Wolf Kati összehozta az RTL Klubot az MTV-vel
Méltányolja a Magyar Televízió, hogy az RTL Klub megváltoztatta a Csillag Születik szombati kezdési időpontját, hogy a tehetségkutató nézői is követhessék Wolf Kati fellépését az Eurovíziós Dalfesztiválon.
Méltányolja a Magyar Televízió, hogy, az RTL Klub megváltoztatta szombaton a Csillag Születik kezdési időpontját. Korábban Kolosi Péter, a kereskedelmi csatorna programigazgatója ezt azzal indokolta, hogy a tehetségkutatónak így vége lesz addigra, míg Wolf Kati fellép az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.
Az MTV kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy ésszerű döntés volt ez az RTL Klubtól az együttműködés miatt, hiszen Wolf Katit azt RTL "odaadta" a köztévének. Kert Attila hozzátette, hogy szakmailag is indokolt lehet a kitérés a nagydöntő elől, hiszen a nézők valószínűleg nem örülnének két hasonló profilú műsor egyidejű vetítésének. A tehetségkutató adásának előbbre hozatala is része annak az együttműködésnek, ami lehetővé tette Wolf Kati eddigi sikerét. Kert Attila szerint fontos, hogy egy ilyen nemzeti ügyben a különböző tévécsatornák együtt tudjanak működni.
Kert Attila elmondta azt is, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál keddi elődöntőjének is már nagyon magas volt a nézettsége: 2 millió néző kapcsolt a műsorra. Az elődöntő végén pedig a köztévét minden célcsoportban többen nézték, mint a többi csatornát.
A keddi elődöntőn 19 induló közül 10 ország jutott tovább a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe, köztük Magyarország is, Wolf Kati What About My Dreams című dalával. A döntőt az MTV közvetíti este 9 órától, a magyar énekesnő ötödikként lép majd színpadra.