X-Faktor 2013 - Lovasinak nem jött jól az X-Faktor

Le kellett állni Lovasi András készülő szólólemezeinek munkálataival, mert az egyik zenésztársa bejutott az X-Faktorba, így nem ért rá. „Szerencsére már kiestek” – teszi hozzá.
Az újraalakuló Kispál és a borzról, a készülő Kiscsillag-albumról, és második szólólemezéről is beszélt Lovasi András. A szólólemez készítését – mint mondta – befolyásolta, hogy a Fat Phoenix dobosa is tagja annak a csapatnak, amelyikkel elkezdték azt csinálni, „és az X-faktoros sikerük nem jött túl jókor nekünk. Most szerencsére kiestek. Bocs, Gergő!”
Amikor látták, „hogy ősszel ebből nem lesz munka, mert a Fat Phoenix elindult a csillagok útján”, akkor nekiálltak a Kiscsillag-daloknak. Tövisházi Ambrus producer viszont azt mondta, hogy a szólólemez dalainak egy része mindenképp a Kiscsillag lemezre kellenek, így most kicsit megcsappant a dalok mennyisége.
„Így most tök más lesz a Kiscsillag-lemez, sokkal vokálisabb, tisztább, szellősebben hangszerelt” – árulta el Lovasi. Szerinte egyébként a Kiscsillag „egy olyan zenekar lett szép lassan, amiben kényszer nélkül mindenkinek ez lett a legfontosabb, és ettől vagy nem, de épp most kezd valami más lenni, mint öregedő pasik hobbi rock and roll zenekara”.
A Kispál-újraalakulással kapcsoltban feltett kérdést, hogy ez egy szociális célú összeállás, vagy csak pénzkereső levezetés lesz-e, Lovasi nem kívánta minősíteni. „Ezt más fogja minősíteni, amit viszont én nem fogok elolvasni. Remélem aki ott lesz, az azt mondja, megérte eljönni.”
Azt azért elmondta, hogy amikor befejezték, „mindenki örült, hogy ez most már nem lesz, és akkor lehet megint a Kispált szeretni. A magyar gondolkodás olyan, hogy ami már nincs, azt tudjuk értékelni”.  „Azt a hátizsákot, ami a Kispál és a Borz lett nekem, jó volt egy idő után letenni. Most viszont igazából nincs különösebb problémám újra felvenni. Úgy kezelem, mint azt a részét az életemnek, ami lezárult már. Ha csak ez lenne, akkor sokkal kevésbé tudnám lazán kezelni.” Korábban az orfűi Kispál-koncerttel kapcsolatban  nyilatkozott Kispál András, aki elmondta, hogy ő egy picit ódzkodott a dologtól, „de aztán győzött az, hogy szeretek zenélgetni, az orfűi meg azért mégsem egy olyan hatalmas visszatérő buli vagy századik búcsúkoncert, hanem egy családias fesztivál”. Idézte Lovasit, aki „azt mondta, hogy ha valamelyikünk agonizál, akkor álljunk össze, hogy az özvegyeknek is gyűjtsünk valamit”.