X-Faktor 2012 - Keresztes Ildikó felvétel közben otthagyta az X-Faktort

Sosem látott drámát hozott egy versenyző szereplése az X-Faktor első válogatóján. Keresztes Ildikó ugyanis úgy összekapott mentortársaival az egyik jelentkező produkciója kapcsán, hogy faképnél hagyta őket, hosszú percekre leállítva ezzel a meghallgatást. Az RTL Klub tehetségkutatójának egyetlen női mentora ugyanis se szó, se beszéd felállt az asztaltól, és azonnal elhagyta a stúdiót. Már az előző két szériában is előfordult, hogy Keresztes Ildikó rendkívüli módon szívére vette az eseményeket vagy komoly nézeteltérése volt mentortársaival. Azonban ilyenre, hogy se szó, se beszéd eltűnik, nem került sor. A közönség értetlenül állt az események előtt, megfagyott a levegő a stúdióban, mindenki megdöbbent, hiszen Ildikóra nem jellemző, hogy félretéve mindent távozik a stúdióból. Ráadásul többször is elmondta, imádja ezt a műsort, az életének egy rendkívül fontos részévé vált. Informátorunk szerint a mentorok egy versenyző produkcióján vesztek össze annyira, hogy Ildikó azonnal faképnél hagyott mindenkit. Malek láthatóan alig várta, hogy legyen vége a dalnak, Geszti azt hajtogatta, hogy nem volt jó, de Feró sem maradt adós, ő azzal jött, hogy unta az öncélú művészkedést. Aztán ki is szórták a jelentkezőt, csak Ildi szavazott rá, aki ezután elviharzott, miközben odavetette, hogy haragszik társaira – beszélt a bennfentes, aki szerint hihetetlen látvány volt, ahogy a mentor felugrik a székéből, majd gyors léptekkel a legközelebbi ajtó felé siet bosszúsan. Hosszú időre leállt a meghallgatás, senki nem tudta, hogy éppen mi történik. Úrrá lett a tanácstalanság, hiszen nélküle a másik három mentor tehetetlenül ült székében. Aztán, némi idő elteltével egyszer csak újra megjelent az ajtóban Ildi, akin látszott, hogy már valamennyire lehiggadt. Talán kellett neki egy kis idő ahhoz, hogy megnyugodjon – tette hozzá az informátor.
Keresztes Ildikó nem tagadta, hogy jobban felhúzta magát, mint amennyire szokta.
Mindig is rengeteg érzelmet tettem abba, amit csinálok. Félig semmit nem tudok… Valóban volt egy olyan versenyző, aki miatt eléggé kiakadtam. Bár én is láttam, hogy elmarad a teljesítménye attól, amire talán szükség van a továbbjutáshoz, de igenis láttam benne fantáziát, hiszen a hangi adottságai megvannak az X-Faktorhoz, a belső tartalékait pedig elő lehet hozni. Én hittem a tehetségében! Mi mind a négyen különböző stílust, lelkületet képviselünk, és ugyan tiszteljük egymást, de vannak olyan pillanatok, amelyek óhatatlanul feszültséget szülnek, mindannyiunk között volt már kemény, parázs vita, és biztos vagyok benne, hogy még lesz is bőven! – magyarázta lapunknak az énekesnő, akinek a hangján hallatszott, hogy a sebek még nem gyógyultak be teljesen. Geszti Péter szerint nem is igazán rájuk haragudott Ildikó, hiába vonult ki a stúdióból.
Szerintem a helyzetre haragudott Ildi, hogy nem azt gondoltuk, amit ő. Sarkosan megmondtuk az igazságot, ez pedig fájt neki. Keményen reagáltunk, de ez azért van, mert a műsor véresen komoly, és egyikőnk sem engedheti meg, hogy egy olyan énekest engedjen tovább, akiben nem hisz. Csak olyanokkal dolgozom együtt, akikben százszázalékosan hiszek, ebben az évben én szeretném átérezni, milyen győztes mentornak lenni az X-Faktorban!