X Faktor - Miért nem szavazhatnak a határon túlról?

Keresztes Ildikó (47) mellett a produkciót is okolja fia kieséséért Demes Tamás (19) édesanyja, az asszony igazságtalannak tartja, hogy a határon túliak nem szavazhatnak az X Faktorban. Irénke érvelése szerint nem igazságos, hogy Tamás kárpátaljai szavazótábora nem támogathatta az énekest. Persze sokan gondolhatják, hogy egy anya foggal-körömmel is megvédi a gyermekét, ez a kérdés azonban már az első kiesőnél, a dunaszerdahelyi Gyurcsík Tibi (25) távozásánál is felmerült. Már akkor is sokan érdeklődtek afelől, miért nem lehet külföldről is szavazni, holott anno a Csillag születikben ezrével jöttek az SMS-ek és telefonhívások a szintén határon túlról érkező László Attilára. – Számtalan magyar feltöltőkártyát vásároltunk a kevéske fizetésünkből, hiszen Ukrajnából nem lehet szavazni, holott Tomi szavazótábora, a családja, a barátai mind kint élnek. Ők nem tudták támogatni a szavazataikkal. Éppen ezért egyenlőtlen esélyekkel indult a versenyen – háborgott Irénke.
Lapunk megpróbálta kideríteni, vajon miért nem voksolhatnak a határon túlról érkező versenyzőkre a kint élők, főleg, hogy a székelyföldi Baricz Gergő még mindig versenyben van. Bár sokan az RTL Klubnak tulajdonítják a döntést, információink szerint mégsem a csatorna tehet erről. A produkció licence köti meg a kezüket.
– A jogtulajdonossal történt megállapodás alapján nem tudtuk megoldani a határon túli szavazás kérdését, hiszen, mint ismeretes, az X Faktort nemzetközi szerződések kötik – nyilatkozta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. Demes Tamás egyébként már túltette magát a történteken, és a jövőre koncentrált.
– Én ma már sokkal pozitívabban látom a helyzetemet. Nem hibáztatok senkit, harcolni fogok azért, hogy amit elkezdtem, folytathassam. Egy oroszlán vagyok, aki meg fogja valósítani az álmait – mondta bizakodóan Tamás, aki szeretne most egy kicsit lazítani. – Hamarosan hazautazom a szüleimhez és a barátaimhoz, nagyon hiányoznak már. Utána azonban visszajövök, hiszen a verseny végéig maradhatok én is az X Faktor - házban. Így legalább közel lehetek a tűzhöz – árulta el a kiesett énekes.