X Faktor 2011 - Oltyán Attila szombat esti előadása sokkolta a nézőket

Az X-Faktor 2011 celebgyára megszülte a magyar pszichót. Oltyán Attila szombat esti előadása sokkolta a nézőket, egyelőre túltesz az RTL Klub másik félőrültjén, Alekoszon is, Keresztes Ildikó egyenesen megrémült tőle. Az X-Faktor 2011 énekese egy az egyben a magyar Patrick Bateman hatását kelti, amire rátesz egy lapáttal az is, hogy a 22 éves recepciós az egész produkcióját komolyan gondolta. Ráadásul imádja magát.
Szuggesztív előadásával kicsit olyan Király L. Norbertes, félőrült stílusával kicsit olyan Alekoszos, amúgy meg egy az egyben egy sorozatgyilkos, a magyar Patrick Bateman hatását kelti Oltyán Attila, aki az X-Faktor 2011 második casting-adásában tűnt fel szombat este. Döbbenet és nevetésA 22 éves recepciós a U2 Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me című számával lépett a színpadra, először a Volt egyszer a vadnyugatot, majd saját személyes Jézusát, végül pedig Drakulát idézve, miközben megszállottan bűvölte a kamerákat - az ember képtelen volt eldönteni, hogy komolyan gondolja-e a produkciót, vagy szimpla paródia az előadása. A nézők viszont így is tudtak rajta szórakozni, bár arcukon - akárcsak a mentorok arcán - egyik pillanatról a másikra váltotta egymást a döbbenet, az értetlenség és a nevetés. "Ami a legjobb benned, hogy pszichedelikus vagy" - fogalmazta meg Nagy Feró az előadás után. "Az ember nem tudja, hogy féljen tőled vagy szeressen téged. És ez óriási dolog." Keresztes Ildikó ezek után azt magyarázta, hogy Oltyán hangjában is érzett pár érdekes dolgot, a dolog pedig nagyon izgatja - a recepciós négy igennel jutott tovább.Megosztja a nézőket
Oltyán "magyar pszicho" Attila az internetezőket is megosztotta, bár a legtöbben egyetértettek abban, hogy egyszerűen nem lehet eldönteni, hogy a produkció "kurva jó vagy kurva szar" volt. "Szerintem jó, egyedi gyerek, kell az ilyen. Kicsit beteges, de jó" - írta az egyik kommentelő a Youtube-on. "Lehet, hogy én szűk látókörű vagyok, de akkor sem tetszett amit csinált. Az összes plusz amit mutatott, hogy imádta magát, meg a kamerát. Jó, hogy el nem élvezett magától! Számomra gusztustalan volt" - írta egy másik. Ő komolyan gondolta "Semmiképpen nem akartam azt, hogy ez paródiának tűnjön" - magyarázta Oltyán. "Ez a U2 dal ezt váltotta ki belőlem, ha más dalt választottam volna, akkor valószínűleg más lett volna a produkcióm, az előadásmódom is. Van egyébként egy zenekarom, Zooropeans névvel, amiben szinte csak U2 és Coldplay számokat játszunk" - magyarázta az énekes, aki szerint attól, hogy valakinek érdekes a hangja, még nem biztos, hogy továbbjut.
"Hiszen annyi jó hangú ember van Magyarországon. Szóval valószínűleg a hangom mellett a rendhagyó előadásmódom is kellett ahhoz, hogy bejussak a legjobb 150-be. Ez az a stílus, mármint zeneileg, ami a legközelebb áll hozzám, ez vagyok én, ehhez hasonló dalokban tudom kibontakoztatni magam, de szeretnék természetesen más stílusban is bizonyítani."