X - Faktor - Zámbó Krisztián és Csobot Adél továbbjutása miatt áll a bál

Bár már mindenki szájába lett rágva, hogy nem igazi tehetségkutatóról, hanem sztárgyárról van szó az X-Faktor esetében, a jóhiszemű nézőknél még mindig kicsapja a biztosítékot, ha olyan énekes jut tovább, akinek köze sincs a tiszta hangokhoz. A fórumozók most Zámbó Krisztiánt és Csobot Adélt ekézik az interneten, de kap rendesen a drámahercegnő Lass Bea is. Jimmy fia belesült a magas hangokba, a tizennyolc éves lány nem bírja a lépést tartani, a színésznő meg sajnálatra építi a karakterét.
Ahogyan az borítékolható volt, a jó hallású és jóhiszemű X-Faktor-nézők többsége ismét felháborodott a mentorok idei választásán. Vasárnap este a tervek szerint 24 énekes kerülhetett be a következő válogatóra, a mentorok házába, ám a műsor történetében először az ítészek nem tudtak dönteni, ezért 25 versenyzőt engedtek tovább. A gond nem is ezzel a lépéssel kezdődött, illetve folytatódott, hanem, hogy a plusz egy fő Csobot Adél lett, és mellette Zámbó Krisztián is megkapta az esélyt.
Mondjuk ki: szörnyű volt
Zámbó Jimmy idősebb fia elmondása szerint azért jelentkezett a műsorba, mert annak ellenére, hogy ismert énekes sarja, szeretné végigjárni a ranglétrát. Ennek az elképzelésnek némiképp ellentmond, hogy Zámbó Krisztián már pár éve kacérkodik a pályával, de még úgy sem tudott befutni, mint Jimmy fia. A srác egyébként nem rossz, de nem is jó, olyan semmilyen, legfőképp élő adásba nem való, még a laikus dobhártyáját is erősen irritálta a vasárnapi előadásával – mondjuk ki kerek-perec, hisz ő is beismerte: szörnyű volt. Mégis a továbbjutók között van. ZK esete cifrább volt, már a Bukott diáknál is feltűnt nekem, hogy elég sok hamis hangja van, ezt apucitól nagyon nem szoktuk meg, és tőle se ezt vártuk, én legalábbis. Abszolút hallása tuti nincs” – írta a neten az egyik fórumozó.
„Ritka szarul énekelte el a Robbie Williams dalt, hamis volt, és mégis berakták!! De ha beteszik az élő showba, és megnyeretik vele, akkor az biztos, hogy többet nem fogom nézni ezt a műsort!!!! És akkor a zsűrinek van hallása.... Áááhhhh, hallatlan.... Én teljesen fel vagyok háborodva...” – írta egy másik hozzászóló, míg egy harmadik már átlátja a celebgyár, legalábbis az X-Faktor működését:
„Ha egy kereskedelmi tv "fejével" gondolkodtok, nem volt kérdés, bejut-e, ha csak ott állt volna és a tökét vakarja, akkor is bejutott volna. Az élő show-ban is ott lesz, mert a sok Jimmy rajongó majd hozza a nézettséget és a lóvét.”

Te is, fiam, Lass Bea

Zámbó Krisztián bejutása mellett még Lass Bea jelenléte megmagyarázhatatlan a nézők számára: „A színésznő csajszi duplán gáz, a színművészetin tanulnak hangképzést, a színházban sem lehet hamisan énekelni” – olvasható egy kritika az X-Faktor facebookos oldalán az énekesnőről, aki sajnos látványosan az önsajnálatra építi az egész karakterét, a hattyúja hatszor is meghal az előadása alatt a színpadon, de minden könnyezése ellenére is hiteltelen marad.

Mennyi utolsó esély van?

A legnagyobb visszhangot mégis Csobot Adél bejutása kapta. A tizennyolc éves lány eddig három rostán ment át, és mindössze az első alkalommal tudott produkálni – tegyük hozzá, egy olyan dallal, amivel korábban már versenyt egy tehetségkutatón. Ám mihelyst beindult a pörgés, és kevesebb idő állt rendelkezésre a felkészüléshez, és nagyobb lett a nyomás, Csobot nem tudott lépést tartani, bepánikolt, majd konkrétan behisztizett. A csatorna viszont az ő karakterében is meglátta a pénzt és a nézettséget, nem beszélve arról, hogy az énekesnő már most szerelmi történetbe bonyolódott egy másik X-Faktorossal. Úgyhogy nem volt mese, nem 24, hanem 25 továbbjutó lett az idei mezőnyben. A nézők meg kiakadtak ezen is: Adélos témához meg annyit, hogy neki sem kellett volna tovább jutnia, ha a tehetséget nézzük... de olyan "showt" csinál, hogy muszáj volt továbbvinnie az RTL -nek, főleg ilyen drámával :) aminek azért elég erősen megrendezett szaga van :) az önbizalmával amúgy semmi gond nincs :) "az X-faktor történetében először és minden bizonnyal utoljára nem 6 hanem 7 továbbjutó van" :) körülötted forog az egész világ apafej :DDD” – írták a közösségi oldalon.
„Szerintem tutira az van, hogy kell egy ilyen kis hülye, mint Adél. De remélem az arcából visszavesz, ha mégsem választják be. Vagy ha benn van a 12-ben, tutira elvérzik az elején. A nézők nem szeretik az ilyen beképzelt fruskákat szerintem. lásd, kik nyerték meg az eddigieket.”