X - Faktor 2012 - Az év legnézettebb műsora lett az X-Faktor szombati adása

Már csak saját magát tudja legyőzni az X-Faktor, ami indulása óta vezeti a nézettségi listákat. A szombati adást 2 millió 313 ezren látták, a fiatalok 54,9 százalékát a képernyők elé szegezve. Az m1 viszont a szakadék szélére lavírozta magát, főműsoridős közönségaránya a fiatalok körében leesett 4 százalék alá, és a Hacktion sem ütötte ki az AGB nézettségmérő készülékeit.
Az RTL Klub tovább szárnyal, az X-Faktor negyedik válogatása az év legnézettebb műsora lett, a teljes népesség körében 2 millió 313 ezren látták (49,5 százalékos közönségarány), a fiatal korosztályban 982 ezren követték, az éppen tévé előtt ülők 54,9 százaléka.
A tehetségkutató harmadik évadának nézettsége folyamatosan emelkedik, míg az első adást még csak 1,8 millióan látták, a másodikat már 1,98 millióan, a harmadikat pedig 2,22 millióan. Az idei X-Faktor 4. adása csak 40 ezer nézővel marad el a második évad döntőjénél, amit 2 millió 353 ezren nézték végig.
Az RTL Klub azonban szokás szerint nemcsak a tehetségkutatóval uralja a toplistákat, a teljes népesség körében továbbra is az előkelő 2. helyet szerezte meg A gyanú árnyékában, a dokureality csütörtöki részét 1 millió 529 ezren látták (34,2 százalékos közönségarány), amivel überelte a két héttel ezelőtti legnagyobb nézőszámot elért rekordját is (1,462 millió). Az amatőr szereplős napi sorozat mind az öt epizódjával szerepel a Top10-ben, ezen kívül csak a Barátok közt egyes részeit találjuk meg az első tízben.