X - Faktor - Adele lett a mentorok mumusa

Szombat este tovább folytatódott az X-Faktor 2012 válogatója, hogy a mentorok újabb csiszolatlan gyémántokra találjanak. A korábbi válogatókhoz hasonlóan ezúttal sem volt hiány szívderítő pillanatokból. Sárközi József a telefonjáról hallgatott zenei alappal a fülében próbált szerencsét, ám produkciója nem győzte meg a mentorokat, akik mind nemet mondtak a férfi továbbjutására.
Ahogy a Wéber Dániel és Kito Canadey által nyújtott produkció sem nyerte el Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter és Malek Miklós tetszését. Az ítészek négy nemmel reagáltak a káromkodásokkal sűrűn tűzdelt Panjabi MC feldolgozásra. A négytagú szakértői csapat sorra nemet kényszerült mondani azoknak az énekes-jelölteknek, akik szerény énektudásuk ellenére egy-egy Adele dallal próbálták meggyőzni őket a továbbjutásukról. Így többek között Nagy Zsófiának, Probst Adriennek és Botos Líviának sem sikerült bejutni a következő fordulóba, a Táborba.
Az olykor fülsértő produkciók sorát egy-egy igazán lebilincselő is megtörte. Ilyen volt Danics Dóra produkciója, aki Tóth Gabi Elég volt című számával négy igent érdemelt ki a mentoroktól. Akárcsak Ekanem Bálint, aki zenei képzettségével, és egy rögtönzött operarészlettel azonnal belopta magát mindenki szívébe.
Bár Gurnicz Mariann hozzá képest egy teljesen más műfajjal állt az X-Faktor színpadára, a biológusnak így is sikerült bizonyítania. Az általa előadott Bon Jovi számmal ugyanis meggyőzte a mentorokat a továbbjutásáról.
Szintén elismerő szavakat kapott Borbély Richárd, aki egy Billy Jane feldolgozással indult a válogatón. Míg Kelemen Örs egy Michael Bublé számmal jutott tovább a Táborba, addig Oláh Gergő Stevie Wonder egyik dalának előadásával szerezte meg a továbbjutást érő igeneket.
Az est folyamán a csapatok is jeleskedtek. A Barna Béla és Lajos által alkotott duó az O sole mio című operarészlettel jutott tovább, kellemes perceket szerezve produkciójukkal a mentoroknak és a közönségnek egyaránt.
Minden évnek megvan a maga slágere, amelyet olykor több tucatszor kell az ítészeknek és a nézőknek is végighallgatniuk. 2012-ben a jelentkezők közül nagyon sokan Adele valamelyik dalát választották, hogy azzal bizonyítsanak. Kovács Adél produkcióját követően még Nagy Feró is felpattant a színpadra, hogy megmutassa, akár ő is elő tudja adni a híres brit énekesnő egyik slágerét úgy, ahogy azt az előtte lévők tették. Ezt követően jött azonban az igazi meglepetés.
A Molnár Szulita-Barnicskó Valéria-Gubik Petra által alkotott trió produkciója visszaadta az Adele-ba vetett hitet Nagy Ferónak is. A három lány előadását a közönség óriási tapssal, a négy mentor pedig négy igennel jutalmazta. A csapatban egyébként egy nagy visszatérő is található: Gubik Petra tavaly a Mentorok Házáig jutott, akkor Nagy Feró épp a cél előtt egy lépéssel küldte haza az ajaki lányt.
Jövő hétvégén szombaton és vasárnap kiderül, hogy kik azok az énekesjelöltek, akik a Táboron túljutva a Mentorok Házában bizonyíthatnak majd.