X-FAKTOR 2012 - Félti édesanyja Zámbó Krisztiánt

Hazajött az Egyesült Államokból Zámbó Krisztián (33) édesanyja, hogy fia mellett lehessen, amikor gyermeke próbára teszi képességeit az X-Faktorban. Csoma Vera pontosan látja a felnőtté váló fiatalember tehetségét, ugyanakkor azt is, a sztárvilág nemcsak csúcsokkal, hanem hullámvölgyekkel is bőven tele van. Pontosan tudom, hogy Krisztián nagyon tehetséges, pici kora óta tisztában vagyok ezzel. Mégis nagyon sokáig kellett győzködnöm őt, mert épp az édesapja miatti tisztelet okán nem akart énekelni. Aztán amiatt is a lelkére kellett beszélni, hogy most jelentkezzen. Tartott ő is, mint ahogy én is az előítéletektől, hogy bántják az édesapja miatt, hiszen annyi rosszindulatú ember van... Rá kellett ébreszteni, hogy bízzon önmagában, mert ilyen apa mellett ez bizony nehéz – kezdte a Blikknek nyilatkozva az édesanya, aki rettenetesen félti Jimmytől (†42) született fiát.
Sosem volt titok, hogy a „Királyt", bár legendásan jószívű volt, beszippantotta a sztárvilág. Sokszor került depresszióba, az éjszakázás volt az igazi élettere, nem vetette meg a bulikat, és az ezzel járó összes földi jóval szívesen élt. Még pisztolyt is vett, amely később a vesztét okozta.
Természetesen Krisztiánt is anyai szeretettel félti édesanyja, nehogy ő is szembesüljön az egyszer már megtapasztalt problémákkal. Krisztiánnak sok mindenben követnie kell királyként istenített apja, Jimmy példáját. Ugyanakkor azt is láthatta, milyen veszélyei vannak a népszerűségnek, mire kell vigyázni, milyen hibákat nem szabad elkövetni, megismételni.
– Most itt vagyok mellette, hazajöttem Amerikából. Nagyon féltem őt, remélem, ha úgy alakulnak az események, ahogy ő szeretné, és sokáig eljut az X-Faktorban, tudja majd kezelni azokat a dolgokat, amelyek a művészvilággal együtt járnak. A volt férjem sok mindent a szívére, a lelkére vett. Krisztián is nagyon érzékeny, de talán nem annyira, mint ő volt. Sokat beszélgetek vele emiatt, de talán már tudja, mit nem szabad megtenni. Mindig azt mondom neki, maradjon olyan, mint amilyen most – tette hozzá Vera.
A féltő anyuka mindig baráti kapcsolatot ápolt fiával, aki emlékei szerint jó gyerek volt.
– Mind a három gyermekemmel baráti a kapcsolatom, persze mint minden kamasszal, Krisztiánnal is voltak problémák, ezért is költözött tinédzserkorában az apjához. Kellett az apai szigor. Igaz, sosem éltünk különösebben nagy lábon, de nélkülözni sosem kellett, az édesapja mindig támogatott minket – mesélte Vera, aki szerint ha fia ugyanannyit küzd, mint Jimmy, akkor fényes jövő állhat előtte.
Krisztián úgy emlékszik, sokáig szinte senkinek sem mondta el, hogy anyukája sikerrel beszélte rá a jelentkezésre.
– Nem akartam mindenkivel megosztani a tervemet. Talán ha nagyon rákészültem volna, nem egyik pillanatról a másikra döntök úgy, hogy kipróbálom magam, nem is mertem volna színpadra állni. Sokáig képtelen voltam énekelni apám miatt. Ő mindig mondta, soha ne legyek megelégedve magammal, ezt mindig be is tartom. Küzdök, amíg az erőmből telik – gondolkodott el az RTL Klub tehetségkutatójából a táborba jutó fiú.