetközi formátumtól? 
- A műsor szerintem úgy jó, ahogy van, a versenyrendszeren pedig nyilván nem változtattunk. Abban lehetnek eltérések a tavalyihoz képest, hogy a Táborban milyen szűrők lesznek, milyen feladatok mentén választják ki a legjobb versenyzőket. Egyre szűkül majd a kör, a Mentorok házában már a legjobb hat-hat versenyzővel találkoznak Feróék. A műsor pedig mindig az új karakterektől lesz más, nem is tud ugyanolyan lenni, mint az előző. És ez a széria attól is más lesz, hogy egyedül vezetem. Sok mindenen finomítunk, lesznek meglepetések. A mentorok sem feltétlenül ugyanazt a csoportot kapják, másé lehet a csapat, másé a lányok, a fiúk triója, de erről még nem mondhatok többet.
Egyedül viszed a műsort, holott eddig mindig kaptál párt.
- Magyarországon, a tévéshow-k esetében a páros műsorvezetés a bevett és divatos. Tavaly így fel sem merült, hogy ezen változtatunk, de a licence ebből a szempontból rugalmas, ennyit lehet mozogni, igazítani az adott ország hagyományaihoz.
Pedig még Király L. Norbit emlegették, mint esélyest. Nevetsz ezen, ha ilyen találgatásokról olvasol?
- A lapokat ez mindig nagyon izgatja, természetes, hogy elkezdtek kombinálni. Az ember ilyenkor sejtelmesen hárít. Ha beavatott vagy, mások meg találgatnak, az izgalmas lehet. Mi már akkor tudtuk, hogy egyedül maradok, amikor Balázs kilépett. Bejelentése után nem sokkal már jött is az első forgatási nap. Azonnali döntés volt, kicsit levegő után kapkodtam, de örömmel fogadtam a felkérést. Balázs érveit pedig tökéletesen megértem, nagyon sokat dolgozott, nem tudom, hogyan fért volna bele még ez is az életébe. Tavaly meg kellett határoznunk, hogy a műsor egy-egy fázisában kinek mi a feladata, hol válik el kettőnk szerepe, hogy pontosan ki mit csinál. Most viszont követjük a nemzetközi trendet, szinte kivétel nélkül minden országban egy műsorvezető vezeti az X-Faktor-t, az eredeti angol formátumnak is először éveken át egy női műsorvezetője volt.
Mi lesz, ha közbejön valami, mondjuk egy betegség?
- Érdekes, hogy ez nekem eszembe sem jutott, de épp egy újságírói kérdés után gondolkodtam el rajta. Velem még soha nem fordult elő ilyen, pedig egy ideje a pályán vagyok. Fokozottabban figyelek arra, hogy ne sérüljek le, az emberi szervezet pedig szerintem tudat alatt is figyel, hogy formában legyen egy-egy fontos eseményre. Ha negyvenfokos lázam lesz, akkor is kiállok arra a három órára. Az pedig, hogy egyedül leszek, jó és rossz is. Ha a társ feldob egy labdát, azt könnyű lecsapni, megy a kérdés-felelet, és amíg a másik beszél, addig van idő átgondolni, mi lesz az én következő szövegem. Ugyanakkor, ha az ember egyedül van, végig tudja vinni a saját gondolatmenetét... de ezt persze csak azért mondom, hogy valami pozitívumot is felhozzak! A főnökeim abszolút nem aggódnak, és ha ők nem félnek, nekem sem szabad.
A Csillag Születik castingján találkoztunk, ott jóval a műsor előtt részt vettél a napi munkában, a válogatásban. Itt is?
- Az X-Faktor-casting folyamatában is részt vettem. A napi szerkesztői munkából viszont már nem veszem ki a részemet. Ez az én döntésem volt, mert adásmenetet írni, napi teendőkkel ügyködni és felkészülni az élő adásokra eléggé leterhelő. Eljött a pont, amikor muszáj változtatnom, de közben most is itt ülök épp a szerkesztőségben, és a műsorról beszélgetünk.
Már látott arcokkal találkoztál?
- Visszatérők is voltak a próbálkozók közt. Nem vette el a kedvét egy elutasítás annak, aki igazán hisz a tehetségében. Voltak visszatérők, akik tavaly még nem álltak azon a szinten, de most, hogy már tudták, mire számítsanak, még felkészültebben érkeztek.
Még maradsz egy darabig a Reggeli-ben. Meddig is?
- Amikor az X-Faktor élő műsorai lesznek, akkor már nem vezetek Reggeli-t. Az X-Faktor eléggé kitölti a mindennapokat, a stáb gondolatait, nehéz mellette másra is koncentrálni minden reggel. Lesz sok promóciós munkám, személyes jelenlétet igénylő rendezvény, helyt kell állnom ott is. Ahogy említettem, az X-Faktor napi szerkesztői munkáiból már nem veszem ki a részem, de a kreatív értekezleteken, ahol a produkciókról ötletelünk mindenképpen ott leszek minden héten. A fennmaradó időben pedig igyekszem feltöltődni az élő, háromórás műsorokra. Mellette a Cool tévén is műsort vezetek Müller Attilával. Szeptember 3-án már indul az After X, az X-Faktor háttérműsora. Király L. Norbival a műsor weboldalán lehet majd találkozni, ő oda készít izgalmas videós háttéranyagokat.
Nagy Sanyit is emlegették az X-Faktor-ral kapcsolatban. Vele milyen volt dolgozni?
- Nagyon szeretem, jól kijöttünk. A Csillag Születik volt az első nagyszabású, élő show-műsora, de jól vette az akadályokat. Láthatóan megnyugodott az egykori zenetévés énjéhez képest, de jó értelemben véve még mindig őrült fazon! Amúgy őt nem ismertem korábban személyesen, a Csillag Születik miatt találkoztunk először.
Akit viszont nagyon jól ismertél, az Stohl András. Hamarosan bírósági ítélet. Mit vársz tőle?
- Várom a híreket, azt, hogy szülessen egy olyan igazságos ítélet, amit egy másik, nem ismert ember is kapna ugyanezért a tettért. Azt várom, hogy ne akarjanak példát statuálni vele, azért, mert ismert ember. Hibázott, kapja meg a megfelelő büntetést, de ne többet. Bízom benne, hogy dolgozunk még együtt, mert nagy show-műsorokat vezettünk együtt, mint a Szombat esti láz, a Csillag Születik, és a Reggeli-ben is számtalan alkalommal voltunk párban.
Hogy vélekedsz arról, hogy a tárgyalásra elment Törőcsik Mari, Garas Dezső is?
- Én nagyon szimpatikusak tartom, hogy színészóriások is kiálltak mellette. Úgy gondolom, hogy nem azért mentek oda, hogy mentsék fel Stohl Andrást, hanem azért, hogy jelenlétükkel támogassák.
Ha nem a szerkesztőségben ülsz, akkor mit csinálsz?
- A legjobb barátnőmmel közösen létrehoztuk az angyali hadsereget, az Angel's Army-t, amely női önbizalom-növelő programokat szervez. Van egy exkluzív egynapos, ez az Angyalműhely, nyolc szakemberrel, de van klubestünk is, ahová bárki eljöhet. Ott olyan ismert nőket látunk vendégül, akik valódi példaképek: legközelebb Wolf Kati lesz az. Meghitt, beszélgetős másfél-két óráról van szó, ahol kötetlenül beszélgetünk nőiességről, családról, karrierről, lelkizős dolgokról. A vendégeket először én faggatom, de később bárki felteheti a saját kérdéseit. A beszélgetések után is általában együtt marad a csapat, és még kötetlenebb formában folytatódik a csevegés egy koktél mellett.