X-Faktor 2013 - Befejeződött a 8. élő show

Két hét múlva kiderül, hogy az öt versenyben lévő döntős közül ki lesz az X-Faktor 2013 győztese! Ennek örömére az énekesek tíz fergeteges buli slágerrel lépnek ma este színpadra: csupa olyan dallal, amire biztosan mindenki bedobta már a legvadítóbb csípőmozgását.
Az estét Csordás Ákos kezdte a Bonanza Banzai slágerével az Induljon a banzájjal.
Szikora szerint inkább kiabálás volt. Geszti úgy véli, Ákos menetelt, ahogy ebben a dalban menetelni kell. Tóth Gabi állítja, Ákos kihozta a maximumot a dalból.

Ákos uán Danics Dóra érkezett Katy Perry Firework felvételével. Mentora állva tapsolt, Szikora szerint nemcsak Dóra volt tüzes, a színpad is, a dalt megdanicsolta. Gabinak nagyon tetszett, igazi buliba érezte magát. 
Alföldi ennyit tett hozzá: „Nagyon csinos, és jó volt a tűzijáték.” Geszti szerint Alföldi nem szokott buliba járni, ha csak ennyit mond. Szerinte Dóra volt a partykirálynő, aki egy igazi győztes alkat."
A Bytheway az LGT Embertelen dalát adta elő.
Geszti bár alig bírt megszólalni az őrjöngő közönségtől, azt elmondta, embertelen jó volt, tényleg házibuli hangulatot tudtak teremteni a fiúk. Gabi minden vágya, hogy a srácokkal mehessen bulizni.

Szabó Ádám a Personal Jesus dalt adta elő.
Alföldi érezte, hogy ez már felnőtt változat, de még mindig a Tom és Jerry felnőtt változata. A lányok jók voltak. Szikorának tetszett, elárulta, hogy ez egy vallásos szám, aminek jelentése, hogy a barátod Jézus. Szerinte sikerült megfognia Ádámnak a dal jelentését. Geszti véleménye, ha ennyi csaj van körülötte, akkor jobban meg kell csinálni a dalt. Gabi szerint Ádám körül akármilyen jó csajok lehetnek, akármi történhet, Ádám ott van, és ez igenis átjött, és nagyon büszke fiára. 
Krasznai Tünde az Európa Kiadó dalát énekelte. Gabi meg se tudott szólalni, zseninek nevezte Tündét. Alföldi szerint a legszebb dolog, ha ilyen pofátlanul szabad tud lenni az ember a színpadon. Szikora szerint ez valóban popzene volt, nagyon jól megcsinálta. Tünde kisfilmjében azt mondta, szeretne valahova tartozni, Szikora szerint ő ide tartozik, az X-Faktor családjába. Geszti szerint ezen a színpadon még nem nagyon énekeltek így.
A Get Luckyval indult a második kör A szünet után Csordás Ákos a Get Lucky  dalt adta elő.
Szikora szerint volt benne erő, odatette, Alföldi véleménye, hogy az utolsó harmada szépen beindult, abból kellett volna kicsit több. Geszti nem is emlékszik, mikor volt utoljára ilyen bizonytalan a srác. Mentorának mondta: szereti a humorát, kedvességét, abból kellene még több, nem pedig a tesztoszteron állatból. Gabi szerint jól áll Ákosnak a zenekar. Nagyon nehéz dal, szerinte jól előadta. Ákos is érezte a hibáit, próbálja javítani a jövőben azokat.
Danics Dóra Cserháti Zsuzsa slágerét énekelte, ami Menyhárt János és Miklós Tibor szerzeménye. Felejthetetlenné tette az estét az Egy elfelejtett dal című nótával. Alföldit nagyon meghatotta a dal, Szikora látta, hogy az elején annyira átélte, hogy beleragadt, de aztán szépen olajozottan ment minden. Geszti azt szereti, hogy mindig meghallgatja Dóra, amit mond neki, Gabi szerint is csodálatos volt. Alföldi vitatkozott a beragadással, szerinte az úgy volt jó, és nagyon reméli, hogy kevés ember éli át azt, hogy egy buli után otthon marad egyedül, mert az nagyon rossz érzés.
A Bytheway Lady Marmalade című slágert adta elő.
Gesztit nagyon szórakoztatta, bár merész a dalválasztás, szereti, ha meglepik. A végén felforrósodott, jól sikerült. Gabi szerint volt már jobb is, szerinte ha babydollban énekeltek volna a srácok, izgibb lett volna, de így kicsit uncsi volt. Alföldi nem tudja, mi történt velük, a jól nevelt fiatalember helyett most négy pofátlan srácot lát, de tetszik neki. Szikora szerint csúcs volt, próbálta kívülről nézni, tiszta Amerika volt.
„A következő dal egyik sora így hangzik: ha jól csinálod, akkor a legjobbat érdemled az életben. És ezt is gondolom róla” - Így konferálta fel Krasznai Tündét mentora, aki Madonna Express Yourself című buli slágerét énekelte. Gabi úgy véli, az az igazán jó előadó, aki sok stílusban meg tudja állni a helyét, és hirtelen is tud váltani, és ez most sikerült Tündinek. Szikora szerint Tünde egy mentalista, bele lát, véleménye szerint ez még Madonnának is tetszett volna. Alföldi igazságtalannak tartja, hogy Tündinek minden ilyen jól áll. Ő megnézné, milyen az, mikor Tünde igazán táncol. Geszti megígérte, hogy meg fogják mutatni. Geszti: Tünde egyetlen csípőmozdulatában is több élet van, mint oly sok minden másban. Győzött ezzel a dallal.
Szabó Ádám az est végéhez közeledve a Magna Cum Laude slágerével, a Pálinkadallal és imádott hangszerével dobta fel a hangulatot. Alföldi egy vidéki lagziban érezte magát, már csak a székelykáposztát hiányolta. Szikora szerint a harmonika Ádám felesége, ez a Pálinkadal egy jó cefre volt, Szikora berúgott tőle. Geszti szerint kedves volt, jó bulivég volt. Gabi újra Tapolcán érezte magát a jó magyaros dallal.