Csodát várnak Wolf Katitól
Düsseldorf — Hatalmas nyomás nehezedik Wolf Katira (36), hiszen az előzetes latolgatások alapján mindenki egyre jobban reménykedik abban, hogy az énekesnő az idén csodát tesz, és minden idők legjobb magyar eredményét éri el az Eurovíziós Dalfesztiválon.
A bennfentesek szerint még arra is komoly esélye van, hogy megnyerje ezt a versenyt, amely az olimpia és a foci-vb után a harmadik legnagyobb tévés közvetítés a világon. Düsseldorfban jelentős rajongótábora van a törékeny kétgyermekes anyukának, s ezt maga Kati is megtapasztalhatta a hivatalos nyitópartin, ahol mint egy igazi világsztár, vörös szőnyegen kellett bevonulnia.
Wolf Kati 200 méteres vörös szőnyegen vonult végig, egy magyar zászló mögött. Bal szélen dalának társszerzője, Rakonczai Viktor ballag.
– Egyszerűen hihetetlen volt! Durván kétszáz méter hosszú volt a vörös szőnyeg, az egyik oldalon több száz fotós és újságíró, a másik oldalon a rajongók. Elképesztő volt, ahogy fogadtak, sokan idéztek a dalomból, és fotókat, aláírásokat akartak! – mesélte lelkesen a Blikknek Kati, aki próbál nem foglalkozni azzal, mekkora elvárás nehezedik rá.
– Már az a tudat, hogy 130 millió ember nézi ezt a közvetítést, hatalmas dolog, nem is beszélve arról, hogy az előzetes találgatások, esélylatolgatások is pozitívak. De minden ott és akkor este, élesben derül ki. Nekem az a célom, hogy kedden a lehető legjobbat hozzam ki magamból és a produkcióból, hiszen nagyon sokan csak akkor fogják először hallani a dalt – vélekedett az énekesnő.
A német szervezői precizitást nagyon élvezi a magyar induló; azt, hogy minden akkor és úgy történik, ahogyan azt előre egyeztették, nem is beszélve a próbákról.
– Én már azon is elámultam, ahogy a színpad kinéz; hatalmas és elsőre félelmetes volt. Aztán az első hangpróbánál, amikor azt néztük meg, hogyan is halljuk magunkat a fülmonitorban, leesett az állam. Akkor már tudtam, hogy jó helyen vagyunk. Azóta több próbánk volt, színpadon és egy különteremben is, hétfőn pedig már a nézőkkel teli stadionban ment le az egész műsor úgy, ahogy az majd ma este az élő adáson is történik majd. Így legalább azt is kipróbálhattuk, milyen közönség előtt előadni a dalt.
Amennyiben Wolf Kati bekerül a legjobb tíz előadó közé, a csütörtökön továbbjutó tízzel, illetve az eleve döntős nagy ötös, azaz Franciaország, Anglia, Olasz-, Spanyol- és Németország versenyzőivel küzd szombat este azért, hogy minél jobb helyezést érjen el a nézőknél és az országokban szavazó szakmai zsűrinél.