X Faktor 2013 - Batánovics Lilinek kellett búcsúzni

Sem a nézőket, sem a mentorokat nem győzte meg a hétvégén Alföldi Róbert mentoráltja, Batánovics Lili előadása. A sors fintora, hogy azzal kellett párbajt vívnia, akivel szombaton még duettpartnerek voltak. A nézők szavazatai alapján ugyanis Szabó Ádám is a sor végére került.
A nézők hozzászólásai szerint bár sem Batánovics Lili, sem Szabó Ádám nem alkotott tökéleteset az X-Faktor ötödik műsorában, mégsem nekik kellett volna párbajozni.
A Fat Phoenix csapata az, akiket legtöbben az ajtón kívül szeretnének már látni, számos olyan komment érkezett, hogy „mikor tanul már meg repülni a Fat Phoenix?” A két fiú azonban ismét megmenekült még a párbajozástól is, ezzel is azt bizonyítva, hiába kapnak sorozatosan kemény kritikákat, számos rajongójuk van.
Az már egy másik kérdés, hogy lehet azért juttatták őket most tovább, mivel fogadtak Istenes Bencével, hogy ha párbaj nélkül jutnak tovább, a műsorvezetőnek nyilvánosan kell meztelenkedni. Így Batánovics Lili és Szabó Ádám volt kénytelen párbajozni.
Alföldi Róbert mentoráltja a tehetségkutató versenyek örök favoritját, Whitney Houston I Will Always Love You számát hozta, míg az egykori harmonikás a Take That Rule The World szerzeményét. A mentorok még a műsor elején elmondták, mindannyiukat megviseli egy-egy párbaj, hiszen nagyon kötődnek a srácaikhoz és pontosan tudják, mennyi munka van egy előadás mögött. A dalok elhangzása után azonban jószerével egy véleményen voltak abban, hogy sem Batánovics, sem Szabó nem tudta megérinteni a szívüket a mostani énekléssel. Alföldi Róbert érthető okokból a saját versenyzőjére szavazott, ám a másik három mentortársa Szabó Ádámot juttatta tovább az X-Faktorban. A rajongók persze nem hagyták szó nélkül a döntést, valamint a mentorok viselkedését sem. Ahogy a szombati élő show-ban, így most is Tóth Gabi került pellengérre.
- Tóth Gabika, hagyd már a fenébe a lelküket, ez énekverseny nem pedig spirituális vetélkedő. Unalmas már ez a lelkizős szöveg. A legtöbb kommentelő egyetért abban, hogy a mentorok mind süketek és egyáltalán nem tudják, hogy igazából ki is a jó énekes a versenyben.