X-Faktor 2011 - Keresztes Ildikó lett az RTL Klub X faktor anyukája

Több mint húsz éve énekel, szólólemezből viszont mindössze csak négyet jelentetett meg, aztán az X-Faktorban kötött ki, ahol szerepéhez hűen megadja a műsor szexuális töltetét, és még sírni is tud. Keresztes Ildikó igazán a szívén viseli a mentoráltjai sorsát, főleg, ha bociszemű Mick Jagger-hasonmások.
Az első X-Faktor zsűrijét annyira meggyőzőnek találta az RTL Klub, hogy nem sokat lacafacázott, ugyanazt a négy arcot ültette az második szériába is, bizonyítva azt, hogy bizony rajtuk kívül nincs, aki meg tudná mondani ennek az országnak, hogy akad-e tehetsége. Leszámítva persze a Csillag születik bíráit. Mind a négy zsűritagot szándékunkban áll megvizsgálni, a sort Keresztes Ildikóval kezdjük, hiszen ő az egyetlen női tagja a négy főből álló bizottságnak. Az x-faktor.
Keresztes Ildikó közel sem azért zsűritag a tehetségkereső műsorban, mert férje, Kicska László a lassan totálisan megbolondult Edda frontembere mellett pengeti a basszust, hanem mert maga is hosszú ideje a szakma nagyasszonya, díjait felsorolni se lehet. Nem úgy a szólólemezeit, mert abból csak négyet jelentetett meg, viszont számtalan albumon közreműködött, filmzenéket is énekelt, meg duetteket, például Balázs Fecóval, Pataky Attilával, Varga Miklóssal és Tabáni érzékeny Istvánnal. Ezt mind a Wikipédiáról szedtük, hivatalos honlapját ugyanis "még nem aktiválták. The site not yet been activated" - értesültünk egyszerre két nyelven a tartalmatlanság miértjeiről.
Keresztes Ildikó bája nyilván abban rejlik, hogy totálisan bele tud szeretni tanítványaiba, felcsigázni pedig nem nehéz, elég hozzá egy kis Király L. Norbert-féle műlaza, bociszemű exhibicionizmus.
Mégis ő az a mentor, aki szerepéhez hűen megadja az X-Faktor szexuális töltetét, amit aztán ifj. Malek Miklós málé szakmázása olt ki egyetlen mondattal. Keresztest az X-Faktor tette celebbé, azelőtt körülbelül annyit foglalkozott vele a bulvár, hogy a korához képest jól néz ki, vagy hogy bénán parkol. Aztán jött a nagyobb nyilvánosság, az első X-Faktor kezdetén pedig azt is megtudhattuk, mi a nem titkolt célja a 47 éves énekesnőnek a zsűrizéssel, nem fogják kitalálni: "szeretné, ha szakmailag és emberileg is jó produkciót láthatnánk viszont a színpadon". Amennyiben feltételezzük, hogy idén is erre törekszik, úgy remélhetjük, hogy a nagy fellángolás nem fog elmaradni, és megint hallhatunk bennfentes infókat a művésznő bugyijáról.
Keresztes megfontolt nő lehet, húsz év együttélés után, 2007-ben ment csak férjhez Kicskához, és nem veti meg a komoly celebek társaságát sem, esküvőjén maga Orbán Viktor is megjelent.
Visszatérve a zsűrizésre, a tehetségkutató elindultával aztán már özönlöttek a hírek: hogyan fogyott bele Keresztes abba, hogy megtalálja Magyarország aktuális éves legnagyobb könnyűzenei csodáját, vagy beszámolók a sajnálatosan elhunyt tacskójáról, és akinek ez még nem lenne elég, az arról is tudomást szerezhetett, hogy a műsor után betelt fellépésekkel a művésznő naptára, vagy hogy nem akar gyereket, vagy hogy ha a húsz év nem is, a pár hónapos műsor majdnem kicsinálta a házasságát. Reméljük, az új évad már zökkenőmentesen, érzelmi viharok nélkül zajlik, de ismerve a műsor struktúráját, erre viszonylag kevés az esély. Hajrá X faktor !