X faktor - Akik lefogytak a sikerért!

Janicsák Vecának (22), Jennifer Hudsonnak (30) és Paul Pottsnak (41) sikerült, amire most Tarány Tamást (24) kötelezték. A tehetségkutatók egykori felfedezettjei jó pár kilótól szabadultak meg a siker érdekében. A 2011-es X-Faktor fiatal énekesének szigorú ultimátumot adott az RTL Klub tehetségkutatójának mentora: Nagy Feró szerint Tamásnak muszáj leadnia néhány kilót, hogy színpadi megjelenésével is mindenkit levegyen a lábáról. – Ez a gyerek istenadta tehetség. Elkapta a hangjával a közönség tökét, de a megjelenésén nem árt egy kicsit dolgozni. Ez itt nem az XXL-Faktor! – adta meg a mentor a kezdő lökést a biztonsági őrként dolgozó énekesnek, akit számos tehetségkutató felfedezettjének sikere inspirálhat. – Talán 150 kiló lehettem, nem tudom pontosan. Két hét alatt 9 ment le, már két mérettel kisebb nadrágot veszek fel – árulta el eredményeit Tamás.
Az utóbbi idők egyik legnagyobb átalakulásán az American Idol világhírű tehetsége, Jennifer Hudson esett át, a korábban 100 kiló körüli Oscar-díjas énekesnő 36 kilótól szabadult meg mindössze 3 hónap alatt. 2004-ben még teltkarcsún menetelt az amerikai X-Faktor döntőjéig, most pedig csinos bombázó.
A brit Csillag születik 2007-es győztese, Paul Potts is összekapta magát karrierje érdekében: a 110 kiló körüli, kusza fogú, szégyellős mobiltelefon-kereskedő mára ledobott közel 20 kilót és a fogát is helyrehozatta.
Tamás számára mégis a legösztönzőbb példa a tavalyi X Faktor döntőse, Janicsák Veca lehet. Az aranytorkú énekesnő a tehetségkutató miatt adott le 8-10 kilót, ma alig 65 kilogramm. Veca 2007-ben nagy kudarcként élte meg, hogy nem sikerült az áttörés a Csillag születikben, ezért három évvel később érettebben és karcsúbban jelentkezett az X Faktorba és az eredmény nem  maradt el.