Eurovízió: Wolf Kati beénekelte magát a döntőbe
Düsseldorf — Óriási sikert aratott és bejutott a legjobb 25 közé az Eurovíziós Dalfesztiválon, így a szombati döntőben is szoríthatunk Wolf Katiért (36). Bár az énekesnőt már a fellépése előtt is komoly esélyesnek tartották a győzelemre, ő azonban nem akarta elkiabálni a sikerét. Ám az tagadhatatlan, hogy a magyar indulónak komoly nemzetközi rajongótábora lett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Kati éppen, hogy kilátogatott az újságírók közé, máris tucatnyian akartak interjút és közös fotót tőle, szinte egymás kezéből rángatták ki őt. Az énekesnő ennek ellenére visszafogottan adta az elődöntő előtti utolsó nyilatkozatát.
Eurovíziós Dalfesztivál Wolf Kati
– Az egy dolog, hogy a rajongók mit gondolnak, ők nagyon szeretik a dalt, de nagyon sokan vannak olyanok, akik éppen akkor este fogják először hallani. Őket kell meggyőzni igazán. És ez az eredmény bármilyen lehet – mondta óvatosan Wolf Kati, aki a hétfő esti főpróbán nagyon meggyőző volt, az akkreditált újságírók közötti szavazáson azonnal egy helyet ugrott előre a listán, így most a második helyen van.
Természetesen nemcsak a külföldi sajtó drukkol neki, hanem a hazai közönség is, beleértve Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort, aki a közösségi portálon adott hangot véleményének: „Ma este Eurovíziós Dalfesztivál. Hajrá, Kati!" – írta Orbán Viktor a Facebookon, Kati Szerelem, miért múlsz? című dalának angol nyelvű verziójához fűzött kommentárjában, ezzel is jelezvén, örömmel venné ha minél többen Katira szavaznának.