X - FAKTOR - Mind a négy mentort sikerült lenyűgöznie Zámbó Krisztiánnak

Könnybe lábadt szemekkel jutatták tovább a mentorok Zámbó Jimmy fiát, aki méltóképpen emlékezett édesapjára az X-Faktor színpadán. Krisztiánon kívül lehengerlő rapper duó, cserfes jazzénekes lány és őrült rocker csaj is van a továbbjutók között. Az X-Faktornak Magyarországon már történelme van, kezdte a 2012-es széria konferálását Ördög Nóra, az okokról pedig már Nagy Feró beszélt. Szerinte az X-Faktor a magyar könnyűzenei életet erőteljesen befolyásolja, erre mi sem jobb példa, mint az eddigi versenyzők hihetetlen sikerei. 2010 és 2011 nyertesét, Vastag Csabát, valamint Kocsi Tibort rengeteg helyre hívják koncertezni országszerte, de nem csak a győzteseknek jár ki a dicsőség, aki bekerül az élő showba, annak biztosan megváltozik az élete, viszont odáig még hosszú út vár az idei versenyzőkre.
Rögtön az első színpadra lépő párosnak sikerült meglepnie a mentorokat, ugyanis a P.J.Z. nevű formációtól első ránézésre nem vártak túl sokat az ítészek, aztán viszont lenyűgözte őket a két énekes-rapper fiú. Ritkán látjuk a Keresztes Ildikó, Nagy Feró párost ütemesen bólogatni egy hip-hop alapra, de a P.J.Z.-nek ezt is sikerült elérnie. A produkció után Geszti Péter foglalta össze legjobban a látottakat és hallottakat: „Tuti, hogy másik bolygón lakunk, de ez így jó.” A P.J.Z. magabiztosan, négy igennel jutott tovább.
Természetesen idén is volt sok olyan induló, akik az összes bátorságukat magukkal hozták a válogatásra, viszont az önkritikájukat otthon felejtették. A mentorok kíméletlenül megmondták, hogyha valakiben nem láttak tehetséget. Szalai Virágot hazaküldték, mondván továbbra is csak otthon énekeljen, Tripolszky Annának pedig az előadott dalból idéztek egy rövid részletet, „nem hallod a valóság zaját”.
Boda Ákos barátnője már szerepelt élő showban az RTL Klub képernyőjén, Misik Reni ugyanis a legjobb hét közé jutott a 2010-es Királynőben, párjának azonban még ő sem hozott szerencsét. Ákos külsőre hiába hasonlít Axl Rose-ra, a hangja sajnos nem ugyanolyan, így a mentorok négy nemmel küldték haza.
A versenyzők idén kaptak egy lehetőséget arra, hogy közvetlenül a színpadra lépés előtt még rendbe tegyék a hajukat, sminkjüket. Talán nem meglepő, hogy ebben a sminkszobában is akadtak azért kamerák, amelyek nem mindennapi dolgokat örökítettek meg. Volt itt rúzsozás közben elbizonytalanodott fiú, aki kissé eredménytelenül próbált megválni szája új színétől, éneklésre fekvőtámaszokkal melegítő versenyző, de akadt olyan jelentkező is, aki legérzékenyebb testrészét igazgatta gondosan mielőtt a mentorok elé állt volna.
A kicsit már unottá váló ítészeket Kvaka Andrea ébresztette fel újra. A szerény, törékeny lány egy zúzós ACDC számmal vette le a lábáról mind a négy mentort, így négy igennel jutott tovább.
Tomor György egy egészen elképesztő sztriptíz koreográfiát is kitalált választott dala mellé, de még ezzel az extrém, első sorban persze Keresztes Ildikónak szánt előadásmóddal sem győzött meg elég mentort a továbbjutáshoz. A keményszívű Geszti, Malek páros két nemmel kiejtette Gyurit a versenyből.
Barna Gergő a tavalyi kiesése után saját bevallása szerint megerősödve tért vissza az X-Faktor színpadára. Keresztes Ildikó nagyon nagy örömmel fogadta egykori mentoráltját, de Gergő előadása után már ő sem volt ilyen jókedvű. Három mentortársa egyetértett abban, hogy a produkció unalmas volt, és egy visszatérőnek még többet kell nyújtania, mint egy frissen érkezett versenyzőnek, ez pedig a Feró által sírós fiúnak hívott Gergőnek nem sikerült. Bár Ildikó adott volna még egy lehetőséget a fiúnak a három férfi mentor könyörtelen volt, így Gergő kiesett az X-Faktorból.
Csobot Adélnak már éneklés nélkül is sikerült lenyűgöznie a mentorokat, de aztán a produkciójával rátett még egy lapáttal így nem volt kérdés a továbbjutása, a tizennyolc éves lány négy igennel jutott tovább.
Az idei mezőny talán legidősebb indulója, a 79 éves Johnny Dee is lenyűgözte a mentorokat, de egy kicsit máshogy, mint ahogy egy potenciális továbbjutónak kell. Geszti Péter megköszönte Johnnynak, hogy megmutatta egy egész országnak, hogy ha az ember a zenében éli végig az életét, akkor ennyire jókedvű idős ember lesz belőle, mert szerinte ennek a produkciónak ez volt a legfontosabb üzenete. Johnny szavazás nélkül, de kiesőként távozott a színpadról, rengeteg jókedvű embert hagyva maga után a közönség soraiban.
A vidám percek után nagyon meghatóak következtek. Zámbó Jimmy fia, Krisztián édesapja dalával, a Bukott diákkal készült a Válogatásra. Krisztián nagyon tiszteli Jimmy munkásságát, saját bevallása szerint akár apja árnyékában is szívesen élne tovább, az X-Faktorba mégis azért jelentkezett, hogy ne a neve, hanem a teljesítménye alapján ítéljék meg. Ha tényleg csak ezért jött, akkor elérte a célját, ugyanis mind a négy mentor meghatottan ismerte el Krisztián képességeit, és négy igennel jutatták tovább a Táborba.