X - Faktor 2012 - Kidobatnák az X-Faktorból rosszakarói Csobot Adélt

Általános felzúdulást keltett Csobot Adél bekerülése az X-Faktor döntőjébe. A Facebookon csoportok alakultak, amelyek keményen ostorozzák az erdélyi lányt, és legszívesebben kiűznék a műsorból. Tömegesen követelik a netezők Csobot Adél távozását az RTL Klub tehetségkutatójából. A felháborodott nézők szerint nem való a legjobbak közé a tizennyolc éves lány. Tény, hogy a mentorokat sem győzte meg egyértelműen, ennek következményeként különleges módon jutott a mentorházba: a lányok csoportjába hetedikként szavazták be. Ott sem remekelt, a Malek Miklóst segítő Tóth Gabi komoly szakmai hibákat talált az előadásában. A mentor mégis továbbvitte Adélt az élő show-ba, magára zúdítva sok néző haragját. A Facebookon azonnal tiltakozó csoportok alakultak – mindjárt öt is –, és már az első napon százak csatlakoztak hozzájuk. Olyan hangzatos csoportnevek bukkantak fel, mint Csobot Adélt mutogassák a cirkuszban, ne az X-Faktorban, Anti Csobot Adél Klub és Szavazzuk ki Csobot Adélt. Többeket annyira kiborított cserfes énekesnő kiválasztása, hogy kijelentették, ezek után nem nézik a műsort.
A hozzászólások sokszor sértőek – például azzal viccelődnek, hogy úszódresszt viselt felsőként –, de az erdélyi lányt nem ijeszti meg a népes és elszánt ellentábor.
– Talán azért gondolják sokan úgy, hogy nincs helyem a versenyben, mert erősen megosztó személyiség vagyok. Nem először találkozom negatív visszhanggal, így jól tudom kezelni. Tudom, mi fontos és mi nem. Nekem az, hogy színpadon legyek, és olyasmit mutassak, amivel örömöt szerzek. Sokaknak szeretnék megfelelni, természetesen Miklósnak is bizonyítanom kell, hogy jól döntött, és rászolgáltam a bizalomra. Szeretném, ha miután szombaton lejövök a színpadról, az ellen drukkereim is azt mondanák: ez a lány tényleg az X-Faktor színpadára termett. De elsősorban anyukámnak szeretnék bizonyítani, és megköszönni mindazt, amit tőle kaptam – mondta a Borsnak Adél.
A lány mentora nem érti a tiltakozókat.
– Én egészen másként látom. A hétvégén sok boltban megfordultam, és lépten-nyomon megállítottak az emberek, gratuláltak a lányokhoz, sokan kiemelték Adélt is, örülnek, hogy benne van az élő adásban, igazi színfolt. Bizonyára van benne kockázat, hogy őt választottam, és be kell vallanom, hogy idén tudatosan vállaltam ezt. Kíváncsi vagyok arra, hogy a magyar közönség készen áll-e egy ilyen eredeti előadó befogadására – védte kedvencét Miklós.