X faktor 2011: Kiestek a z Ikrek!

Ezúttal Geszti két mentorált csapata jutott a párbaj sorsára, ahonnan a Rocktenors maradhatott, az Ikreknek pedig a búcsú jutott. Harmadik élő adásához érkezett Magyarország egyik legnépszerűbb zenei tehetségkutatója, az X Faktor. Ez azt jelenti, hogy ma már csak 10 előadó állhat színpadra, hiszen Gyurcsik Tibor után múlt szombaton Demes Tamásnak is búcsúznia kellett.
A fiúk tehát fogyóban vannak, nagy a nyomás nem csak rajtuk, de mentorukon, Keresztes Ildikón is. Bizonyítaniuk kell, de ehhez még Nagy Ferónak, Geszti Péternek és Malek Miklósnak is lesz egy-két szava…
A fiúknak, lányoknak, 25 év felettieknek és a csapatoknak a szerelmes dalok estéje után ma a rock világában kell megmártózniuk.
Baricz Gergőnek mentora szerint „a magyar rocktörténet egyik legszebb gyöngyszemét választotta, és nála hitelesebben senki nem tudná azt előadni". Vikidál Gyula remekül állt a fiúnak.
A RockTenors a The Rolling Stones I can’t get no satisfaction című, méltán elismert slágerét választotta – Geszti Péter mentorálása mellett. Olyan volt, mint egy vállalati rendezvény. Parodizáltátok a rockot – mondta Feró, akivel ezúttal Keresztes Ildikó is egyetértett.
Bagosi Alexa leginkább gyermekei hiányától szenved, mióta az X Faktorban versenyzik. De a fiatal anyuka tudta, mit vállal, amikor jelentkezett a megmérettetésre, és mindent azért csinál, hogy egyszer gyermekeinek nyugodtabb életet biztosíthasson. Az Evanescence talán leglíraibb dala, a My Immortal egy kicsit bizonytalanul kezdődött Alexa előadásában, a közepe már megnyugtatóbb képet mutatott.
Tarány Tamás a Foo Fighters The Best of You című számát énekelte. Bár még mindig kicsit bizonytalanul mozog a színpadon, a hangján és az éneken ez cseppet sem felismerhető… Meg is kapta a rockvillát Malek Miklóstól, és Nagy Feró szerint is ez az igazi rock’n’roll.Az Ikreknek talán most először adtak olyan dalt a szájukba, ami igazán jól állt nekik. Az LGT Ő még csak most 14 című slágere pont jól feküdt a 17 éves Hajdú-lányoknak, akik azt hiszem jobban járnak, ha a jövőben rockerlányok lesznek ahelyett, hogy folyton dívát játszanának. Feró és Malek is egyetértettek ezzel, de Miklós hozzátette: van még mit fejleszteni. Keresztes Ildikó szerint az elején-közepén még nem igazán tudtak rockerek lenni, de a szám végével már ő is elégedett volt.
Kocsis Tibor, a sorsolási menedzser nem csak hogy jól énekel, de stabilan, egy fals hang nélkül tolta végig eddigi produkcióit. Hiányzott azonban az a magabiztosság, ami a legnagyobb sztárokat jellemzi a színpadon. A Red Hot Chilli Peppers Under The Bridge című dalát adta elő ezúttal: Geszti Péter szerint is csak kapaszkodott a mikrofonba, és ez túlzottan elvonta a figyelmét a dalról, és Nagy Feró is azt mondta: „műanyag volt".
Vannak csodák, és vannak angyalok Nagy Feró szerint, aki azóta hisz ezekben, hogy megismerte az össz-vissz még csak 16 esztendős Kováts Verát. Rúzsa Magdi után szabadon most ő énekelte el az AC/DC nagy sikerű opuszát, a Highway to Hell-t, remekül. Keresztes Ildikó szerint sikerült egy rocklánnyá válnia, és kezd végre kikecmeregni a poplányka szerepéből.
Az Apollo 23 kissé poénosra vette a figurát a Bikini Mielőtt végleg elmegyek című nótájával. Az előadást egyöntetű siker követte, de abban azért egyetértettek a zsűritagok, hogy az énektudásukon van még mit javítani.
Muri Enikő legutóbb úgy érezte, nem tudta magát teljesen elengedni, és ez a produkcióján is meglátszott. Most aztán elengedte magát, és Pink dalára tombolt egy akkorát, hogy a Föld is beleremegett!
Keresztes Ildikó mentoráltja, Lil C legutóbb nem végzett előkelő helyen a produkciók versenyében, hiszen neki kellett párbajoznia. Lil C nem most énekelt először Michael Jacksont, és úgy adta elő most is, mintha eredetiben hallgatnánk a pop királyát. Geszti és Malek is elgondolkodott azon, hogy vajon ki valójában és mit tud Lil C Jacko nélkül, de Keresztes szerint ez nem is számít, mert itt most eladható előadóművészeket keresnek, és Lil az.
A nézői szavazatok alapján, akik tovább folytathatják a versenyt: Baricz Gergő, Tarány Tamás, Lil C, Muri Enikő, Kocsis Tibor, Bagosi Alexa, Kováts Vera és az Apollo 23!
A helyzet kísértetiesen hasonlít a múlt heti szituációra, amikor Keresztes Ildikó két mentoráltja küzdött a továbbjutásért. Most azonban két csapatnak, Geszti Péter mentoráltjainak kell bizonyítaniuk rátermettségüket.
A párbajt az Ikrek kezdték stílszerűen Balázs Fecó Maradj velem című dalával. Geszti Péter megint jól választott, a lányoknak igazán jól állt ez a kis meghatottság, és ebben a szituációban kimondottan jól át tudták érezni a dal szövegét.
A folytatásban a RockTenors adta elő a Queen hatalmas slágerét, a Who Wants to Live Forever-t. Elsöprőek voltak.
Malek Miklós olyan érzelmeket látott az Ikrektől, amit a show alatt idáig még nem, de a Rocktenors szerinte is hatalmasat énekelt. Ő a lányokat küldte haza. Nem úgy, mint Nagy Feró, aki a srácokat látná inkább otthon. Keresztes Ildikó szakmai alapon hozta meg döntését, és az Ikreket küldte haza. Geszti Péter szakmai alapon vizsgálva a kérdést a nagy szívet látta mindkét produkcióban, de meghozta döntését, és ő is az lányokat küldte haza.